نشست خبری سید اسدالله جولایی رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور با اصحاب رسانه برگزار شد.
رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور در این نشست ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم میرمحمد صادقی، اظهار کرد: مرحوم میرمحمد صادقی از خیران و نیکاندیشان بزرگ ایران اسلامی بود. زمانی که ستاد دیه به دستور شهید لاجوردی تشکیل شد، اولین مراسم گلریزان آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد به همت مرحوم میرمحمد صادقی در اتاق بازرگانی استان تهران برگزار شد. ایشان در زمان حیات خود همواره یار و یاور ستاد دیه بودند. ضایعه درگذشت ایشان را به ملت شریف ایران و خانواده ایشان تسلیت عرض میکنم.
رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور افزود: در سال ۶۹ که ستاد تشکیل شد نهادی وجود نداشت که از زندانیان جرایم غیرعمد حمایت کند. شهید لاجوردی همواره تاکید داشت در آزادی این مددجویان، بانوان در اولویت باشند.
وی ادامه داد: این ستاد به هیچ عنوان کمکهای مردمی را صرف آزادی زندانیان سابقهدار و جرایم عمد نمیکند.
جولایی اضافه کرد: از شروع فعالیت این ستاد بیش از ۱۷۰ هزار نفر از زندانیان جرایم غیرعمد با کمک ستاد دیه آزاد شدند.
وی با اشاره به اینکه در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳، ۷ هزار و ۷۰۶ مددجو با بدهی ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از زندان آزاد شدند، گفت: از این تعداد ۴۳۲ نفر زن بودند و مبلغ بدهی این مددجویان زن ۱۹۴ میلیارد تومان بود. آزادی زندانیان زن همواره از اولویتهای ستاد دیه بوده است.
رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور با تاکید بر اینکه طلبکاران در خط مقدم آزادی زندانیان جرایم غیرعمد هستند، عنوان کرد: مجموع بدهی این زندانیان ۳۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بود که ۲۳ درصد از این مبلغ از سوی شکات گذشت شد.
جولایی در تشریح محکومیت این مددجویان، بیان کرد: از مجموع محکومان زندانی ۱۱ نفر بدهکار دیه تصادفات، ۲۹ نفر حوادث کارگاهی، ۴ هزار و ۹۴۹ نفر بدهکار مالی، ۲ هزار و ۵۰ نفر بدهکار مهریه، و ۵۲۴ نفر بدهکار نفقه بودند.
وی ادامه داد: ستاد دیه ۱۸ سال در مجلس تلاش کرد و با تصویب اجباری شدن قانون بیمه شخص ثالث از ورود حدود ۵۰۰ هزار زندانی بدهکار دیه به زندانها جلوگیری کرد. با توجه به مبلغ بالای دیه این عدد شاید به هیچ عنوان قابل تامین نبود.
وی در ادامه از وجود ۱۵ هزار و ۶۱ زندانی جرایم غیرعمد در زندانهای سراسر کشور خبر داد و گفت: از این تعداد ۷۶۰ زندانی زن و بیش از ۱۴ هزار و مرد هستند. از مجموع این مددجویان ۸۱ نفر بدهکار دیه، ۱۲ هزار و ۶۱۳ نفر بدهکار مالی، هزار و ۹۱۰ نفر بدهکار مهریه و ۴۵۷ نفر بدهکار نفقه هستند.
رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور، یادآور شد: استانهای تهران، فارس و اصفهان بیشترین آمار زندانیان جرایم غیرعمد را دارند. در این رابطه ۲ هزار و ۵۷۰ نفر مربوط به استان تهران، هزار و ۲۹۵ نفر استان فارس و هزار و ۱۸۵ نفر مربوط به استان اصفهان هستند.
وی ادامه داد: متاسفانه ۹ هزار و ۵۰۰ زندانی جرایم غیرعمد امسال وارد زندانهای کشور شدند.
جولایی با تاکید بر اینکه چتر حمایتی ستاد دیه بر سر تمام اقوام و ادیان الهی است، اظهار کرد: همه اقلیتهای دینی از قبیل مسیحی، کلیمی زرتشتی و ... از حمایتهای ستاد دیه بهرهمند میشوند.
وی در ادامه با تقدیر و تشکر از حمایتها و کمکهای هنرمندان و ورزشکاران از ستاد دیه، عنوان کرد: بسیاری از ورزشکاران و هنرمندان در مناسبتهای مختلف با مشارکت در گلریزانها، حراج آثار هنری خود و یا برگزاری کنسرت عواید آن را به ستاد دیه کمک میکنند که در این فرصت از حمایتهای این عزیزان َتقدیر و تشکر میکنم.
جولایی عنوان کرد: کمکهای دانشآموزان در سراسر کشور، اختصاص هزینههای مراسمهای ختم و عزاداری و وصایای مؤمنان و اختصاص اموال برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد از دیگر منابع و محلهای تامین کمک برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد هستند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال چندی پیش یک نیکوکار تهرانی با اهدای بخشی از اموال خود به عنوان وصیت، زمینه آزادی ۱۶۴ زندانی جرایم غیرعمد را فراهم کرد.
رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور در پاسخ به سوال خبرنگار میزان و در تشریح جزئیات برگزاری پویشهای مختلف در ستاد دیه، گفت: ستاد دیه با توجه به نوع کاری که انجام میدهد پویشهای متعددی را برگزار میکند. حدود ۱۰۰ زندانی زن از طریق پویش آزادی زندانیان زن، آزاد شدند. همچنین از روز سالروز ولادت حضرت زهرا (س) تا ولادت مولای متقیان (ع) پویش آزادی زندانیان مرد را داریم.
وی افزود: تاکنون پویشهای مختلفی در کشور برگزار شده است. در این راستا با حمایت یکی از خوانندگان مطرح کشور و در قالب پویشهای مختلف ۷ میلیارد تومان کمک مردمی در سراسر کشور جمعآوری و با این مبلغی ۶۰۰ زندانی آزاد شدند.
انتهای پیام/