شناسهٔ خبر: 70519964 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

کارشناس گیاهان دارویی اعلام کرد

گلپر، ضد عفونی کننده قوی در گیاهان دارویی

کارشناس گیاهان دارویی گفت: یکی از مهمترین خواص دمنوش گلپر این است که از آن به عنوان ضد عفونی کننده و میکروب‌کش یاد می‌کنند و قدرت ضد اسپاسم بسیار بالایی دارد.

صاحب‌خبر -

سیده سمیه نقیبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص گلپر و خواص این گیاه پرداخت و گفت: گلپر از خانواده Heracleum persicumگیاهی گلدار، علفی، دوساله، بوته‌ای و پایا از خانواده چتریان، که بومی ایران نیز است و در نواحی نمناک کوهستانی ایران رویش فراوانی دارد.

وی با بیان اینکه همه گونه‌های آن از سرده گلپر معطر است که برخی از آن‌ها در آشپزی به عنوان ادویه به کار می‌رود، افزود: گلپر گیاهی با خواص جادویی با طبیعتی گرم و خشک است که به سادگی باعث هضم بهتر غذا می‌شود و از بروز نفخ در بدن جلوگیری می‌کند.

این مشاور و مدرس گیاهان دارویی و طب سنتی با بیان اینکه اگر معده و گوارش شما دچار آسیب شده است، حتما مصرف دمنوش گلپر را در برنامه غذایی تان قرار دهید، اظهار کرد: این گیاه دارویی به سادگی رفلکس معده، حالت تهوع، استفراغ و تمامی اختلالات گوارشی شما را درمان می‌کند و برای افرادی که با مشکلات عصبی مانند صرع و غیره مواجه هستند تجویز می‌شود.

گلپر، ضد عفونی کننده قوی در گیاهان دارویی

نقیبی خاطرنشان کرد: دمنوش گلپر به رفع اختلالات تنفسی، ریوی و عفونت‌های دستگاه تنفسی شما بسیار کمک می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی یک روز سخت کاری دارید و بعد از دمنوش گلپر استفاده می‌کنید می‌بینید که چطور شما را سرحال می‌کند.

مشاور و مدرس گیاهان دارویی و طب سنتی گفت: اگر دمنوش آن را همراه با گیاه پونه که یک آنتی بیوتیک بسیار قوی است و قدرت از بین بردن باکتری‌های موجود در دستگاه گوارش را دارد ترکیب کنید خواص درمانی گلپر دو برابر می‌شود.

نقیبی بیان کرد:  برای تهیه این دمنوش در هنگام ریختن گلپر کمی پونه نیز به آن اضافه کنید و آب جوش ریخته و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه دم بکشد و نوش جان کنید.

گلپر، ضد عفونی کننده قوی در گیاهان دارویی

وی بهترین زمان مصرف دمنوش گلپر را قبل از غذا و یا قبل از خواب عنوان کرد و گفت: بسیاری از افراد فکر می‌کنند که خواص گلپر فقط در دمنوش نهفته است اما شربت گلپر نیز کارایی فراوانی دارد از جمله برای لاغری و تناسب اندام و جهت دفع بلغم بسیار مفید است، در این صورت شربت گلپر قاتل چربی‌های زیاد بدن است و اشتهای شما را کنترل می‌کند.

وی یادآور شد: برای تهیه شربت گلپر با عرقیجات دیگری مانند آویشن، نعنا، رازیانه و عسل ترکیب کرده، حال مقداری گلپر را کمی کوبیده (بیش از حد کوبیده نشود) و به ترکیب  اضافه می‌کنیم. اجازه دهید سه الی چهار ساعت استراحت کند و بعد از آن تنها به مدت پنج دقیقه بجوشانید. به دمای تعادل که رسید به آن عسل اضافه کنید و شربت را نوش جان بفرمائید.

نقیبی افزود: بهتر است دانه‌های گلپر را تنها زمانی که می‌خواهید آن را مصرف کنید پودر نمائید، زیرا اسانس آن تبخیر خواهد شد و خواص خود را از دست می‌دهد و زمان نگهداری آن کاهش می‌یابد.(زمان نگهداری آن تنها ۶ ماه است). اما دانه‌های گلپر در مکان تاریک و به دور از نور مستقیم خورشید در مکان خشک، خنک و در ظروف شیشه‌ای با درب بسته نگهداری شود.

وی خاطرنشان کرد: در بعضی موارد استفاده از گلپر برای بعضی از افراد که گرم مزاج هستند باعث بروز سر درد می‌شود که با بوییدن گلاب برطرف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای زنان باردار و همینطور مصرف آن برای کودکان زیر دو سال ممنوع است، گفت: همچنین از این گیاه در طعم دهنده‌های صنایع غذایی و دارویی، دهان شویه‌ها، معطر کننده‌های صابون و خمیر دندان و عامل ضد نفخ استفاده می‌شود.

گلپر، ضد عفونی کننده قوی در گیاهان دارویی

نقیبی تصریح کرد: ضماد آن با موم و روغن تسکین دهنده درد سیاتیک و امثال آن بوده و به همراه روغن زیتون جهت از بین بردن سیاهی دور چشم و مالیدن پخته شده آن با سرکه و پوست انار جهت بواسیر نافع است.

وی گفت: مصرف گلپر می‌تواند به تنظیم قند خون کمک کرده و سطح گلوکز خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کاهش دهد. خواص ضد التهابی آن می‌تواند به کاهش عوارض ناشی از دیابت کمک کند.

انتهای پیام