شناسهٔ خبر: 70522255 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل:

دستاوردهای سردار سلیمانی را حتی امروز در منطقه مشاهده می‌کنیم

یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه حتی امروز هم دستاوردهای حاج قاسم را مشاهده می‌کنیم، گفت: با گذشت بیش از ۱۵ ماه هنوز اسرائیلی‌ها با وجود بمباران شدید و هزینه‌های زیادی که انجام دادند، حریف یک گروه کوچک مانند حماس و حزب‌الله نشده و نتوانسته‌اند به موفقیت مطلق برسند.

صاحب‌خبر -

حمید صالحی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت اقدامات شهید حاج قاسم سلیمانی در حمایت از جبهه مقاومت، اظهارکرد: شهید سلیمانی یکی از فرماندهان شجاع، منحصر بفرد و دلاور هشت سال دفاع مقدس بود که فقط دغدغه حفظ انقلاب و حمایت از مظلومین و مسلمانان را داشت. بر همین اساس او دید که اگرچه جنگ تحمیلی به ایران تمام شده، اما دشمن در میدانی دیگر در حال تهاجم‌ به مظلومین است و لذا به عنوان یک فرد فوق‌العاده موثر، مدیریت و فرماندهی سپاه قدس را به عهده گرفت.

وی افزود: در آن زمان جبهه مقاومت از انسجام و کارآمدی خاصی برخوردار نبود و یکی از هنرهای سردار سلیمانی این بود که با توجه به تجارب گذشته، توانست جبهه مقاومت را به خوبی ساماندهی کند و آن را به موفقیت‌های بسیاری برساند. شهید سلیمانی خودباوری را در جبهه مقاومت و مردم لبنان، فلسطین و یمن ایجاد کرد و سبب شد تا این مردم در دفاع از خود در برابر مستکبران، ابتدا به جای سنگ، اسلحه و سپس به جای اسلحه، موشک به دست بگیرند و از خود دفاع کنند؛ آن هم در برابر دشمنی که بهترین  تجهیزات و سلاح‌ها را در اختیار داشت.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه در حقیقت شهید سلیمانی در دو جبهه کار کرد، ادامه داد: یکی اینکه خودباوری را درون ملت‌های مقاومت زنده کرد و دوم اینکه به آن‌ها آموزش داد که باید به پا خیزند در مقابل هجوم اسرائیلی‌ها و نظام سلطه ایستادگی کنند. این‌ها دستاوردهایی است که از هر کسی برنمی‌آمد، اما حاج قاسم به خوبی توانست موجب رشد و شکوفایی جبهه مقاومت شود.

صالحی با بیان اینکه حتی امروز هم دستاوردهای حاج قاسم را مشاهده می‌کنیم، عنوان کرد: با گذشت بیش از ۱۵ ماه هنوز اسرائیلی‌ها با وجود بمباران شدید و هزینه‌های زیادی که انجام دادند، حریف یک گروه کوچک مانند حماس و حزب‌الله نشده و نتوانسته‌اند به موفقیت مطلق برسند.

وی همچنین با اشاره به سقوط دولت اسد در سوریه، بیان کرد: سقوط سوریه دلایل متعددی داشت؛ سال‌ها جنگ فرسایشی، ارتش خسته، تحریم‌های جهانی، نظام بی‌اساس حزب بعث و از همه مهم‌تر مشکلات اقتصادی مردم و بی‌اعتمادی و نارضایتی آنان نسبت به دولت، باعث سقوط رژیم بشار اسد شد. سقوط رژیم اسد هیچ ارتباطی به جبهه مقاومت ندارد و ناشی از فاصله زیادی بود که بین اسد و مردم کشورش وجود داشت.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: اکنون نیز تمامی گروه‌هایی که در سوریه مدعی قدرت هستند، تا زمانی که مردم نخواهند نمی‌توانند کاری از پیش ببرند. اگر امروز می‌بینید که مردم با این گروه‌ها همکاری می‌کنند یا در برابر آن‌ها کوتاه می‌آیند، تنها به دلیل مشکلات اقتصادی است که گریبان‌گیرشان شده است. در حقیقت بی‌توجهی بشار اسد به مردم باعث شد که آنان در مقابل گروه‌های تکفیری سکوت کنند.

صالحی اضافه کرد: اکنون‌ نیز اگرچه با سقوط سوریه ما متحد همسوی خود را از دست داده‌ایم، اما در هر صورت مردم سوریه اجازه نمی‌دهند که کشورشان به رژیم صهیونسیتی نزدیک شود. به نظر می‌رسد که بدنه مردم و جوانان سوریه با این ساختار همکاری نمی‌کنند و بالاخره ممکن است که این کشور به هرج‌ومرج کشیده شود، اما محور مقاومت مسیرها و جبهه‌های دیگری دارد تا بتواند به خوبی به ایفای نقش بپردازد.

وی با بیان اینکه خاورمیانه شکارگاهی است که بعد از جنگ جهانی دوم در اختیار آمریکایی‌ها قرار گرفته، گفت: آمریکایی‌ها با ایجاد پایگاه فوق‌العاده استراتژیکی مثل اسرائیل حاضر نیستند که این شکارگاه را از دست بدهند. بنابراین به صورت پنهانی و از طریق زدوبند با بازیگران منطقه از جمله ترکیه، اسرائیل و کشورهای عربی می‌خواهند خاورمیانه و پایگاه‌های نظامی خود در آن را حفظ کنند.

آمریکا تا دیروز برای سر جولانی جایزه تعیین کرده بود و امروز از او ناجی می‌سازد

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه بنابراین هر اتفاقی در خاورمیانه رخ دهد یک سر آن به آمریکا برمی‌گردد، اظهار کرد: تا دیروز از محمد جولانی یک قاتل ساخته و برای سر او جایزه تعیین کرده بودند، اما امروز از او یک ناجی می‌سازند با او مصاحبه و حمایت خود را از جولانی اعلام می‌کنند و با کراواتی که به او می‌زنند، می‌خواهند جولانی را رهبر یک نظام دموکراتیک نشان دهند. تمامی این اقدامات در راستای حفظ خاورمیانه برای آمریکایی‌هاست.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: زمانی گروه‌های فتح‌الشام، جیش‌النصر، القاعده، بوکوحرام، داعش، تحریرالشام و احرارالشام اماکن مقدسه و نمادهای شیعه را منفجر می‌کردند، اما اکنون به نظر می‌رسد جولانی با آموزش‌هایی که دیده، دیگر آن جولانی ۲۰۰۶ نیست. حتی جولانی ۲۰۱۲ هم نیست. با توجه به ملاقات‌هایی که او با علمای شیعه در سوریه انجام داد، به نظر می‌رسد که دست از پا خطا نکند و به واقع به اماکن مقدسه‌ای که برای شیعیان و برای جمهوری اسلامی خط قرمز است، هرگز بی‌حرمتی نخواهد کرد، چراکه می‌داند در این صورت جوانان شیعه هرگز ساکت نخواهند بود و طومار آن‌ها را در هم خواهند پیچید.

صالحی ادامه داد: بر این اساس خود آمریکایی‌ها هم به گروه‌ تحریرالشام گوشزد کرده بودند که هرگز به حرمین حضرت زینب، حضرت رقیه و دیگر اماکن مقدسه شیعه بی‌حرمتی و توهین نکنید و تنها به دنبال تامین منافع اسرائیل باشید. با اسرائیل ضدیت نداشته باشید و به عبارتی ارتفاعات جولان در درعا را در اختیار ما قرار دهید. جولانی نیز اکنون در حال عمل به همین مواردی است که از او خواسته شده بود.

انتهای پیام