شناسهٔ خبر: 70529119 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

۲۰ درصد از برق تولیدی در هنگام توزیع هدر می رود - اکونیوز

اقتصاد ایران: یک کارشناس انرژی گفت: شبکه توزیع و انتقال برق قدیمی است و به همین علت ۱۵ تا ۲۰ درصد تولید برق در این شبکه از دست می‌رود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد صادق مهرجو، کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با تأثیر راندمان بر خاموشی‌ها گفت: ربط دادن راندمان نیروگاهی به خاموشی‌ها می‌تواند یکی از علل از عوامل کلی باشد که در بخش هدر رفت انرژی در کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: متأسفانه به طور متوسط ۷۰ درصد از گازی که در اختیار نیروگاه‌ها قرار می‌گیرد به شکل گرما در جو متصاعد می‌شود بنابراین آنچیزی که تحویل می‌دهیم و نسبت آنچه که تحویل می‌گیریم بسیار بیشتر است و عملاً با این شرایط گازی که به نیروگاه‌ها می‌دهیم بابت تولید برق بسیار ارزان‌تر از گازی است که به بخش خانگی می‌دهیم.

به گفته وی گازی که ما در اختیار بخش خانگی قرار می‌دهیم حتی با شرایط افزایش قیمت بهینه‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد اما عملاً این اتفاق در بخش نیروگاهی رخ نمی‌دهد و این گاز ارزان در نیروگاه‌ها موجب به افزایش راندمان نیروگاهی نمی‌شود و نیروگاه با این شرایط برایش اهمیت ندارد که این گاز که به سختی استخراج می‌شود و به دستش می‌رسد چگونه مورد استفاده قرار دهد.

این کارشناس انرژی با اشاره به تلفات در شبکه برق خاطرنشان کرد: تلفاتی که در سیستم انتقال و توزیع وجود دارد نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ درصد است که وزارت نیرو باید برای این مسأله تدبیری کند.

وی خاطر نشان کرد: این مسئله یعنی افزایش راندمان در انتقال و توزیع کاملاً مرتبط با وزارت نیرو است.

این کارشناس انرژی خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم این تلفات رو حداقل برسانیم رقم قابل توجهی به ظرفیت انتقال برق اضافه می‌شود؛ ناگفته نماند که با در نظر گرفتن کل ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور ۱۳ هزار مگاوات تلفات وجود دارد.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد این ۱۳ هزار مگاوات تولید شود باید چند صد میلیون دلار سرمایه‌گذاری صورت بگیرد.

به گفته وی وقتی می‌شود با افزایش راندمان نیروگاهی و در کنار آن تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی و استفاده از نسل جدید توربین‌های گازی به راحتی تولید برق تا ۶۰ درصد افزوده خواهد شد.

به گفته مهرجو تکنولوژی موجود برای افزایش راندمان نیروگاهی در داخل ایران وجود دارد.

وی ادامه داد: مطالعات کارشناسی نشان می‌دهد که راندمان نیروگاهی در ایران پایین است.

این کارشناس انرژی با تاکید بر اینکه باید راندمان نیروگاه‌های کشور باید به ۶۰ درصد برسد خاطر نشان کرد: باید از نیروگاه‌های با راندمان بالا استفاده کرد که این امر نیاز به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی دارد چرا که بخش دولتی متأسفانه توان لازم برای سرمایه گذاری را ندارد.

برچسب‌ها: