شناسهٔ خبر: 70521031 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

اخبار و تحولات سوریه؛

سازماندهی مجدد سازمان‌های امنیتی در سوریه/بازگشایی قریب‌الوقوع فرودگاه دمشق

رئیس سرویس اطلاعات سوریه گفت: سازمان‌های امنیتی سوریه پس از انحلال همه سازمان‌های اطلاعاتی، سازماندهی مجدد خواهند شد.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه اقتصادی: انس خطاب، رئیس سرویس اطلاعات سوریه که اخیراً توسط مقامات جدید این کشور منصوب شده است، گفت: سازمان‌های امنیتی سوریه پس از انحلال همه سازمان‌های اطلاعاتی، سازماندهی مجدد خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) به نقل از خطاب گزارش کرده است: «در رابطه با امنیت و اطلاعات، سازمان‌های امنیتی پس از انحلال همه سازمان‌های اطلاعاتی و تجدید ساختار آنها، سازماندهی مجدد خواهند شد.»

به گزارش نووستی، مخالفان مسلح سوریه در ۸ دسامبر دمشق را تصرف کردند. مقامات روسی گفتند که بشار اسد، رئیس جمهور وقت سوریه پس از مذاکره با شرکت کنندگان در درگیری‌های این کشور از قدرت کناره گیری کرد و سوریه را به مقصد روسیه ترک کرد و در آنجا به وی پناهندگی داده شد.

محمد البشیر که پیشتر مدیریت دولت مستقر در ادلب را که توسط هیئت تحریرالشام و دیگر گروه‌های مخالف تشکیل شده بود، بر عهده داشت، به عنوان نخست وزیر موقت سوریه منصوب شد. وی بعداً اعلام کرد که دولت موقت تشکیل شده است و تا مارس ۲۰۲۵ بر سر کار خواهد ماند.

تحرکات نظامی آمریکا در پایگاه عین الاسد و چراغ سبز حاکمان جدید دمشق به واشنگتن

یک منبع آگاه از تحرکات جدید آمریکا در پایگاه عین الاسد در غرب عراق خبر داد.

این منبع فاش کرد که دو هواپیمای باری غول پیکر آمریکا حامل نیرو و تجهیزات نظامی در پایگاه عین الاسد بر زمین نشسته است.

منبع مذکور بیان کرد: ظرف کمتر از ۲۴ ساعت دو هواپیمای باری بزرگ آمریکایی در باند پایگاه عین الاسد در غرب عراق بر زمین نشسته و حامل نیرو و تجهیزات نظامی است.

این منبع اعلام کرد: اطلاعات حاکی از این است که واشنگتن به دنبال روانه کردن تیپ رزمی جدید به خاورمیانه از پایگاه عین الاسد است.

منبع مذکور بیان کرد که این اقدام در راستای طرح استقرار مجدد نیروهای آمریکایی در منطقه که شاید بزرگترین در نوع خود طی سالهای اخیر باشد، قلمداد می شود.

این منبع اعلام کرد که چند کاروان نظامی از عین‌الاسد به سمت مرزهای عراق و سوریه و از آنجا به سمت حسکه و حومه آن حرکت داده شده‌اند تا در پایگاه های موجود مستقر شوند.

منبع مذکور بیان کرد: به نظر می رسد که واشنگتن از حاکمان جدید دمشق برای استقرار بیشتر نیرو در پایگاههای ارتش سوریه چراغ سبز دریافت کرده است.

بازگشایی قریب‌الوقوع فرودگاه بین‌المللی دمشق

مدیر فرودگاه بین‌المللی دمشق از بازگشایی قریب‌الوقوع این فرودگاه خبر داد.

«انیس فلوح» مدیر فرودگاه بین‌المللی دمشق در گفتگو با شبکه تلویزیونی العربی اظهاراتی را در خصوص بازگشایی این فرودگاه بیان کرد.

مدیر فرودگاه بین‌المللی دمشق در این سخنان اعلام کرد: فرودگاه دمشق پس از ساماندهی مجدد، در آینده بسیار نزدیک بازگشایی خواهد شد.

انیس الفلوح ادامه داد: نسبت به کمک قطر و ترکیه به ما و توسعه همکاری‌ها در تمامی زمینه‌ها خوش‌بین هستیم.

حمله رژیم صهیونیستی به شهرک صنعتی در حومه دمشق

منابع رسانه‌ای از حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک شهرک صنعتی «عدرا» در حومه دمشق خبر دادند.

خبرگزاری اسپوتنیک در این باره اعلام کرد: یک پهپاد که گمان می‌رود اسرائیلی باشد، تعدادی مغازه را در مجاورت شهرک صنعتی عدرا در حومه دمشق هدف قرار داد.

منابع اسپوتنیک نیز گفتند که این حمله، دست‌کم منجر به شهادت پنج نفر شده است.

بر پایه این گزارش، حمله رژیم صهیونیستی همچنین خسارت‌هایی را برجای گذاشته است.

جزئیات بیشتری از این حمله منتشر نشده است.

ارتش رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته و در پی سقوط حکومت بشار اسد اهداف مختلفی را در مناطق مختلف سوریه و به ویژه شهر دمشق و حومه آن بمباران کرده است.

ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با این حملات هوایی با سوء استفاده از تحولات سوریه، به صورت زمینی، وارد مناطقی در جنوب این کشور به ویژه شهر قنیطره شده است.

این اقدام همزمان با آن صورت گرفت که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، فروپاشی توافق «انفصال» سوریه و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۴ در منطقه جولان را اعلام کرد.

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که کابینه این رژیم با اشغال منطقه جبل الشیخ سوریه و برپایی یک منطقه حائل در این منطقه موافقت کرده است.

جولانی: انتظار اظهارات مثبت از سوی ایران را داشتیم

سرکرده تحریرالشام ضمن اتهام‌زنی به ایران، مدعی شد برگزاری انتخابات در سوریه ممکن است به چهار سال زمان نیاز داشته باشد.

«احمد الشرع» ملقب به «ابو محمد الجولانی» سرکرده گروه «هیئت تحریرالشام» روز یکشنبه گفت که «کنفرانس گفت‌وگوی ملی همه اجزای جامعه را شامل می‌شود و مراحل سیاسی بسیاری قبل از انتخاب رئیس جمهور وجود خواهد داشت».

او وعده داده که «تدوین و نگارش قانون اساسی جدید در کشور ممکن است حدود سه سال طول بکشد و برگزاری انتخابات نیز ممکن است به چهار سال زمان نیاز داشته باشد».

احمد الشرع که با شبکه العربیه گفت‌وگو می‌کرد، گفت: من خود را آزادکننده سوریه نمی‌دانم به نظرم بلکه مردم سوریه خودشان را نجات دادند.

او همچنین مدعی شد: جناح‌ها برای جلوگیری از تلفات یا آوارگی در جریان آزادسازی بسیار دقت کردند. ما تلاش زیادی کردیم تا انتقال قدرت هموار شود. مرحله کنونی برای یک دولت موقت یک مرحله مقدماتی طولانی مدت است.

احمد الشرع ادعا کرد: انحلال هیئت تحریر الشام را در کنفرانس گفت‌وگوی ملی اعلام خواهیم کرد.

الجولانی با بیان اینکه «سوریه منبع ناراحتی برای کسی نخواهد بود»، مدعی شد: هیچ نگرانی در داخل سوریه وجود ندارد. تمامی مرتکبان جنایت به مجازات خود خواهند رسید. ما سوری‌ها را به نقطه اول باز نمی‌گردانیم. ما این مرحله را با ذهنیت یک دولت مدیریت خواهیم کرد.

او همچنین گفت که عربستان به دنبال ثبات در سوریه است و نقش مهمی در آینده سوریه دارد.

سرکرده گروه «هیئت تحریرالشام» ادعا کرد: آزادی سوریه امنیت منطقه، خلیج فارس و سوریه را برای پنجاه سال آینده تضمین می‌کند.

او در ادامه و در اظهاراتی علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: امیدوارم ایران در مداخلات خود در منطقه تجدیدنظر کند. انتظار داشتیم اظهارات مثبتی از ایران بشنویم. ایران باید با مردم سوریه همسو می‌شد. ما وارد تهران نشدیم، وارد شهرهای خودمان شدیم.

پیش از این، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ضمن ابراز تعجب از اتهام‌زنی‌های بی‌اساس برخی محافل رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دخالت در امور داخلی سوریه، چنین ادعاهایی را کاملا مردود دانست. 

یدیعوت آحارنوت: مردم سوریه آماده مقابله با ارتش اسرائیل هستند

 یک رسانه صهیونیستی اعلام کرد که نیروهای ارتش این رژیم در خاک سوریه به زودی مورد هدف قرار خواهند گرفت.

 روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت در گزارشی نوشت که به گفته برخی افسران و نظامیان صهیونیست موجود در خاک سوریه، هدف قرار دادن این نظامیان به زودی انجام خواهد شد.

به گفته این روزنامه، اهالی مناطقی که به اشغال رژیم صهیونیستی درآمده اند آماده مقابله با ارتش این رژیم هستند.

از زمان سقوط نظام بشار اسد، نظامیان رژیم صهیونیستی وارد بلندی‌های جولان شده و بخش‌های جدیدی را به اشغال خود درآوردند و علاوه بر آن با نقض توافقنامه ۱۹۷۴، به منطقه حائل نیز یورش بردند.

نیروهای رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوزهای خود به مناطق مرزی سوریه اخیرا وارد روستای «سوسه» در ریف قنیطره شدند و اقدامات تخریبی انجام دادند.

گزارش ها حاکی از آن است که اهالی روستای سوسه در مخالفت با تجاوزهای رژیم صهیونیستی، تجمع های اعتراضی و تظاهرات برگزار کردند.

منابع محلی گزارش دادند که نیروهای صهیونیستی به سمت تظاهرات کنندگان تیراندازی کردند و تعدادی از معترضان مجروح شدند.

جمعه گذشته نیز تظاهرات‌های مردمی در محکومیت یورش نظامیان دشمن صهیونیستی برگزار شد که طی آن، یک جوان به ضربه گلوله اشغالگران، کشته شد.

معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشار اسد از قدرت، عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز و سرانجام پس از ۱۱ روز، در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق و خروج اسد از این کشور را اعلام کردند.

در همین راستا، «محمد البشیر» که دوشنبه ۱۹ آذر به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، به صورت رسمی ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.

وعده‌های پوچ الجولانی؛ قشر خاصی از مردم سوریه کنار گذاشته می‌شود

با آغاز موج برکناری مسئولان علوی در وزارت خانه‌های سوریه وعده‌های الجولانی مبنی بر کنار نگذاشتن هیچ قشری از جامعه این کشور دروغ از آب درآمد.

به گزارش  المعلومه، ابومحمد الجولانی سرکرده تشکیلات تروریستی هیئت تحریر الشام که پیشتر مدعی شده بود به دنبال کنار گذاشتن هیچ گروه و قشری در سوریه نیست اینک لیستی جدید متشکل از اسامی ۳۴ مسئول این کشور صادر کرده که به دلیل نوع گرایشات مذهبی کنار گذاشته می‌شوند.

منابع سوری اعلام کردند که الجولانی و عناصر تحت امر او در حال پیاده کردن سیاست خالی کردن نهادهای دولتی از هر گونه مسئول علوی هستند.

آنها بیان کردند که دست کم ۳۴ مسئول علوی در وزارت خانه‌های مختلف طی تنها یک هفته آن هم در مناطق علوی نشین کنار گذاشته شده‌اند.

این منابع تاکید کردند که سیاست مذکور الجولانی به صورت غیرعلنی و پنهان اجرا می‌شود.

۱۴ نفر در ۲۴ ساعت گذشته در سوریه ترور شدند

یک مرکز حقوق بشری در سوریه از ترور چند شهروند سوری در ۲۴ ساعت اخبر در این کشور خبر داد.

به گزارش شبکه المیادین، مرکز موسوم به حقوق بشر سوریه که مرکز آن در شهر لندن قرار دارد در گزارشی شنبه شب اعلام کرد: از شب گذشته تا امروز، ۱۴ شهروند در مناطق بانیاس، جبله و حومه غربی حماه حذف شده‌اند.

این مرکز حقوق بشری افزود: این حوادث ضرورت کنترل سلاح و محدود کردن آن به نیروهای دولتی را برجسته می‌کند، چرا که بدون نظارت بر سلاح‌ها، زندگی شهروندان سوری در خطر قرار خواهد گرفت.

دیده بان حقوق بشر سوریه اضافه کرد: بازرسی باید تنها با مجوز رسمی از فرماندهی نظامی انجام شود تا از وقوع حوادثی همچون ربایش و قتل شهروندان توسط گروه‌های مسلح جلوگیری شود.

این مرکز همچنین اعلام کرد که ادامه ورود غیرمنظم به مناطق یادشده می‌تواند فاجعه‌ای جدی ایجاد کند و این مسأله نیازمند نظارت دقیق توسط مدیریت عملیات است.

ورود یک کاروان نظامی آمریکا از عراق به سوریه

منابع سوری از ورود یک کاروان نظامی آمریکایی از شمال عراق به شمال و شرق سوریه خبر دادند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه از ورود یک کاروان نظامی دیگر آمریکا از عراق به پایگاه‌های غیرقانونی این کشور در سوریه خبر داد.

این منبع سوری با اعلام این خبر افزود که این کاروان نظامی آمریکا شامل ۵۰ کامیون حامل خودروهای زرهی، تجهیزات نظامی و لجستیک از طریق گذرگاه «الولید» در مرز اقلیم کردستان عراق راهی یکی از پایگاه‌های نظامیان آمریکایی در شرق و شمال سوریه شده است.

این برای نخستین بار نیست که کاروان نظامیان آمریکایی با اهداف مشکوک از عراق وارد سوریه می‌شوند.

آمریکا علاوه بر نقل و انتقال کاروان‌های نظامی، نفت و غلات مناطق شرقی سوریه را غارت و آن را به پایگاه‌های خود در عراق منتقل می‌کند.

گفتنی است که دولت پیشین سوریه بارها از حضور غیرقانونی آمریکا در این کشور به سازمان ملل متحد و شورای امنیت شکایت کرده بود.

تأکید ماکرون و السیسی بر حفظ تمامیت ارضی سوریه

رؤسای جمهوری فرانسه و مصر درباره سوریه، لبنان و اوضاع غزه با یکدیگر تلفنی گفت و گو کردند.

به گزارش  شبکه اسکای نیوز عربی، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه و «عبدالفتاح السیسی» همتای مصری وی شنبه شب در یک تماس تلفنی بر اهمیت حفظ حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی سوریه و آغاز یک روند سیاسی فراگیر تأکید کردند.

«محمد الشناوی» سخنگوی رسمی ریاست‌جمهوری مصر اعلام کرد که این تماس به بررسی روابط دوجانبه میان مصر و فرانسه اختصاص داشت.

براساس گزارش الشناوی، همچنین رؤسای جمهور دو کشور بر تقویت همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف به ویژه در زمینه اقتصادی و سرمایه‌گذاری تأکید کردند و خواستار مشارکت بیشتر شرکت‌های فرانسوی برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های توسعه‌ای مصر شدند.

سخنگوی ریاست جمهوری مصر همچنین گفت که این تماس شامل تبادل نظر درباره تحولات منطقه‌ای نیز بوده است.

براساس گزارش الشناوی، دو طرف بر لزوم دستیابی سریع به توافق برای آتش‌بس در نوار غزه، تبادل اسرای فلسطینی و اسرائیلی، تضمین ارسال کمک‌های انسانی به نوار غزه تأکید کردند. رهبران دو کشور همچنین بر ضرورت جلوگیری از تشدید درگیری‌ها و یک جنگ گسترده در منطقه تأکید کردند.

ماکرون در این گفت‌وگو حمایت کامل فرانسه از تلاش‌های مصر برای دستیابی به راه‌حلی پایدار که امنیت و ثبات منطقه را تضمین کند، اعلام کرد.

رؤسای جمهوری دو کشور همچنین تحولات سوریه را بررسی کرده و بر اهمیت آغاز یک روند سیاسی فراگیر که تمام گروه‌های سوری را شامل شود، تأکید کردند.

در همین حال، دو طرف بر ضرورت اجرای کامل مفاد توافق آتش‌بس در لبنان و قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت، تقویت توانمندی‌های ارتش لبنان، و تسریع در انتخاب رئیس‌جمهوری جدید این کشور با هدف کمک به ثبات لبنان تأکید کردند.

تجاوزات نظامیان آمریکایی در خاک سوریه با حمایت مستقیم داعش

منابع سوری از تحرکات نظامیان آمریکایی در خاک سوریه با حمایت تشکیلات تروریستی داعش خبر دادند.

به گزارش المعلومه، منابع سوری خبر دادند که یک کاروان نظامی آمریکا ۴۰ کیلومتر داخل صحرای دیرالزور پیشروی کرد و این اقدام با حمایت تشکیلات تروریستی داعش صورت گرفت.

بر اساس این گزارش، یک کاروان آمریکایی متشکل از ۱۳ خودروی نظامی بدون آنکه هدف کمین‌های داعش که در صحرای دیرالزور پراکنده هستند، قرار بگیرد در این منطقه پیشروی کرد.

حرکت کاروان نظامیان آمریکایی از کنار عناصر داعش در حالی صورت گرفت که حتی یک گلوله میان آنها رد و بدل نشد.

منابع مذکور اضافه کردند که این در حالی است که طی ۲ هفته گذشته ده‌ها نظامی سوری ربوده و اعدام شده‌اند اما کاروان نظامیان آمریکایی با چراغ سبز داعش به راحتی در حال حرکت در مناطق آنها هستند.

تجاوزات نظامیان آمریکایی در خاک سوریه با حمایت مستقیم داعش

منابع سوری از تحرکات نظامیان آمریکایی در خاک سوریه با حمایت تشکیلات تروریستی داعش خبر دادند.

به گزارش  المعلومه، منابع سوری خبر دادند که یک کاروان نظامی آمریکا ۴۰ کیلومتر داخل صحرای دیرالزور پیشروی کرد و این اقدام با حمایت تشکیلات تروریستی داعش صورت گرفت.

بر اساس این گزارش، یک کاروان آمریکایی متشکل از ۱۳ خودروی نظامی بدون آنکه هدف کمین‌های داعش که در صحرای دیرالزور پراکنده هستند، قرار بگیرد در این منطقه پیشروی کرد.

حرکت کاروان نظامیان آمریکایی از کنار عناصر داعش در حالی صورت گرفت که حتی یک گلوله میان آنها رد و بدل نشد.

منابع مذکور اضافه کردند که این در حالی است که طی ۲ هفته گذشته ده‌ها نظامی سوری ربوده و اعدام شده‌اند اما کاروان نظامیان آمریکایی با چراغ سبز داعش به راحتی در حال حرکت در مناطق آنها هستند.

مخالفت تل‌آویو با درخواست اردوغان درباره سوریه

یک رسانه عبری از مخالفت رژیم صهیونیستی با درخواست رئیس جمهور ترکیه درباره سوریه پرده برداشت.

 شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی فاش کرد که این رژیم به درخواست «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه مبنی بر ایجاد سازوکار هماهنگی با ارتش رژیم اشغالگر به عنوان بخشی از برنامه ورود ترکیه به سوریه پاسخ نداده است.

این شبکه گزارش داد: رجب طیب اردوغان از طریق کانال‌های ارتباطی خود با اسرائیل تماس گرفته و از ارتش و نیروهای امنیتی اسرائیل خواسته است تا فعالیت‌های خود در سوریه را با ترکیه هماهنگ کنند.

طبق این گزارش، رژیم صهیونیستی تصمیم دارد در حال حاضر به درخواست اردوغان پاسخ ندهد.

رسانه‌های صهیونیستی پیشتر گزارش داده بودند: مقامات ترکیه با ارسال پیامی به رژیم صهیونیستی، خواستار ایجاد مکانیسم هماهنگی با ارتش اشغالگر در سوریه مشابه سازوکاری شده‌اند که بین روس‌ها و اسرائیل برقرار بود.

براساس گزارش این شبکه عبری، این در چارچوب ورود ترکیه به سوریه پس از سقوط نظام بشار اسد صورت می‌گیرد.

قبل از آغاز عملیات نظامی روسیه در سوریه در سپتامبر ۲۰۱۵، اسرائیل و روسیه به تفاهماتی دست یافتند که هماهنگی بین آنها در سوریه را تنظیم می‌کند.

این هماهنگی شامل خط تلفنی بین کرملین و نخست وزیر اسرائیل و ارتباط بین بالاترین سطوح امنیتی از جمله شورای امنیت ملی روسیه و مشاور امنیت داخلی اسرائیل بود. همچنین ارتباط تاکتیکی بین پایگاه حمیمیم روسیه و اطلاعات اسرائیل در جولان اشغالی وجود داشت.