شناسهٔ خبر: 70519040 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

از فروشگاه محصولات قرآنی تا طرحی که فراملی شد

مدیرعامل مؤسسه تخصصی قرآنی «صراط» درباره چگونگی آغاز فعالیت هایش می‌گوید: از سال ۸۶ با تأسیس فروشگاه تولید و توزیع محصولات قرآنی کارمان را آغاز و سال ۹۰ هم آموزشگاه تخصصی صراط را ایجاد کردیم و هدف انجام فعالیت هایی بود که در مشهد و کشور وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس خراسان، مشهدالرضا(ع) سال‌هاست مهد قرآن‌آموزی در جوار عالم آل محمد(ع) و نقطه عطفی در حرکت‌ها و برنامه‌های قرآنی در سطح کشور است. همچنین خیلی از حافظان و قاریان مشهور کشوری و جهانی از این خطه نورانی و از جوار امام مهربانی‌ها به دنیا معرفی شده‌اند.

در این میان، مؤسسات قرآنی در مشهد نیز با برگزاری طرح‌ها و برنامه‌های آموزشی خود توانسته‌اند یک حرکت ملی را آغاز کنند. این بار به سراغ مدیر یک مؤسسه قرآنی رفتیم که طرحی را آغاز کرده و چند سالی است در همه شهرهای ایران و به ‌تازگی در خارج از کشور نیز کارهای بزرگی در حوزه قرآن‌آموزی انجام می‌دهد.
حسین مقدم‌کیا، مدیرعامل مؤسسه تخصصی قرآنی «صراط» درباره چگونگی آغاز به ‌کار این مؤسسه می‌گوید: از سال ۱۳۸۶ با تأسیس فروشگاه تولید و توزیع محصولات قرآنی در کنار سازمان تبلیغات در بولوار شهید مدرس، کار مؤسسه آغاز شد. هدف از تأسیس این فروشگاه این بود که ما برای همه محصولات فرهنگی و غیرفرهنگی بورس داشته باشیم و کسانی که می‌خواهند محصولی را تهیه کنند، با مراجعه به آن منطقه و محدوده در آن بورس، کالای مورد نظرشان را خریداری کنند. 
او می‌افزاید: به‌ دلیل اینکه در موضوع قرآن و محصولات قرآنی چنین امکاناتی را در مشهد نداشتیم، سعی کردیم نسبت به توان خودمان و وظیفه‌ای که داریم، فروشگاهی را ایجاد کنیم و اگر کسی محصولات قرآنی خاص، تخصصی و عمومی را خواست، بتوانیم برایش تهیه کرده و در اختیارش قرار دهیم. از سال ۸۶ تا به حال فروشگاه کامل‌تر و تکمیل‌تر شده و حدود هفت یا هشت سال است در فضای مجازی نیز کار خود را آغاز کرده و از آن طریق نیز خدمات ارائه می‌دهد. 

«طرح ملی تلاوت شباب‌الرضا(ع)» از کجا آغاز شد؟
مدیرعامل مؤسسه تخصصی قرآنی صراط درباره چگونگی راه‌اندازی طرح ملی این مؤسسه نیز بیان می‌کند: سال ۹۰ آموزشگاه تخصصی صراط را با نگاه متخصصانه ایجاد کردیم و دیدگاهمان این بود که باید فعالیت‌هایی را انجام دهیم که در مشهد و در کشور وجود ندارد یا کمتر اجرا می‌شود. طرح‌ها و برنامه‌های مختلفی را بررسی و مشورت کردیم و در نهایت طرحی با عنوان «طرح ملی تلاوت شباب‌الرضا(ع)» برای استعدادیابی نوجوانان در دستور کار قرار گرفت. مطالعه و تدوین این طرح حدود یک سال و نیم زمان برد و با همه مسئولان و استادان در شهرها و استان‌های مختلف که کارشناس حوزه قرآنی بودند و می‌توانستند نظر بدهند، مشورت کردیم و این طرح در بیستمین نمایشگاه قرآن در تهران به ‌صورت ملی رونمایی شد.
مقدم‌کیا ادامه می‌دهد: این طرح از سال ۱۳۹۰ در پنج استان کشور آغاز شد و اکنون در ۲۸ استان در حال اجراست. در این استان‌ها شاگردان دختر و پسر استعدادیابی می‌شوند و در یک طرح هفت ساله رشد می‌کنند و جزو چهره‌های قرآنی و به‌ عنوان قاریان و حافظان معرفی می‌شوند.
او با بیان اینکه دبیرخانه ملی این طرح را در مؤسسه ایجاد کردیم، می‌گوید: ستاد این طرح نیز از سال ۹۱ در مؤسسه ایجاد شده و این طرح را در ایران و سه کشور دیگر همچون لبنان، سوریه و پاکستان راهنمایی و رهبری می‌کند. «طرح ملی تلاوت شباب‌الرضا(ع)» در سوریه و لبنان آغاز شد؛ اما با توجه به مشکلاتی که برای این کشورها به وجود آمد، نتوانستیم ادامه دهیم. سال گذشته منتخبان این طرح به پاکستان رفتند و در آن کشور برنامه اجرا کردند و اکنون این طرح در آنجا نیز اجرا می‌شود.

بیش از هزار و ۴۰۰ قرآن‌آموز از سراسر کشور
مدیرعامل مؤسسه تخصصی قرآنی صراط با بیان اینکه «طرح ملی تلاوت شباب‌الرضا(ع)» طی دو سال برترین طرح آموزشی کشور شد و مورد قدردانی قرار گرفت، خاطرنشان می‌کند: اکنون بیش از هزار و ۴۰۰ دختر و پسر در این طرح در ترم‌ها و سال‌های مختلف و در استان‌های گوناگون مشغول هستند. الحمدلله توانسته‌ایم در این سال‌ها دست‌کم ۱۰۰ نفر از این نوجوانان را که اکنون جوان شده‌اند، به عنوان معلم، قاری و استاد قرآن تربیت کنیم. آن‌ها جلسه قرآن و دارالقرآن دارند و در استان‌های مختلف فعالیت قرآنی انجام می‌دهند.
مقدم‌کیا با بیان اینکه در این طرح روی سه پایه اصلی حفظ، مفاهیم و تلاوت قرآن کریم کار می‌کنیم، عنوان می‌کند: چون در این طرح مسیر و راه را به نوجوانان یاد می‌دهیم. خیلی از دوستان در تلاوت نیز هستند؛ اما در زمینه حفظ قرآن متمرکز شده‌اند. برخی جذب حوزه‌های علمیه شده‌اند؛ زیرا بحث مفاهیم قرآنی را بیشتر دوست داشتند پیگیری کنند؛ اما تلاوت و حفظ را نیز در کنار آن انجام می‌دهند. در حال حاضر خیلی از دوستان هم در تلاوت رشد کرده‌اند؛ اما در حوزه حفظ و مفاهیم قرآن حضور کمرنگ‌تری دارند.
او درباره دیگر برنامه‌های این مؤسسه می‌گوید: در این حدود ۱۵ سال برنامه‌های مختلف قرآنی را برای ارگان‌ها و سازمان‌های گوناگون در سطوح ملی، استانی و شهر مشهد و برای رده‌های مختلف سنی در راستای مسابقات، همایش‌ها، کنفرانس‌های قرآنی، دوره‌های تربیت معلم قرآن، کلاس‌ها و همایش‌های تخصصی آموزشی برگزار کرده‌ایم.
مدیرعامل مؤسسه تخصصی قرآنی صراط با اشاره به اینکه در اجرای طرح ملی تلاوت شباب‌الرضا(ع) با معاونت قرآن وزارت ارشاد اسلامی و مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی همکاری می‌کنیم، یادآور می‌شود: اکنون مسابقات استانی بنیاد شهید را آموزشگاه ما برگزار کرده که نتایج آن نیز اعلام شده است. مسابقات ملی شرکت نفت را نیز سال گذشته در حوزه‌های مختلف برگزار کردیم.

تلاوت نوجوانان شباب‌الرضا(ع) در محضر رهبر معظم انقلاب
مقدم‌کیا با بیان اینکه هدف ما در این طرح این است که نوجوانان تربیت قرآنی داشته باشند، متذکر می‌شود: بالاترین کسب رتبه و مقام برای قرآن‌آموزان ما این بوده که پنج نفر از آن‌ها در محضر رهبر معظم انقلاب در مناسبت‌های مختلف تلاوت داشتند. همچنین در مسابقات اوقاف، دانش‌آموزی، صداوسیما و برنامه‌های مختلف شرکت کرده و کسب مقام هم داشته‌اند.
او می‌افزاید: بیشتر نوجوانان یا جوانانی که با ما همکاری داشته و دارند، در شهر، مدرسه و دانشگاه خودشان فعالیت‌های قرآنی را در زمینه‌های مختلف انجام می‌دهند. این موضوع برای ما موفقیت بالاتری نسبت به کسب رتبه در مسابقات محسوب می‌شود؛ اما الحمدلله هر دو مورد را تاکنون داشته‌اند.
مدیر عامل مؤسسه تخصصی قرآنی صراط در باره رده‌ سنی شرکت‌کنندگان در طرح ملی تلاوت شباب‌الرضا(ع) خاطرنشان می‌کند: در این طرح، پسران در سنین ۸ تا ۱۵ سال و دختران در بازه سنی ۱۰ تا ۱۵ سال مشغول به فعالیت قرآنی هستند و چون فضای فعالیت قرآنی در جامعه برای پسران بیشتر فراهم شده، در حال حاضر استقبال آن‌ها بیشتر است؛ اما به لطف خدا امسال با اضافه کردن چند خانم به عنوان استاد و کارشناس قرآنی، احتمال می‌دهیم حضور دختران نیز در این طرح رشد چشمگیری داشته باشد. 
مقدم‌کیا بیان می‌کند: نام‌نویسی طرح قرآنی شباب‌الرضا(ع) امسال در بهمن و اسفند در کشور از طریق سایت رسمی طرح ملی تلاوت به آدرسmelitelavat.ir آغاز و از ابتدای سال آینده کلاس‌ها و آموزش‌ها برای منتخبان شروع می‌شود.
او می‌گوید: ما در آموزشگاه به‌جز طرح ملی تلاوت، برنامه‌های آموزشی دیگری در سطوح مختلف داریم؛ از پیش‌دبستانی تا دوره‌های عمومی برای دختران و پسران. همچنین برنامه جلسه قرآن چهارشنبه شب‌ها در مؤسسه به آدرس مشهد، عبادی ۳۳، خزائی ۴ برگزار می‌شود.
مدیرعامل مؤسسه تخصصی قرآنی صراط ادامه می‌دهد: سال گذشته دوستان ما در آموزشگاه با مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی تعاملی داشتند و یکی از شعبه‌های مهدالرضا(ع) در آموزشگاه برگزار شد. برای سال جاری نیز برنامه‌ریزی شده که این برنامه اجرا شود.

مسابقات شوق تلاوت و فینالی که در کربلا برگزار می‌شود
مقدم‌کیا یادآور می‌شود: مسابقات شوق تلاوت را که سالانه و به ‌صورت کشوری برگزار می‌کنیم، در سه مرحله مقدماتی در استان‌ها برگزار و مرحله نیمه‌نهایی در جزیره کیش اجرا می‌شود. کسانی که در آنجا مقام کسب کنند، به‌ عنوان فینالیست در مسابقات فینال ما در کربلای معلی شرکت می‌کنند. نفرات برتر در کربلا نیز هر سال به یکی از کشورهای اسلامی اعزام می‌شوند. سال گذشته به پاکستان، سوریه ولبنان رفتند. امسال نیز احتمالاً به یکی از کشورهای اسلامی اعزام خواهند شد. 
او متذکر می‌شود: ما در مؤسسه، هشت نیروی آموزشی از جمله کارشناسان تا دوستان دبیرخانه و دفتر را داریم و نسبت به کلاس‌هایی که برگزار می‌شود، بیش از ۳۰استاد با مؤسسه مرتبط هستند و تدریس می‌کنند. در فروشگاه نیز دست‌کم سه نیروی فعال داریم. در ستاد اجرایی طرح ملی تلاوت کشور نیز هشت نفر از دوستان در موضوعات مختلف آموزشی، دبیرخانه، اجرایی و امور استان‌ها فعالیت می‌کنند.