شناسهٔ خبر: 70519120 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ساخت پنل خورشیدی ترکیبی در بابل

پنل خورشیدی ترکیبی با سرمایه گذاری یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریالی بخش خصوصی در بابل ساخته و راه اندازی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، پنل خورشیدی ترکیبی با سرمایه گذاری یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریالی بخش خصوصی در بابل ساخته و راه اندازی شد.

دکتری مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی به عنوان مجری و سازنده این پنل خورشیدی گفت: بهره مندی از ظرفیت برق خورشیدی در مازندران تا کنون به ۲ روش انجام می‌شد.

مهدی هدایت پور افزود: در روش اول به صورت متصل به شبکه (آنگرید) است که در این حالت در واقع یک نیروگاه خانگی عموما" ۵ تا ۱۰ کیلووات در پشت بام خانه نصب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه به دلیل عدم توجیه اقتصادی و تابش کمتر در مازندران و از سوی دیگر عدم اطمینان به پرداخت برق تولیدی توسط دولت استقبال کمتری از این روش تولید انرژی خورشیدی وجود دارد، اظهار کرد: در این سیستم در زمان قطعی برق برق مشترک نیز قطع خواهد شد.

سازنده این پنل خورشیدی افزود: روش دوم بهره مندی از ظرفیت انرژی خورشیدی برای نقاط دور از شبکه برق به صورت منفصل از شبکه (آفگرید) انجام می‌شود.

وی گفت: برای استفاده بهتر از انرژی خورشیدی روش سومی وجود دارد که ترکیبی است و در زمان تابش خورشید از برق خورشیدی برای تامین برق خانه استفاده خواهد شد و در شب از برق شبکه، و در صورت برق رفتگی از باتری‌های ذخیره خود استفاده می‌کند.

این کارشناس پنل‌های خورشیدی افزود: در این سیستم، مصرف برق از شبکه به شدت کاهش یافته و در زمان قطعی برق شما دارای برق پایدار خواهید بود.

هدایت پور تصریح کرد: نمونه اجرا شده در داروخانه بخش گتاب بابل سامانه خورشیدی یک هزار و ۱۲۰ وات پنل مونو کریستال سانورتر خورشیدی ۵ کاوا ذخیره انرژی ۴۸۰۰ وات ساعت استفاده شده است.

دکتری مهندسی مکانیک گفت: این سیستم برای آپارتمان‌ها نیز قابل اجرا بوده و هر واحدی که هزینه برق خورشیدی را پرداخت کرده باشد می‌تواند با سوییچ بر روی برق خورشیدی از مزایای آن بهره‌مند شود.