به گزارش ایرنا، مهدی یونسی رستمی روز یکشنبه در نشست مدیریت پسماند با محوریت رفع چالشهای زباله سوز و کمپوست بابل در استانداری مازندران با بیان این که، در بسیاری از نقاط کشور، پسماند به منبع درآمد تبدیل شده است، اما در استان زباله یکی از مهمترین چالش ها است، بر تسریع در اتخاذ تدابیر لازم برای رفع چالش پسماند در استان تاکید کرد.
مقام عالی دولت در مازندران با بیان اینکه در راستای ارائه راهکارها و رفع چالش ها، به کارگیری فناوری روز و علمی در طرح های کمپوست و زباله سوز بابل از گروه پژوهشی دانشگاه شریف و نوشیروانی در جهت مطالعه و ارائه راهکارها دعوت و چارهاندیشی شود، افزود: مازندران با توجه به ویژگی طبیعی نیازمند حفاظت و مدیریت علمی است تا از تخریب منابع طبیعی و زیستی آن جلوگیری شود.
وی همچنین با اشاره به ۲ هزار و ۷۰۰ طرح نیمه تمام استان، تصریح کرد: علت راکد ماندن اکثر طرحها نگاه کارشناسی نداشتن و لحاظ نشدن مؤلفههای علمی است.
یونسی رستمی بر همکاری همه نهادها و دستگاهها در تبادل دانش و منابع مالی و فناوریهای نوین تاکید کرد و گفت: ارائه راه حلهای علمی در نهایت به بهبود وضعیت مدیریت پسماندکمک خواهد کرد.
استاندار مازندران با تاکید بر آگاهی و اطلاع رسانی مردم بر اهمیت تفکیک زباله از مبدا، خاطرنشان کرد: مازندران در مدیریت پسماند به نگاه و اعتبار ملی نیاز دارد.
در این نشست فرماندار، شهردار و کارشناسان پسماند شهرستان بابل به آسیبها و مشکلات اشاره و پیشنهادها و نظرات خود را در راستای بهبود وضعیت پسماند و انتقال زباله ارائه کردند.
طبق گزارش های رسمی به طور میانگین روزانه سه هزار تن زباله در استان مازندران تولید می شود که در برخی از ایام سال این رقم به ۲ برابر افزایش می یابد پراکندگی و انباشت زباله در حاشیه و حریم راه ها، رودخانه ها، سواحل و عرصه های مرتعی و جنگلی نه تنها خسارت زیست محیطی به منابع استان می زنند بلکه چهره مازندران را به عنوان سرسبز ترین خطه کشور با زشتی ناراحت کننده ای مواجه کرده است.