به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ دکتر «محمد دوسرانیان مقدم» رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین با اشاره به آخرین گزارش دبیرخانه اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین در خصوص عملکرد دستگاههای اجرایی و دانشگاههای استان در کمک به ایجاد اشتغال، گفت: بر اساس این گزارش دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین توانست با تحقق ۱۲۵درصد تعهدات خود در ثبت اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی در میان دانشگاههای استان رتبه اول و در مجموع در بین ۱۰دستگاه اجرایی برتر استان قرار گیرد.
وی افزود: موفقیت و تحقق تعهد این دانشگاه در سامانه ملی رصد اشتغال انعکاس اجرای موثر آموزشهای مهارتی در اشتغال پایدار می باشد.
دوسرانیان مقدم با بیان اینکه در سامانه ملی رصد اشتغال همه خدماتی که دستگاهها در حوزه اشتغال از جمله مشاوره، مجوز، تسهیلات و خدمات ارائه میکنند به صورت برخط ثبت میشود، عنوان کرد: این سامانه تنها مرجع اعلام آمار در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که اشتغال ایجاد شده را بر اساس ثبت کد ملی افراد در جهت راستیآزمایی و جلوگیری از موازیکاری ثبت میکند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین با تشریح عملکرد دو سال اخیر این دانشگاه برای تسهیل و ارتقای توان اشتغالپذیری دانشجویان گفت: این اقدامات شامل طراحی برنامههای آموزشی مبتنی بر مهارت، برگزاری دورههای کوتاه مدت آموزشی و معرفی دانشجویان برای دریافت تسهیلات خوداشتغالی بوده تا به آنها این امکان را دهد که ضمن کسب تجربه عملی، با دریافت نقدینگی لازم برای ایجاد کسب و کار شانس خود را برای ورود به بازار کار افزایش دهند.
دوسرانیان مقدم با تاکید بر این موضوع که دانشگاهها به عنوان نهادهای آموزشی و پژوهشی، نقش کلیدی در ایجاد اشتغال پایدار و کارآفرینی دارند، تصریح کرد: شاخص اصلی سنجش اثربخشی عملکرد دانشگاه جامع علمی کاربردی میزان اشتغالپذیری رشتهها و دورههای آموزشی می باشد.
وی ادامه داد: برای بهبود این شاخص طرح تضمین اشتغال در دستور کار قرار دارد که نمونه عینی آن تاسیس مرکز آموزش علمی کاربردی صنعتی کاسپین (فراپوشرنگ پارسیان) در جوار شرکتهای صنعتی و پذیرش دانشجو با ارائه ضمانت اشتغال است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین طرح آباد را یکی از برنامههای ویژه دانشگاه جامع علمی کاربردی برای اشتغال دانشآموختگان دانشگاههای نظری عنوان و خاطرنشان کرد: طرح آباد به عنوان یک الگوی آموزشی جدید، تلاش دارد تا با ایجاد ارتباط موثر بین تحصیل، مهارت و اشتغال، نیازهای بازار کار را برآورده کند.
دوسرانیان مقدم افزود: این طرح به دانشآموختگان سایر دانشگاهها کمک می کند تا با گذراندن دورههای آموزش کوتاهمدت مهارتی در محیط کار واقعی، توانمندی لازم را برای ورود به بازار کار کسب کنند.
46