به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمد اولیا در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه افزایش شفافیت مالی و قیمت سهام بعنوان راهبرد درازمدت ما مطرح است، اظهار داشت: ما در سه بخش سیکل ترکیبی، تجدیدپذیها و بصورت عام در حال عرضه سهام هستیم.
وی با بیان اینکه نیروگاههای ما راندمان بالا و همچنین تولید آب دارند، خاطرنشان کرد: در بخش تجدیدپذیر ۱۵۵ مگاوات نیروگاه بادی و ۲ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کهک داریم که طی ۱۰ سال گذشته همواره مورد توجه قرار گرفته است و ۴۳۰ مگاوات نیز نیروگاه تجدیدپذیر در حال توسعه داریم.
مدیر عامل مپنا با بیان اینکه ۹ درصد تولید برق کشور از نیروگاههای حرارتی مپنا درحال تامین است، خاطرنشان کرد: نگهداری و بهره برداری، ارتقاء نیروگاهها تماما در این شرکت انجام می شود که منحصر به فرد بوده و این موضوع از جمله نقاط قوت صنعت برق کشور است.
محسن امیری نیز با بیان اینکه تولید ۱۸ هزار متر مکعب آب در آب شیرین کن قشم، نیروگاه ۵۲۲ مگاواتی سیکل ترکیبی در غرب کارون، نیروگاه ۱۶۰۸ مگاواتی پرند از جمله فعالیتهای نیروگاهی مپنا است، تصریح کرد: ۶ واحد گازی نیروگاه عسلویه تا پایان ۱۴۰۴ به شبکه سراسری متصل می شود.
وی ادامه داد: همچنین ۲ واحد سیکل ترکیبی نیروگاه توس مشهد در مدار است و برق تولیدی بخش بخار نیز تا ۱۴۰۵ وارد شبکه خواهد شد، از جمله دیگر نیروگاهها نیز نیروگاه ۱۰۳۵ مگاواتی سنندج و نیروگاه ۴۸۴ مگاواتی گناوه است.
مدیر عامل هلدینگ نیروگاهی مپنا با بیان اینکه ۶۵۰۸ مگاوات برق در هلدینگ نیروگاهی به تولید می رسد، افزود: ۸۳۵ مگاوات نیز در حال احداث است.
وی گفت: در حال حاضر ۹۳ هزار و ۷۰۰ مگاوات ظرفیت تولید برق درکشور وجود دارد که از این میزان ۸۰ هزار مگاوات تولید برق حرارتی بودکه ۹ درصد از آن مربوط به هلدینگ و یک درصد نیز در حال احداث داریم.
امیری اظهار داشت: در پیک بار امسال ۹.۲ درصد برق تولیدی کشور توسط هلدینگ تامین شده است.
وی با بیان اینکه نیروگاه پرند بعد از دماوند بزرگترین نیروگاه تولید برق کشور است، افزود: آب مورد نیاز نیروگاه از پساب پرند تامین می شود.
امیری ضریب بهره برداری بخش حرارتی نیروگاهی مجموعه را ۵۵.۲ درصد و تجدیدپذیرها را ۲۳.۶ درصد ذکر کرد.
وی درباره صادرات نیز تصریح کرد: در نیروگاههای حرارتی مجوز صادرات اخذ و هنوز ابلاغ نشده در بخش تجدیدپذیرها مجوزها اخذ و در حال مذاکره هستیم، البته بستگی به شرایط کشور دارد هرچند نمی توان روی آن مانور زیادی داد.
احمدرضا فراست با اعلام آمار مالی این گروه، گفت: حقوق مالکانه شرکت در مقطع میاندورهای بالغ بر ۱۹ همت بهصورت حسابرسی شده است.
وی افزود: سود خالص گروه مپنا در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۲۵۷ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ به ۷۸۸ میلیارد تومان رسیده است.
معاون مالی و اقتصادی گروه مپنا به استراتژی تقسیم سود در سال جاری اشاره کرد و تصریح کرد: این استراتژی تقویت خواهد شد.
وی به فروش دو شرکت کلیدی گروه مپنا، یعنی شرکتهای تجدیدپذیر مپنا و غرب کارون، اشاره کرد و تاکید کرد: آمار فروش این شرکتها و سایر شرکتهای سرمایهپذیر در سامانه کدال منتشر شده است.
علی اسلامی بیدگلی نیز با بیان اینکه ما به لحاظ تکنولوژی ساخت در لبه دانش و جز معدود کشورهایی هستیم که این تکنولوژی را در اختیار داریم، گفت: یکی از چالشهای ما تامین مالی است توجه به اینکه طرف اصلی وصول مطالبات دولت است مدت زمان وصول بلندمدت است و این برنامه های طرح توسعه را با چالش مواجه می کند.
وی با بیان انیکه حجم مطالبات ما از دولت زیاد است، تصریح کرد: تنها بابت هر واحد نیروگاه پرند ۱۰۵ میلیون یورو به ازای سوخت صرفه جویی شده و جمع ۲۶۰ میلیون یورو در این نیروگاه از دولت طلبکاریم و با توجه به اینکه مطالبات ما ارزی است این مبالغ در حال افزایش است.
بیدگلی خاطرنشان کرد: در نیروگاه توس و عسلویه نیز همین حجم از مطالبات را داریم.
وی یادآور شد: تاخیر در وصول مطالبلات ریسک مالی را متوجه شرکت می کند.