شناسهٔ خبر: 70513065 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

پست بانک باید نوآوری در برنامه‌ها را جدی بگیرد

­وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم رونمایی از طرح‌های پست بانک، توجه به «نوآوری» را یکی موضوع بسیار مهم برای بقای این بانک بیان کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ در مراسم رونمایی و افتتاح ۴۸ طرح پست بانک که به مناسبت ۲۹ امین سالگرد تاسیس این بانک برگزار شد، با طرح این سوال که اگر «نوآوری» را در کنار این مسیر نبینیم چه اتفاقی می‌افتد، افزود: اگر بخواهیم کسب و کار‌های ما بقا داشته باشند باید به موضوع «نوآوری» به صورت جدی بپردازیم که امروز بخشی از آن را به عنوان طرح‌های نوآورانه شاهد بودیم.

هاشمی به ماموریت خرده بانکداری از گذشته تاکنون در پست بانک اشاره کرد و گفت: امروزه بیشترین روستا‌ها و مناطق دورافتاده از نعمت ارتباطات قابل قبول برخوردار هستند و بانک‌های دیگر تلاش می‌کنند که خدمات خود را به صورت غیرحضوری در بستر ارتباطات ارائه کنند که اگر در این حوزه پرچم دار این جریان نباشیم نمی‌توانیم بقا داشته باشیم.

وی به تکلیف برنامه برای زیرساخت‌های ارتباطی در روستا‌های بالای ۲۰ خانوار اشاره کرد و افزود: هم اکنون خدمات بر بستر سکو‌های دیجیتال شکل گرفته است و باید به این سوال پاسخ دهیم که جای ما در این حوزه کجاست و اگر پاسخ درستی برای این سوال نداشته باشیم نمی‌توانیم در ادامه مسیر رقابت کنیم.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه «فناوری بی رحم است و از نگاه منفعل عبور می‌کند»، تاکید کرد: این اتفاق بار‌ها در کشور ما رقم خورده و فناوری از ما عبور کرده است و ما نتوانستیم از فرصت‌های آن استفاده کنیم.

وی با اشاره به طرح‌هایی که امروز رونمایی شده است، آن را آغاز کار در این حوزه دانست و افزود: اگر صحبت از خدمات غیر حضوری یا امضای دیجیتال یا برنامه کاربردی بزرگ (سوپراپلیکیشن) می‌کنیم و قرار است به تمام مردم ایران خدمت ارائه کنیم باید این مسیر را با قدرت به پیش ببریم.

هاشمی با تاکید به اینکه تحولات و نرخ تحولات به شدت سریع است، به پیشرفت‌های هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: امروزه بلاکچین و زنجیره بلوکی، نظامات بانکی را به هم می‌ریزد و کلا نهاد واسط را کنار می‌گذارد و از این بابت بسیاری از کسب و کار‌ها آسیب می‌بینند.

وی موضوع «ریال دیجیتال» را نه صرفا یک موضوع شکلی بلکه مقوله‌ای محتوایی نیز توصیف کرد که به شدت مورد نیاز است و ضرورت دارد که برای آن تدبیر شود.

وزیر ارتباطات همچنین به حمایت از دانش‌بنیان‌ها توسط پست بانک اشاره کرد و گفت: پست بانک باید در اختیار دانش بنیان، دانایی محوری و فضای کسب و کار‌های نو باشد و باید بتواند خطرپذیری این حوزه را بردارد و صرفا نگاه بانکی به موضوعات نداشته باشد و برای سرمایه گذاری خطرپذیر گام برداشته شود.

وی ظرفیت پست بانک در کنار پست را ظرفیت بسیار مناسبی دانست که کارکرد‌های امروزی نیز دارد و در این میان به عنوان نمونه به کسب و کار‌های گردشگری در روستا‌ها اشاره کرد.

هاشمی افزود: باید ببینیم همکاران ما در پست بانک به چه میزان از ظرفیت این حوزه مطلع هستند.

هاشمی، «دیپلماسی فناوری» را به عنوان یک اصل محوری در وزارت ارتباطات اعلام کرد و گفت: اگر درباره توسعه اقتصاد دیجیتال صحبت می‌کنیم نباید از ظرفیت‌های بین المللی غافل شویم.

وی، یکی از چالش‌های کسب و کار‌های نو را موضوع تبادل مالی بیان کرد و افزود: استفاده از ظرفیت‌هایی مانند بریکس، اوراسیا و شانگهای موضوع بسیار حائز اهمیتی است و پست بانک باید به صورت ویژه در این حوزه نقش محوری ایفا کند.

لزوم توجه پست بانک به ایده هرخانه؛ یک کارخانه

وزیر ارتباطات، به موضوع اقتصاد‌های کوچک به عنوان «هرخانه یک کارخانه» نیز اشاره کرد و گفت: امروزه در بسیاری از کشور‌ها که اقتصادی پیشرفته هم دارند به این موضوع توجه شده است و باید در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه «مردم و مشتری در نهایت اهمیت دارند» افزود: آنچه مردم می‌بینند و به ما حس پیدا می‌کنند، مهم است و آنان انتخاب می‌کنند که در ادامه این مسیر با ما همراهی کنند.

هاشمی، اطلاع رسانی و ترویج اقدامات انجام شده را بسیار مهم دانست و گفت: اگر خدماتی ارائه و معرفی شود، ولی کیفیت خدمات و پاسخگویی مناسب نباشد، مسئله جدی است و باید به آن پرداخت.

وی اضافه کرد: در فضای رقابتی باید طوری عمل کنیم که مردم رضایت داشته باشند.

در این مراسم با حضور وزیر ارتباطات از بازنگری سند راهبردی پست بانک وهمچنین خدمات سکوی «نِئوبانک» رونمایی شد و توسط وزیر ارتباطات به سه نفر از برگزیدگان اخلاق پست بانک «کاپ اخلاق» اهدا شد.