به گزارش خبرنگار شهر، محمد امین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در دویست و نود و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شورا در شکل گیری و حمایت قرارگاه اجتماعی نقش جدی داشته است، اظهار کرد: مهمترین موضوع کشور رفع آسیب های اجتماعی است و رهبر معظم انقلاب ۶ جلسه چند ساعته در سالهای قبل در این خصوص برگزار کردند.
وی ادامه داد: بعد از آن جلسات قرارگاه اجتماعی کشور شکل گرفت و در شهرداری نیز در دوران آقای قالیباف زیرساخت های خوبی تشکیل و قدم های خوبی برداشته شد اما بعد از مدتی این اقدامات رها شد.
توکلی زاده با بیان اینکه عدد ۱۰ هزار معتاد متجاهر در تهران که سالهای قبل توسط مقام معظم رهبری اعلام شده بود به دلیل رهاشدگی به ۲۵ هزار نفر افزایش یافت، تصریح کرد: ما از مشکل به بحران رسیدیم و تصاویری توسط رسانه ها در تجمعات در شوش، هرندی و خاک سفید و دیگر محدوده ها منتشر می شد و این تجمعات بدون واهمه و عادی شده بود.
وی همچنین تصریح کرد: ما برای این قشر از جامعه تدبیر می کنیم که سرآمد این رویکرد، شهر انسان محور و بر اساس انسان است. این مزیت ما بر دیگر کشورها محسوب می شود و خوشبختانه این تفاوت نگاه در مدیریت شهری وجود داشت و از همان سرآغاز کار همتی شکل گرفت که موانع را برطرف کنیم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه هیچ یک از دستگاه ها به تنهایی نمی تواند این معضل را برطرف کند و نیاز است که همه کنار هم قرار بگیرند، یادآور شد: در روزهای سخت کرونا که امکان فعالیت های فرهنگی و اجتماعی نبود، با همین نگاه قرارگاهی و هم افزایی توانستیم از بحران عبور کنیم و در شهرداری تهران تمام مجموعه ها در اختیار واکسیناسیون قرار گرفت.
وی با اعلام اینکه از همین مسیر الگو گرفته شد و قرارگاه اجتماعی با حضور ۱۴ دستگاه و برگزاری ۳۸ جلسه و ۳۸۰ مصوبه تشکیل شد و ادامه یافت، خاطرنشان کرد: مهمترین موانع ما در این زمینه، زیرساخت بود و مطالعاتی که انجام می دادیم در مورد معتادان متجاهر بود. برای ماده ۱۶ باید ضوابطی شکل می گرفت و برای اولین بار ۱۱ مرکز ماده ۱۶ با هشت هزار و ۷۰۰ تخت راه اندازی کردیم.
وی با اعلام اینکه افراد زیر ۱۶ سال و بالای ۶۵ سال نیز در مراکز ما پذیرفته شدند، تصریح کرد: از سازمان بهزیستی و دیگر نهادها کمک گرفتیم و جلسات تخصصی را بین مددکاران، کارشناسان و مراکز تخصصی برگزار کردیم. درنهایت به یک مرکز تخصصی و مراکز جامع دست پیدا کردیم و امروز هیچ فرد منع پذیرش در تهران نداریم. تمام ابعاد آسیب در این مراکز پذیرفته می شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اصلاح فرآیندها در این راستا، خاطرنشان کرد: بهبود و خروج از چرخه درمان بسیار پایین و در حد سه تا چهار درصد بود. ۹ مرحله در فرایندهای جدید تعریف شد و در برخی مراکز، بهبود و خروج از چرخه درمان به بیش از ۲۰ یا ۴۰ درصد افزایش یافت.
توکلی زاده یادآور شد: قرارگاه اجتماعی سه ضلع را پوشش می دهد. امکانی که در شهرداری وجود دارد بسیار وسیع است و اگر این امکانات کنار هم قرار نگیرند نمی توانند به درستی اقدام کنند. در فروردین ماه امسال ۷۰۰ مدیر گردهم آمدند و دست به دست هم دادند تا چند آسیب را تحت پوشش قرار دهیم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اعلام اینکه پلیس، قوه قضاییه، سازمان بهزیستی، سپاه، بسیج، کمیته امداد، اداره کل مهاجرین و دیگر دستگاه ها کنار هم قرار گرفتند، یادآور شد: ۸۰ درصد از ۳۸۰ مصوبه قرارگاه اجتماعی عملیاتی شده است. وقتی توانایی قرارگاه اثبات و به عنوان یک الگو در سطح کلانشهرها یاد شد، مورد اعتماد رئیس جمهور سابق قرار گرفت و اصل ۱۲۷ اجرایی و اختیارات هیئت دولت به شهردار تفویض شد و همچنان این اختیار توسط آقای پزشکیان نیز بر عهده شهردار تهران گذاشته شد.
وی ادامه داد: پیش از این دایره دستگاه هایی که در آسیب های اجتماعی وارد می شوند، کوچکتر بود اما امروز دستگاه و گروه های جهادی بیش از پیش وارد عمل شده اند تا امور بهتر دنبال شود.
توکلی زاده با بیان اینکه روددره فرحزاد هزار و ۲۰۰ معتاد متجاهر رسوبی و ثابت داشت و محدوده قرمز از لحاظ آسیب های اجتماعی بود، گفت: اعتیاد، استفاده از سلاح و سرقت و تشکیل آلونک ها و مواردی از این قبیل یک محدوده را به محدوده قرمز تبدیل می کند و همین اتفاقات روددره را به وضعیت قرمز رسانده بود.
وی با بیان اینکه فروش ضایعات را نیز به عنوان یک آسیب شاهد بودیم، یادآور شد: برای مقابله با این موضوع حتی تیراندازی هم صورت گرفت. ضایعاتی ها، آلونک ها و خانه های قرمز در این منطقه جمع آوری شدند و رودخانه پاکسازی شد. بارها دادستان در روددره حضور یافته و حکم صادر کرده و همکاران فراجا منطقه را پاکسازی کردند و امروز مردم می توانند از روددره فرحزاد به عنوان یک منطقه گردشگری استفاده کنند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه فرحزاد از منطقه قرمز خارج شده است، یادآور شد: ما روزهای قبل نظارت را از شوش آغاز کردیم و خلازیر، کوچه ۲۰۶ و میدان محمدیه و دیگر مناطق را مورد بازدید قرار دادیم و از شب تا صبح به زحمت ۱۵ مددجو را جمع آوری کردیم. این در حالی بود که در گذشته باید از اتوبوس و مینی بوس استفاده می کردیم.
وی افزود: باید برای کودک، خانواده های آنها و باندهای سوداگر تدبیری می اندیشیدیم. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که کودکان به مراکز منتقل نشوند که خود مرکز به نوعی مرکز جرم محسوب می شود. تا حد امکان کودکان را به نهاد خانواده باز می گردانیم و به مددکاران سازمان بهزیستی اطلاع می دهیم.
توکلی زاده با بیان اینکه مراسمات و همایش های متعددی برای این خانواده ها برگزار شد و آموزش هایی نیز در مراکز پویاشهر به کودکان کار در خیابان ها ارائه شد، خاطرنشان کرد: هفت هزار کودک تحت پوشش قرار گرفتند. آموزش های کوتاه مدت برای این کودکان در نظر گرفته شد و فراجا نیز با باندها برخورد کرد و حساب های بانکی این باندها مسدود شد و در نهایت توانستیم کودکان کار را به نقطه مطلوبی برسانیم؛ هرچند بخش عمده ای از آن به اتباع برمی گردد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه در مددکاری هم به افراد ایرانی و هم به اتباع خدمات رسانی می کنیم اما مراعات قانونی نیز در این زمینه داریم، یادآور شد: خانواده های کودکان کار اتباع نیز در همایش ها و خدمات رسانی ها تحت پوشش قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه اگر بودجه و اعتبارات نبود نمی توانستیم این اقدامات را انجام دهیم، گفت: ما به هیچ وجه نمره ۲۰ به خودمان نمی دهیم ولی اقدام انجام شده نسبت به پیچیدگی و ابعاد کار واقعاً درخشان است. این کار را ما انجام ندادیم و یک مجموعه بزرگ از نهادهای مختلف کنار هم بوده اند و در هیچ بخشی ابعاد کار انجام شده با سه سال گذشته قابل مقایسه نیست.
انتهای پیام/