هاشم علایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار بسیج با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای تولیدی استان برای توسعه صادرات و ارزآوری اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود در استان توسعه خوشههای تولیدی با هدف توسعه صادرات در استان هدفگذاری شده است و انتظار می رود با راه اندازی این خوشهها ضمن رونق تولید واشتغالزایی درآمدهای صادراتی قابل توجهی عاید استان شود.
به گفته مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان این خوشهها شامل صنایع چوب و مبلمان، گردشگری، صنایع فلزی، صنایع شیرآلات بهداشتی، فنی و مهندسی ساختمان، صنایع پوشاک، آب معدنی، انواع نخ، عسل، طیور، سنگهای قیمتی و سنگهای معدنی است
وی اظهار کرد: تاکنون در استان اردبیل، سه خوشه صنعتی پلاستیک، لبنیات و فرش دستبافت راه اندازی شده و خوشه صنعتی پوشاک و نساجی نیز به عنوان چهارمین خوشه صنعتی، فعالیت خود را از ابتدای سال جاری آغاز کرده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل، گفت: خوشههای صنعتی نقش مهمی در همافزایی و شبکهسازی تولیدات واحدهای صنعتی دارند و در افزایش تولید، توان صادراتی، راندمان و تسهیل بازار فروش بسیار تاثیرگذار هستند.
وی ادامه داد: هدف از راه اندازی خوشههای صنعتی، حمایت از واحدهای صنعتی و کمک به تکمیل زنجیره ارزش تولید است تا ضمن تقویت ارتباط و شبکه سازی اعضای خوشه با یکدیگر، زمینههای همکاری هرچه بیشتر تولیدکنندگان باهم فراهم شود.
علایی با بیان اینکه خوشههای صنعتی نقش محوری و اساسی در سیاستهای اقتصادی و صنعتی کشورهای توسعه یافته ایفا میکنند، اظهار کرد: خوشههای صنعتی با مشارکت و همکاری دولت، دانشگاه و واحدهای تولیدی شکل میگیرند و نقش شرکت شهرکهای صنعتی در فرآیند اجرای آن، حمایت همه جانبه از واحدهای تولیدی و توانمند سازی آنان در افزایش تولید، صادرات و تسهیل بازار فروش است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل بیان کرد: برگزاری دورههای آموزشی، حمایت از حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی، شناسایی و رفع نیازهای فناورانه، حمایت از دانش بنیان شدن، کمک به اخذ گواهینامههای داخلی و خارجی و کمک به توسعه بازاریابی از جمله برنامههایی است که برای حمایت از اعضای خوشه در نظر گرفته شده است.
استان اردبیل دارای ۲۰ شهرک و نواحی صنعتی است.