شناسهٔ خبر: 70523722 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

حماسه ۹ دی، خط بطلان بر فتنه و نمایش وحدت ملی

پانزده سال از آن روز تاریخی گذشت؛ روزی که نقطه پایان پروژه فتنه و آغازی بر انسجام داخلی و نمایش وحدت ملی بود.

صاحب‌خبر -


 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، ۹ دی ماه سال ۱۳۸۸ آن روز سرد و زمستانی که با حضور چشمگیر مردم در خیابان انقلاب و آزادی گرمای خاصی به خود گرفته بود، هیچ وقت از ذهن دوستداران مکتب روح الله پاک نمی‌شود.
ملّت ایران در نهم دی ماه سال ۱۳۸۸ با حضور آگاهانه و مقتدرانه و بیعت دوباره با آرمان‌های امام خمینی (ره) و مقام معظّم رهبری حماسه‌ای جاودان و به یاد ماندنی را در تاریخ انقلاب آفریدند. نمایش بصیرت و هوشیاری مردم مؤمن، با بصیرت و غیرتمند ایران در این حماسه باشکوه، چنان تجلی یافت که به فرموده مقام معظّم رهبری: «اگر صد‌ها بار هم برای نعمت هوشیاری این ملّت سجده شکر به جای آورده شود، باز هم کم است. حماسه‌ای که محاسبات دشمن را به هم ریخت؛ محاسباتی که با همکاری و برنامه ریزی عده‌ای اقلیت در داخل از روی بغض و کینه شکل گرفته بود، اما در این روز حماسی یک بار دیگر امّت اسلامی با بصیرت عمل کرد و دشمنان نظام مأیوس شدند.»


زمینه‌های مهم شکل گیری حماسه ۹ دی
شاید علت اصلی شکل گیری حماسه ۹ دی در ظاهر انتخابات ۸۸ و اعلام تقلب در انتخابات توسط کسانی بود که پیروز انتخابات نبودند به واقع این صورت مسئله بود و واقعیت چیز دیگری بود. کسانی که در انتخابات شرکت نکرده بودند و یا اگر هم رأی دادند، مقصود دیگری داشتند، قصدشان انتخاب رئیس جمهور نبود. مخالفان جمهوری اسلامی ایران بر این عقیده‌اند که فضای سیاسی ایران در همة زمینه‌ها برای بهره برداری و عملیاتی کردن الگوهایی، چون انقلاب رنگی آماده است.
بر این اساس، جمهوری اسلامی، چون نظامی است که یکی از لایه‌ها و رویه‌های آن را به هر ترتیب، انتخابات شکل می‌دهد و «نظام انتخاباتی بالنّسبه فرصت خیزی دارد و از این رو، مستعد الگو‌های مسالمت آمیز تغییر همچون انقلاب رنگی است» این جریان از آغاز پیروزی انقلاب با این انقلاب الهی همراه شده بود.
در فتنه سال ۸۸ تعدادی از خواص مردود، که در انتخابات ریاست جمهوری شکست خورده بودند، طغیان کردند؛ همه چیز و همه کس را متهم نمودند و حتی حاضر شدند با دشمنان قسم خورده نظام همسو و همراه شوند و به طور مستقیم از بیگانگان خط بگیرند و به نسخه‌های آن عمل کنند و تا حد براندازی نظام پیش روند و کشور را به اغتشاش بکشانند و به قتل و غارت دست بزند، یا از فتنه انگیزان و غارتگران حمایت کنند و با سخنان دو پهلو و غیر شفاف، فتنه گران را حق و خواسته هایشان را مشروع و قانونی جلوه دهند تا زمینه را برای فتنه گران مساعد سازند. اما رهبر انقلاب هوشیارانه و با صلابت و با اقتدار درست یک هفته بعد از برگزاری انتخابات در خطبه‌های نماز جمعه، آب پاکی را روی دست ناپاک امریکا و صهیونیست‌ها و بدخواهان داخلی ریختند و در بیاناتی نقشه دشمن را نقش بر آب کردند.
روز ۹ دی با توجه به پیش زمینه‌هایی که حوادث پس از انتخابات به وجود آورده بود شکل گرفت؛ از جمله این پیش زمینه‌ها می‌توان به عواملی همچون زیر سؤال بردن اصل دین، نظام مقدس اسلامی و هم چنین اصل ولایت فقیه اشاره کرد که باعث شد مردم ایران با خلق حماسه ماندگار خود، دشمنان قسم خورده نظام اسلامی را مأیوس کنند.
از دیگر زمینه‌های اصلی شکل گیری حماسه ۹ دی می‌توان به هتک حرمت ماه محرم و روز عاشورا اشاره کرد که باعث جریحه دار شدن احساسات مذهبی مردم ایران شد. اوج حرکت این افراد در روز عاشورا گویای این بود که آنها معتقد به ارزش‌ها و مظاهر اسلامی از جمله امام حسین (ع) و عاشورا نبودند و به همین دلیل روز عزای حسین (ع) را به جشن تبدیل کردند و به صفوف نماز عزاداران و افرادی که بر حسب ظاهر چهره حزب اللّهی داشتند، حمله کردند و شعار‌هایی دادند که نشانگر مبارزه اساسی با نظام اسلامی و اصل ولایت بود و همین مردم را به صحنه کشاند.
این هتک حرمت به عاشورا و عزاداران حسینی، ملّت ایران را نگران و چشمان آنان را گریان کرد و ۹ دی ماه واکنش به این حرکت و اعلام حمایت از ولایت و شخص مقام معظّم رهبری بود.


چگونه فتنه خنثی شد؟
فتنه ۸۸ نه تنها یک چالش داخلی بلکه بخشی از پروژه‌ای بزرگ‌تر بود که توسط قدرت‌های خارجی طراحی شده بود. حمایت علنی برخی دولت‌ها و رسانه‌های غربی از معترضان و ایجاد جو مسموم تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی، بخشی از این طرح بود. حضور مردم در حماسه ۹ دی نشان داد که ملت ایران این مداخلات را شناسایی کرده و به آن واکنش قاطع نشان داده‌اند.
مشروعیت بخشی به نظام از دیگر ابعاد و پیامد‌های مهم حماسه ۹ دی بود. دشمنان خارجی تلاش داشتند مشروعیت نظام جمهوری اسلامی را زیر سؤال ببرند و آن را فاقد حمایت مردمی جلوه دهند؛ اما حضور میلیون‌ها نفر از مردم در خیابان‌ها در روز ۹ دی، این ادعا‌ها را بی‌اساس نشان داد و تصویری از انسجام و اقتدار نظام را به نمایش گذاشت.
از طرفی دیگر حماسه ۹ دی نشان داد که سناریوی براندازی نظام جمهوری اسلامی از طریق فشار‌های خارجی و سوءاستفاده از نارضایتی‌های داخلی کارآمد نیست. ملت ایران با تأکید بر حمایت از اصول انقلاب اسلامی و ولایت فقیه، پیام واضحی به دشمنان دادند که وحدت ملی آنها فراتر از اختلافات داخلی است.
نباید فراموش کرد که حضور میلیونی مردم در آن روز، قدرت واقعی ملت ایران را به نمایش گذاشت و پیام بازدارنده‌ای برای دشمنان خارجی بود. این حرکت نشان داد که هرگونه دخالت خارجی یا تلاش برای ایجاد ناآرامی، با واکنش سریع و قاطع ملت ایران مواجه خواهد شد.


نمایش وحدت ملی
حماسه ۹ دی با تقویت اعتماد عمومی به نظام اسلامی، نمایش وحدت ملی، و افشای نقش دشمنان خارجی، توانست طرح‌های آنان برای بی‌ثبات‌سازی ایران را ناکام بگذارد. این روز تاریخی، نه‌تن‌ها پایانی بر فتنه ۸۸ بود، بلکه پیامی به دشمنان خارجی بود که مردم ایران در دفاع از آرمان‌های خود مصمم و متحد هستند.