به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سیدجلیل حسینی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت با اشاره به افزایش 20 درصدی ظرفیت گروه پزشکی که در سال 1400 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، اظهار کرد: از سال 1401 این افزایش ظرفیت آغاز شده و طبق این مصوبه قرار بود سالانه 20 درصد به ظرفیت آموزشی گروه پزشکی افزوده شود. در نتیجه، میزان پذیرش در دانشجویان دندانپزشکی به 76 درصد و در پزشکی به 74 درصد رسیده است.
وی افزود: دانشجویان ما در خوابگاهها به جای سه نفر، گاهی 12 تا 14 نفر در یک اتاق اسکان داده میشوند و با شرایط بهداشتی نامناسب و صفهای طولانی در سلفسرویسها مواجهاند. همچنین کلاسهایی که باید برای 50 نفر تشکیل شوند، با 200 نفر برگزار میشوند. دانشگاهها ناچار به برنامهریزی برای افزایش ظرفیت با وضعیت موجود شدهاند. اکنون که ظرفیت پذیرش گروههای پزشکی از 8000 نفر به 15000 نفر رسیده است، در کلاسهای آناتومی و آموزشهای بالینی با تراکم دانشجویان زیادی روبهرو هستیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره بودجه موردنیاز برای افزایش ظرفیت پزشکی گفت: مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی مستلزم تأمین منابع برای گسترش زیرساختهای آموزشی است. با این حال، در سالهای 1401 و 1402 این منابع تأمین نشد و در سال 1403 نیز کمتر از 10 درصد بودجه اختصاص یافته است؛ در حالی که برای تأمین زیرساختها به 27 تا 30 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم.
وی با اشاره به وجود 90 هزار پزشک عمومی در کشور بیان کرد: در حال حاضر 30 هزار پزشک عمومی فعالیت نمیکنند. به نظر میرسد از نظر تأمین پزشک عمومی کمبودی نداریم و حتی از برخی معیارها، تعداد پزشکان عمومی بیشتر از نیاز است. باید شرایطی فراهم شود تا با تأمین نیازهای آنها، پزشکان در مناطق محروم ماندگار شوند.
حسینی افزود: برای اجرای این افزایش ظرفیت، حدود 25 هزار تخت آموزشی کمبود داریم و به 2900 استاد علوم پایه و 2300 استاد بالینی نیازمندیم تا بتوانیم این تعداد دانشجوی افزودهشده را بهدرستی تربیت کنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: در حوزه تخصصی نیز پذیرش 12 درصدی در مقطع تخصص داشتهایم، اما در رشتههایی مانند بیهوشی، طب اورژانس، زنان، داخلی، پزشکی قانونی و طب سالمندی هنوز ظرفیتها به طور کامل تکمیل نمیشوند.
وی از افزایش حدود 30 درصدی حقالزحمه دستیاران تخصصی و فوقتخصصی خبر داد و گفت: حقوق کارورزان نیز 100 درصد افزایش یافته است.
حسینی خاطرنشان کرد: مجوز جذب 501 نفر از اعضای هیئتعلمی دریافت شده است و امسال در توزیع نیروهای متخصص، برای اولین بار تمام همکاران در محلهایی که نیاز بوده و مطابق با تمایل خودشان مستقر شدهاند. همچنین حدود 300 نیروی فوقتخصص در حال توزیع هستند. برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، فلوشیپهای ناباروری در گروه زنان و آندرولوژی در گروه مردان افزایش یافته است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره پذیرش پزشکان سهمیهای در دانشگاههای علوم پزشکی توضیح داد: پذیرشهای سهمیهای گاهی باعث دلسردی دانشجویان میشود؛ بهطوریکه برخی دانشجویان باوجود تلاش و مطالعات زیاد، نمیتوانند در رشته مطلوب خود پذیرفته شوند. گاهی رتبه یک کنکور در کنار دانشجویانی با رتبههای بسیار پایینتر قرار میگیرد. در شرایطی که جوانان ما حساس و زودرنج هستند و گاهی تصمیم به مهاجرت میگیرند، باید فرآیندهای پذیرش دانشجویان منطقیتر شود. منطقیسازی سهمیههای پذیرش نیز در دستور کار قرار گرفته است.
انتهای پیام/