به گزارش ایرنا، واشنگتن پست به نقل از یک مقام تیم انتقالی ترامپ نوشت که نظرات وی در مورد کانادا، مکزیک و گرینلند در چارچوب ماموریت مقابله با روسیه و چین بیان شده است.
این روزنامه نزدیک به دموکرات ها نوشت که شخص ترامپ هنوز به صراحت چنین استدلالی را مطرح نکرده است.
این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت: این سخنان ناگهانی و شتابزده بیان نشده، بلکه تمامی این موارد به صورت منسجم با یکدیگر در ارتباطند. ترامپ می داند که از چه اهرم هایی باید استفاده کند و چه محدودیت هایی وجود دارد. وی برای بهره برداری از این اهرم ها در موضع قدرت قرار دارد.
با این وجود واشنگتن پست نوشت که احتمالاً تاکتیک های کنونی ترامپ در مورد گرینلند، کانال پاناما و کانادا منجر به تغییرات گسترده نخواهد شد. بعید است که کانادایی ها و رهبران سیاسی آنها پذیرای انحلال کشورشان بوده و قانونگذاران آمریکایی تمایل چندانی برای جذب این ایالت جدید داشته باشند. از سوی دیگر نخست وزیر گرینلند گفته که این جزیره فروشی نیست و خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما نیز بیان کرده که "هر متر مربع از کانال و منطقه مجاور آن متعلق به پاناما بوده و خواهد بود. "
"خوسه رائول مولینو" رئیس جمهور پاناما نیز مذاکره با دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در مورد "کانال پاناما" را رد و گزارشها درباره دخالت چین در فعالیت این کانال را نیز تکذیب کرد.
ترامپ پس از ابراز تمایل برای تبدیل کانادا به پنجاه و یکمین ایالت آمریکا و خرید جزیره دانمارکی گرینلند، تهدید کرده که خواستار بازگرداندن کنترل آمریکا بر کانال پاناما خواهد شد. با این حال مولینو مذاکره در این باره و همچنین کاهش عوارض بر عبور و مرور کشتیهای آمریکایی از این کانال را رد کرد.
کانال پاناما که اقیانوسهای اطلس و آرام را به یکدیگر متصل میکند در سال ۱۹۱۴ آغاز به کار کرد. این کانال توسط آمریکا ایجاد شد و کنترل آن در ۳۱ دسامبر ۱۹۹۹ به پاناما واگذار شد.