شناسهٔ خبر: 70520474 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد:

چرا ایران از شرکت در اکسپوی ۲۰۲۵ ژاپن بازماند؟ ‌/ ۳۰ میلیون دلار برای اجرای پاویون نیاز بود

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد: رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ژاپن گفت: آنچه سبب حذف ایران از اکسپوی ۲۰۲۵ ژاپن شد ناکارآمدی دولت سیزدهم در مدیریت درست این رویداد بود. طراحی پاویون در موعد مقرر انجام نشد، ضمن اینکه مدل پاویون آن را گران و هزینه‌بر کرده و مبلغی بین ۲۰ میلیون تا ۳۰ میلیون دلار برای اجرای آن نیاز بود.

صاحب‌خبر -

حسین سلاح ورزی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ژاپن در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در تشریح آنچه به انصراف ایران از شرکت در اکسپوی ۲۰۲۵ ژاپن انجامید، گفت: اکسپو هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود و در آخرین دوره آن که در دبی برگزار شده بود نیز ایران حضور پیدا کرد اما کیفیت این حضور ناموفق بود و تا اندازه‌ای حتی اسباب آبروریزی برای کشور را فراهم آورد. بنابراین انتظار می‌رفت که با توجه به حضور ناموفقی که در اکسپوی دبی رقم خورد دولت سیزدهم برنامه‌ریزی لازم و تدارکات کافی را برای حضور در اکسپوی ژاپن فراهم آورد و عملیات اجرایی و مقدمات مربوط به ساخت پاویون ایران را از اواخر سال گذشته آغاز کند تا همزمان با برگزاری اکسپو پاویون آماده باشد. 

وی افزود: قرار بر این بود که وزارت ارشاد در دولت سیزدهم طراحی پاویون اکسپوی ژاپن را انجام دهد و شرکت نمایشگاه بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران هم مجری آن باشد با این حال طراحی پاویون خیلی طول می‌کشد و پیچیدگی‌هایی پیدا می‌کند و در نهایت در موعد مقرر طرح پاویون آماده نمی‌شود ضمن اینکه مدل طراحی پاویون آن را گران و هزینه‌بر کرده بود و مبلغی بین ۲۰ میلیون تا ۳۰ میلیون دلار برای اجرای آن نیاز بود. 

سلاح ورزی خاطرنشان کرد: تغییر دولت هم تاخیر در طراحی و اجرای پاویون را تشدید کرد و در نهایت زمان موردنیاز برای تامین پیش‌نیازهای شرکت در این رویداد از بین رفت، در کنار اینها تحریم ایران نیز مزید بر علت شد و امکان پرداخت هزینه‌ها برای دولت ایران فراهم نیامد. در این شرایط اگر هم بر حضور ایران در اکسپوی ژاپن اصرار شود پاویون ایران با تاخیر نسبت به دیگر کشورهای شرکت‌کننده برپا خواهد شد. 

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ژاپن تصریح کرد: در نهایت آنچه سبب حذف ایران از این رویداد شد ناکارآمدی دولت در مدیریت درست این رویداد بود، در حالی که دولت سیزدهم می‌توانست با کمک‌ گرفتن از بخش خصوصی و اتاق بازرگانی ایران زمینه حضور ایران را در این رویداد فراهم آورد. 

وی یادآور شد: ایران در اکسپوی دوبی حضور شایسته‌ای نداشت و گویا یک تلقی نادرست از کارکرد این رویداد در اکسپوی دوبی ایجاد شده و پاویون ایران بیشتر به یک بازار خیابانی و محل عرضه کالاها، صنایع دستی و غذاهای ایرانی تبدیل شده بود در حالی که دیگر شرکت‌کنندگان تلاش می‌کردند در پاویون خود تصویری فاخر از کشور، فرهنگ، آداب و تاریخشان ارائه دهند. 

سلاح ورزی اظهار کرد: اکسپوی ژاپن می‌توانست فرصت مناسبی برای جبران اشتباه اکسپوی دبی باشد و در آن انعکاس درستی از فرهنگ و جامعه ایرانی برای دنیا به نمایش گذاشته شود.

انتهای پیام/