جوان آنلاین: محمدرضا بورونی، پژوهشگر حوزه خانواده و سیاست به بررسی نقاط ضعف و قوت اجراییشدن یا نشدن قانون جدید عفاف و حجاب پرداخت.
محمدرضا بورونی در گفتگو با «جوان» گفت: در کنار مسائل قانونی نباید فراموش کرد که لازم است زیرساختها هم تقویت شود، با وجود این ما ناگزیریم برای حدی از پوشش قانون وضع کنیم و در قانون جدید عفاف و حجاب نیز ما شاهد این نکته هستیم که هدف اصلی آن جلوگیری از پیشروی برهنگی است.
وی افزود: قانون زمانی میتواند اثرگذاری کافی داشته باشد که حمایت درصد قابل توجهی از مردم را با خود همراه کند و همان اهمیت ویژهای که در قانون جدید به پیشروی برهنگی داده شده است، به خودی خود میتواند همراهی مردم را داشته باشد، چراکه اکثر مردم نه تنها از چنین رفتاری پرهیز میکنند بلکه درصد بالایی موافق برخورد با تننمایی، جنسیپوشی و برهنگی هستند، پس میتوان گفت قانون جدید عفاف و حجاب بر نکته درستی تأکید دارد.
بورونی در پاسخ به این سؤال که آیا قانون جدید عفاف و حجاب میتواند به بحران منجر شود؟ گفت: عدهای نگران تکرار اتفاقات و آشوبهای سال ۱۴۰۱هستند، اما باید از آنها پرسید که آیا اصلاً میتوان زمانی را تعیین کرد؟ آن هم درست زمانی که ما با سرعت به سمت انقلاب برهنگی و جنسی میرویم. اگر امروز با نگرانیهایی که در مواقعی بیشتر بوی بهانهجویی میدهند تا برای جلوگیری از امتداد این مسیر اقدامی نکنیم با تبعاتی مواجه خواهیم شد که جبرانناپذیر است چراکه انقلاب برهنگی و جنسی انقلابی جدی است. وی در ادامه گفت: تولد فرزندانی که بدون پدربزرگ میشوند، کالاانگاری و نگاه ابزاری به زن از نمونه تبعات سنگینی است که انقلاب جنسی به دنبال دارد که در مقالات معتبر دنیا نیز این موضوع اثبات شده است. اگر از تمام این مسائل هم عبور کنیم، میرسیم به هزینههای سنگینی که متوجه زنان یک جامعه درگیر با انقلاب جنسی است.
این پژوهشگر حوزه خانواده و جنسیت بیان کرد: اینکه ما بگوییم قانون اجرایی نشود چراکه مبادا مجدداً شاهد تنشها و اغتشاشات باشیم، امری است غلط. باید گفت این جریان یک جریان افسرده است و در سالگردهایی که گذشت، تلاشهایی که برای برقراری آشوبهای مجدد شد و اتفاقاتی از این قبیل بیشتر از قبل افسردهبودن این جریان به چشم آمد و در ادامه میتوان گفت ایران پس از تمام مسائل و مشکلاتی که از سر گذراند، توانست در عرصههای جهانی به خوبی عمل کند و همین نکات برای نشان دادن چهره افسرده و شکست خورده این جریانات کافی است. در نتیجه باید گفت اتفاقاً در حال حاضر بهترین زمان برای اجرای قانون است که هرچه سریعتر جلوی پیشرویها و فاسدسازیهای دشمن را بگیریم تا دیگر شاهد اتفاقاتی، چون دختر علوم و تحقیقات و ویدئوی رشت نباشیم.
بورونی ادامه داد: باز هم در نهایت اگر بخواهیم افکارسنجی دقیقی داشته باشیم که آیا جامعه پذیرای قوانین خواهد بود یا خیر؟ باید بسیار علمی و دقیق به این مسئله پرداخته شود، اما همان افکارسنجی پیشین هم نشان میدهد مردم با اصل خشونت و گشت ارشاد موافق نیستند و در کنار آن موافق برخورد با برهنگی و افرادی هستند که در ترویج این مسائل میکوشند. وی در پایان اضافه کرد: اگر امروز از هیاهوی دشمن بترسیم و آن جبهه مقاومتی را که در عرصه نظامی و در عرصه سیاست داریم در عرصه فرهنگی شکل ندهیم و عقبنشینی غیرتاکتیکی داشته باشیم، به تعبیر رهبر انقلاب خشم الهی را در پیش خواهیم داشت که تبعات آن را در خیابانها و خانوادههای خودمان نیز خواهیم دید.
محمدرضا بورونی، پژوهشگر حوزه خانواده و سیاست:
جریانات ضدحجاب افسرده و شکستخوردهاند
محمدرضا بورونی در گفتگو با «جوان» گفت: در کنار مسائل قانونی نباید فراموش کرد که لازم است زیرساختها هم تقویت شود، با وجود این ما ناگزیریم برای حدی از پوشش قانون وضع کنیم و در قانون جدید عفاف و حجاب نیز ما شاهد این نکته هستیم که هدف اصلی آن جلوگیری از پیشروی برهنگی است.
صاحبخبر -
∎