شناسهٔ خبر: 70525594 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شانا | لینک خبر

خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در روز به بهره‌برداری رسید

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از بهره‌برداری خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس (انشعابی از خط لوله نفت‌خام گوره - جاسک) با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در روز خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خط لوله نقطه عطفی در تأمین پایدار خوراک پالایشگاه بندرعباس به‌شمار می‌رود.

صاحب‌خبر -

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، محمدصادق عظیمی‌فر در این‌باره اظهار کرد: با تکمیل و بهره‌برداری از پروژه خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس که خط لوله‌ای ۳۰ اینچی انشعاب گوره - جاسک با طول ۳۷ کیلومتر است، امکان تثبیت خوراک پالایشگاه به مقدار ۳۰۰ هزار بشکه در روز فراهم شده که گامی مؤثر در افزایش بهره‌وری و تولیدات پالایشی کشور است.

وی با تأکید بر اینکه یکی از چالش‌های اصلی تأمین خوراک این پالایشگاه، فرسودگی کشتی‌های نفتکش‌ و تأثیرپذیری از عوامل جوی بود که اغلب به کاهش خوراک و به تبع آن افت تولید محصولات منجر می‌شد، بیان کرد: با بهره‌برداری از این خط لوله، امنیت و استمرار در ارسال خوراک تضمین شده و پس از این وابستگی به حمل‌ونقل دریایی کاهش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به اینکه استفاده از خطوط لوله برای انتقال خوراک، نه‌تنها ریسک‌های زیست‌محیطی و ایمنی را کاهش می‌دهد، بلکه هزینه‌های حمل‌ونقل نیز به شکل قابل‌توجهی کاهش می‌یابد، افزود: صرفه‌جویی محقق‌شده ناشی از کاهش هزینه انتقال خوراک با اجرای این پروژه نزدیک به ۸۰ میلیون دلار در سال برآورد شده است.

عظیمی‌فر تأکید کرد: این پروژه نمونه‌ای موفق از هم‌افزایی بین بخش‌های مختلف صنعت نفت بوده و نشان‌دهنده تعهد ما به افزایش پایداری انرژی کشور و توسعه زیرساخت‌های راهبردی است.

وی بیان کرد: از تلاش شبانه‌روزی همه همکاران و متخصصانی که در تحقق این پروژه نقش‌آفرینی کردند ازجمله همکاران شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، شرکت پالایش نفت بندرعباس، همچنین شرکت ملی نفت ایران قدردانی می‌کنم. راه‌اندازی این خط لوله گامی بلند به‌منظور تقویت توان داخلی صنعت نفت و پالایش کشور به‌شمار می‌رود و ما همچنان تلاش می‌کنیم با اجرای پروژه‌های زیرساختی مشابه، پایداری و امنیت انرژی کشور را ارتقا دهیم.