شناسهٔ خبر: 70518574 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

گفت‌وگو|

حل اختلافات حقوقی و کیفری با ایجاد مصالحه میان شکات/ گفت‌وگو با صلح‌یار مریوانی که ماهانه ۵۰ درصد پرونده‌های ارجاعی را به صلح و سازش ختم می‌کند

صلح یار شهرستان مریوان گفت: صلح یاران در شورای حل اختلاف شهرستان مریوان به ۵ گروه تقسیم شده اند که هر گروه حدودا ۴ نفر اعضا دارد و گروهی که من سرگروه آن هستم طی یک ماه گذشته ۵۰ درصد پرونده‌های ارجاعی را به صلح و سازش ختم کرده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

ایجاد صلح و سازش میان شکات مهم‌ترین و ساده‌ترین راه‌حل برای حل اختلافات حقوقی و کیفری است برای ایجاد زمینه صلح و سازش طرفین با همکاری یکدیگر و در فضایی صمیمانه، به بررسی موضوعات مورد اختلاف پرداخته و با انعطاف‌پذیری و حسن‌نیت، به توافق می‌رسند. یکی از سیاست‌های محوری قوه قضاییه کاهش جمعیت کیفری به ویژه جلوگیری از ورود زندانیان جرایم سبک و مالی به زندان بوده و مهم‌ترین و ساده‌ترین راه‌حل برای حل اختلافات حقوقی و کیفری ایجاد صلح و سازش میان شکات است. سازش به‌عنوان یک راهکار مسالمت‌آمیز در حل اختلافات، از اتلاف وقت و صرف هزینه زیاد جلوگیری می‌کند.

در همین راستا ایجاد و ترویج صلح و سازش و حل و فصل اختلافات که در سند تحول و تعالی قوه قضاییه نیز مورد توجه ویژه قرار دارد توسط صلح‌یاران که ظرفیت‌های مردمی و افتخاری هستند انجام می‌شود و آنها در حل و فصل پرونده‌های قضایی، به دادگستری و شورا‌های حل اختلاف کمک می‌کنند. صلح یاران از میان ریش سفیدان، معتمدان و افراد با تجربه انتخاب می‌شوند و نقش میانجی گری در حل دعاوی مردم را برعهده دارند.

همایون محمد نژاد متولد سال ۱۳۵۱ و دبیر بازنشسته آموزش و پرورش است. در حال حاضر به عنوان صلح یار شهرستان مریوان استان کردستان در شورای حل اختلاف این شهرستان مشغول به فعالیت است و موفق به سازش در پرونده‌های متعددی شده به همین منظور در ادامه درباره چگونگی فعالیت خود به عنوان یک صلح‌یار در گفت‌وگو با میزان، مطالبی را بیان کرد.

همایون محمد نژاد صلح یار شهرستان مریوان اظهار کرد: پس از بازنشستگی در آموزش و پرورش در سال ۸۴ درخواست صلحیاری دادم ولی سال ۹۳ عضو شدم و از سال ۱۴۰۰ حکم صلح یاری برای من صادر شد و به صورت ثابت در شورای حل اختلاف شهرستان مریوان مشغول به کار شدم بسیاری از پرونده‌هایی که به صلحیاران این شهرستان ارجاع می‌شود را با همکاری یکدیگر به صلح و سازش ختم می‌کنیم.

وی افزود: صلح‌یاران در شورای حل اختلاف شهرستان مریوان به ۵ گروه تقسیم شده‌اند که هر گروه ۴ نفر عضو دارد و من سرگروه یکی از این گروه‌ها هستم نسبت به دیگر صلحیاران، چون بازنشسته ام وقت بیشتری دارم و در نهایت فعالیت‌های بیشتری را در جهت رسیدگی به پرونده‌ها و ایجاد صلح و سازش انجام می‌دهم.

صلح یار شهرستان مریوان بیان کرد: به جز پرونده‌هایی که از شورای حل اختلاف ما ارجاع می‌شود در بسیاری از موارد به دلیل اعتماد و شناختی که طرفین دعوا نسبت به ما دارند مسائل و مشکلات خود را قبل از تشکیل پرونده با ما در میان می‌گذارند تا آنها را رفع کنیم. به طوری که در بسیاری از مسائلی که مربوط به قصاص است پادرمیانی می‌کنیم و برای جلب رضایت خانواده اولیای دم حتی به شهرستان‌های دیگر استان کردستان می‌رویم تا این صلح صورت گیرد.

محمد نژاد بیان کرد: برای ایجاد صلح و سازش و رفع اختلافات به روستا‌های این شهرستان نیز رفته‌ایم به طوری که نزاع میان طرفین دعوا در روستا را به جلب رضایت ختم کردیم همچنین در یکی از روستا‌ها که درخصوص قلع و قمع بنا میان طرفین اختلافاتی حاصل شده بود با میانجیگری و کارشناسی مجدد این مشکل نیز برطرف شد در این پرونده‌ها مسئول اصلی گروه بودم همچنین در مساجد شهرستان نیز حضور پیدا می‌کنیم و جلسات متعددی را با طرفین برگزار می‌کنیم. 

صلح یار شهرستان مریوان گفت: بیشتر موضوعات پرونده‌هایی که طرفین در آن دچار اختلاف می‌شوند مربوط الزام به تمکین، نزاع، قلع و قمع، خیانت در امان، تقسیم ارث، اختلافات ملکی و اختلافات میان زوجین اعم از طلاق، حضانت، نفقه، مهریه، یا تقسیم اموال، اختلافات مالی، قصاص است همچنین موضاعات دیگری که تشخیص داده می‌شود صلحیاران می‌توانند میان طرفین صلح و سازش برقرار کنند را به ما ارجاع می‌دهند و طی یک ماه گذشته ۵۰ درصد پرونده‌هایی که به گروه ما در شورای حل اختلاف ارجاع می‌شود را به صلح و سازش ختم کرده ایم.

وی ادامه داد: از زمانی که دادگاه صلح در استان‌ها و شهرستان‌ها افتتاح شده است مقرر شده که پرونده‌ها از سوی دادگاه صلح نیز به صلح یاران ارجاع شود تا برای رفع اختلاف میان طرفین دعوا و ایجاد صلح و سازش از تمام ظرفیت خود استفاده کنیم. برخی از پرونده‌های ارجاع شده را گاهی به صورت شخصی و گاهی به صورت گروهی بررسی و پیگیری می‌کنیم در مواقعی که اعضا حضور ندارند آن‌ها را در جریان پرونده‌ها قرار می‌دهیم.

محمد نژاد اظهار کرد: با توجه به این صلحیاران به صورت داوطلبانه عضو شده اند برای تشویق همکاران نیاز است بعضی مواقع تقدیر و پاداش از آن‌ها صورت گیرد شود هرچند که این راه برای رضایت خدا است ولی توجه و اهمیت به این اعضا با عث دلگرمی آن‌ها می‌شود.

انتهای پیام/