به گزارش ایرنا، بانک مرکزی اخیرا اعلام کرد که از ابتدای سال جاری تا پنجم دی ماه؛ پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری به بیش از ۲۰۶ هزار میلیارد تومان رسیده و این تسهیلات را ۹۵۱ هزار و ۱۲۷ نفر از متقاضیان از شبکه بانکی دریافت کردند. در این مدت بالغ بر ۱۷۰ همت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و بیش از ۳۶ همت تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری پرداخت شد.
براساس اعلام بانک مرکزی، مطابق تکالیف قانون بودجه ۱۴۰۳ پرداخت ۲۰۰ همت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری توسط شبکه بانکی برای سال جاری پیش بینی شده بود که تاکنون بیش از ۶ هزار میلیارد تومان بیشتر از تکالیف تعیین شده توسط شبکه بانکی اعطا شده است همچنین با تمهیدات پیش بینی شده از سوی بانک مرکزی و برداشت ۵۰ همت از ذخیره قانونی بانکها و اختصاص ان برای پرداخت تسهیلات ازدواج وفرزندآوری، پرداخت این تسهیلات تا پایان سال جاری توسط شبکه بانکی به متقاضیان در صف ادامه خواهد داشت.
براساس آخرین آمار از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۵ دی ماه تعداد ۵۱۱ هزار و ۲۴۶ فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به مبلغ ۱، ۷۰۷، ۳۳۴ میلیارد ریال توسط شبکه بانکی به متقاضیان پرداخت شده است همچنین در زمینه پرداخت تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری نیز در این مدت مبلغ ۳۶۳، ۲۷۰ میلیارد ریال به ۴۳۹ هزار و ۸۸۱ نفر از متقاضیان پرداخت شده است.
نامهنگاری سازمان بازرسی با مدیران ۷ بانک در زمینه پرداخت تسهیلات فرزندآوری
این در حالی است که امروز یکشنبه نهم دی ماه بازرس کل بانکها و بیمه سازمان بازرسی به هفت بانک در رابطه با عملکرد ضعیف در انجام تکالیف قانونی در پرداخت تسهیلات فرزندآوری هشدار داد و تاکید کرد که تا پایان دی مطابق سهمیه ابلاغی عمل شود.
براساس اعلام سازمان بازرسی کل کشور، در پی نظارت بر میزان تحقق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و متعاقب اخذ توضیح از تعدادی از مدیران عامل شبکه بانکی، بازرس کل بانکها و بیمه این سازمان به هفت بانک در رابطه با عملکرد ضعیف در انجام تکالیف قانونی در پرداخت تسهیلات فرزندآوری هشدار داد و تاکید کرد که در صورت عدم ایفای تعهدات تا پایان دی ماه، اقدامات قانونی لازم در مورد آنها صورت میگیرد.
در این نامهها که به مدیران عامل بانکهای سپه، پاسارگاد، گردشگری، اقتصاد نوین، رسالت، شهر و سامان ارسال شده با اشاره به سهمیه ابلاغی بانک مرکزی به بانکها در رابطه با تسهیلات فرزندآوری؛ بر اساس آمار و اطلاعات دریافتی از بانک مرکزی تا تاریخ ۳۰ آذر ۱۴۰۳ عملکرد بانکهای مذکور نامطلوب ارزیابی شده است.
مطابق بررسیها، با توجه به اینکه بانکها در ۹ ماهه سال جاری باید ۷۵ درصد سهمیه ابلاغی را پرداخت میکردند؛ اما بانک سپه ۶۷ درصد، بانک گردشگری ۶۵ درصد، بانکهای پاسارگاد و شهر ۵۴ درصد، بانک رسالت ۵۰ درصد، بانک اقتصاد نوین ۴۸ درصد و بانک سامان ۳۸ درصد از سهمیه ابلاغی سالانه را به متقاضیان پرداخت کردهاند و هنوز متقاضیان قابل توجهی در صف انتظار دارند.
بازرس کل بانکها و بیمه سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به بند (الف) ماده (۲) دستورالعمل نحوه مقابله با ترک وظایف قانونی مدیران و پیشگیری از آن و همچنین بند (ج) ماده (۱۱) قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور و ماده (۴۲) آییننامه اجرایی آن با تعیین مهلتی تا پایان دی ماه به منظور پرداخت تسهیلات تکلیفی فرزندآوری متناسب با سهمیه ابلاغی، تصریح کرده است که در صورت عدم پرداخت تسهیلات در مهلت مقرر به متقاضیان، اقدامات قانونی لازم انجام خواهد شد.