شناسهٔ خبر: 70516196 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

وزیر میراث‌فرهنگی : برخورد مبنی بر انتقام از رقیب مخالف مبانی اعتقادی ما است/ پروژه ایران هراسی باید خنثی شود

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تاکید بر اینکه نباید تصویر سفید جامعه با عفت ایران را سیاه جلوه داد، گفت: معتقد به اتحاد و وفاق هستیم؛ رویکرد ما حتی در برابر مخالفان نیز اخلاقی، انسانی و سازندگی است.

صاحب‌خبر -

سیدرضا صالحی امیری شامگاه شنبه طی نشست مشترک با سرمایه گذاران و فعالان حوزه گردشگری منطقه آزاد کیش، امنیت را لازمه توسعه گردشگری توصیف کرد و افزود: نباید نسبت به جامعه بزرگ ایران که عفت و فضیلت آنان زبان زد جهانیان است،‌ تشویش انجام داد و تصویر سیاه از جامعه سفید جلوه داد.

وی ادامه داد: اندیشه امام خمینی (ره) مبنی بر ساخت انسان فرهنگی است و مقام معظم رهبری نیز بارها به این مورد تاکید کردند؛ ما به جای اختلافات بی مورد باید به دنبال ایجاد یک امنیت ذهنی و روانی در جامعه باشیم.

ایران جز سه کشور نخست جذاب در جهان است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره مطالعات بانک جهانی و معرفی ایران به عنوان هفتمین کشور جذاب جهان از منظر گردشگری، بیان کرد: در اوایل انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی یک خلاء در ثبت جهانی آثار مهم تاریخی شاهد بودیم که همین امر سبب تنزل رتبه ایران در ارزیابی بین المللی است؛‌ امروز ۲۸ اثر تاریخی ایران، ثبت جهانی شده و بیش از ۵۰ اثر تاریخی دیگر نیز در صف ثبت جهانی است و ما معتقدیم که در واقعیت ایران یکی از سه کشور نخست جذاب در جهان است.

وی افزود: امروز حدود یک میلیون اثر میراثی در ایران به ثبت رسیده که ۲۸ اثر جهانی و ۴۰ هزار اثر نیز به ثبت ملی رسیده است؛ گردشگری یعنی جذابیت و ایران یکی از جذاب ترین کشورهای جهان در حوزه گردشگری محسوب می‌شود.

تمرکز دولت بر روی رفع موانع توسعه گردشگری

صالحی امیری با اشاره به تمرکز دولت به رفع موانع سرمایه گذاری در حوزه گردشگری اظهار کرد: بیش از 50 درصد از برنامه‌های وزارت میراث به رفع موانع این حوزه و جذب سرمایه گذار اختصاص یافته است.

وی راه نجات کشور را توسعه توصیف کرد و افزود: صنعت گردشگری پیشران توسعه کشور است و این امربدون جذب سرمایه گذار محقق نخواهد شد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه دولت به دنبال سیاست گذاری و حمایت از صنعت گردشگری است، اضافه کرد:‌ ما قطع یقین از بنگاه داری و مداخله در این حوزه پرهیز خواهیم کرد.

وی  گردشگری را یک مزیت بزرگ خدادادی برای ایران دانست و گفت: توسعه صنعت گردشگری نیازمند یک زنجیره است که هرچند طبق مطالعات جهانی در یک شرایط متوسط قرار داریم، اما باید قبول کرد که با اهداف تعیین شده فاصله داریم.

زمینه‌های جذب گردشگر فرا مرزی فراهم می‌شود

صالحی امیری با اشاره به تحولات رخ داده در منطقه بیان کرد: در حال شکل گیری شرایط جدید و شاهد ثبات در منطقه خواهیم بود که باید از این فرصت برای ایجاد زمینه‌های جذب گردشگر فرا مرزی نهایت بهره برداری را داشت.

وی ادامه داد: علاوه بر تلاش برای ایجاد کرسی‌های رایزنی گردشگری در وزارت امور خارجه، در تلاشیم تا با برخی اقدامات همچون میزبانی از سلبریتی‌های معروف آسیاسی، ظرفیت‌های گردشگری کشور را در عرصه بین الملل مطرح کنیم.

پروژه ایران هراسی باید خنثی شود

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با انتقاد از عدم توجه به حوزه تبلیغات، گفت:‌ دشمن در حال یک تصویر سازی دروغ برای تکمیل پروژه ایران هراسی است؛ ما باید تلاش کنیم تا یک تصویر زیبا از ایران در شبکه‌های بزرگ رسانه‌ای نمایش داده شود.

وی اضافه کرد: امروز برخی ابر رسانه‌های دنیا در تلاش برای مخابره کردن یک چهره دروغین و نا امن از ایران هستند که برای خنثی سازی آن نیازمند یک تصویر سازی جدید هستیم.

اجرای ۲ هزار ۷۰۰ پروژه گردشگری در کشور

صالحی امیری با بیان اینکه ۲ هزار و ۷۰۰ پروژه گردشگری در حال اجرا در کشور است، گفت:‌ در قالب طرح‌ها بیش از ۵۰۰ هتل در دست احداث است که ۱۰ درصد آنان در کیش واقع شده است.

وی ادامه داد: میزان حجم سرمایه گذاری پروژه‌های در دست اجرا به بیش از ۵۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده که بیش از نیمی از آنان به پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد رسیده‌اند.

نوروز بهترین فرصت برای جذب گردشگر خارجی است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نوروز را بهترین فرصت برای جذب گردشگر خارجی دانست و افزود: با کشورهایی همچون گرجستان،‌ ازبکستان و ارمنستان جهت توسعه همکاری‌های گردشگری گفت و گوهایی داشتیم و باور ما این است که برای حضور گردشگرانی از این کشورها در ایران، تمامی شرایط مهیا است.

وی اظهار کرد: ارمنستان بسیار علاقه مند به توسعه گردشگری با جزیره کیش است؛ البته در مقطعی مقصد نخست گردشگری جمهوری آذربایجان بودیم که اتفاقات رخ داده در سفارتخانه این کشور در ایران و مناقشات مرزی آنان با ارمنستان سبب شد تا به یکباره شاهد کاهش این سفرها به کمتر از ۱۰ درصد باشیم.

صالحی امیری به حضور سالانه سه میلیون گردشگر عراقی در ایران اشاره و اضافه کرد:‌ این ظرفیت باید تقویت شود که رایزنی‌ها در این راستا آغاز شده است.

پروازهای عربستان به ایران افزایش می‌یابد

وی با بیان اینکه تمرکز ما برای جذب گردشگر خارجی در حوزه کشورهای حاشیه خلیج فارس، عربستان است، گفت: هم اکنون روزانه یک پرواز از این کشور به مشهد مقدس آغاز شده و ما در تلاشیم تا میزان پروازها را به روزانه سه مورد افزایش دهیم.

این مقام مسوول خاطر نشان کرد: معتقدیم که مسیر توسعه دیپلماسی از مسیر توسعه روابط بین ملت‌ها تقویت می‌شود و در این مسیر از صنعت گردشگری بیشتری بهره مندی را خواهیم برد.

سهم گردشگری ایران از مسافران چینی قابل قبول نیست

وی در ادامه با بیان اینکه سهم گردشگری ما از میزان مسافران چینی در ایران قابل قبول نیست، اظهار کرد:‌ سالانه حدود ۱۶۰ هزار گردشگر چینی به ایران سفر می‌کنند که با توجه به روابط حسنه و تعاملات اقتصادی بین ۲ کشور، بسیار ناچیز و قابل قبول نیست.

صالحی امیری گفت: برای توسعه روابط گردشگری با چین به زودی یا از وزیر گردشگری این کشور در ایران میزبانی خواهیم کرد و یا سفری به چین خواهم داشت.

حضور کبیری در کیش یک فرصت است

در ادامه نشست مشترک وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با سرمایه گذاران جزیره کیش، وی با بیان اینکه دغدغه‌های مطرح شده در این نشست به شخص رییس جمهور و معاون اول ایشان منتقل خواهد شد، افزود: بنده به محمد کبیری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش اعتماد دارم و از تصمیمات ایشان حمایت خواهم کرد؛ معتقدم که حضور این مدیر جوان در کیش یک فرصت برای توسعه منطقه است.

وی اضافه کرد: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان نماینده سرمایه گذاران مناطق آزاد کشور به شورای راهبردی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دعوت می‌شود تا صدای مناطق آزاد در این وزارتخانه باشد.

صالحی امیری با بیان اینکه هر ۲۰ نوع گردشگری مطرح جهان در ایران وجود دارد، گفت: کیش پیشانی واعتبار گردشگری ایران است.

وی مشکلات مالیاتی مربوط به حوزه گردشگری را بسیار جدی دانست و بیان کرد: گردشگری در ایران به اندازه کافی با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم می‌کند و نباید این صنعت را درگیر مشکلات مالیاتی کرد؛ در همین راستا باید دولت و مجلس در بحث کلان وارد عمل شده و تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.