شناسهٔ خبر: 70511419 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

معاریو: اسرائیل باید دیر یا زود الجولانی را به رسمیت بشناسد

روزنامه عبری «معاریو» معتقد است رژیم صهیونیستی «دیر یا زود» باید نظام جدید دمشق را به رسمیت بشناسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، روزنامه معاریو نوشت: همه سفرهای مستمر مقامات غربی و عربی به دمشق صرفا برای تعارفات نیست. همه می‌خواهند درباره رئیس جدید بپرسند و با او ارتباط برقرار کنند.

اسرائیلی‌ها بر این باورند که «ابومحمد الجولانی» رهبر تحریرالشام و فرمانده کل اداره جدید سوریه موفق شده «مهمانانش را با جذابیت خود جذب کند».

معاریو معتقد است آمریکایی‌ها که تمایل دارند به الجولانی فرصت بدهند، نباید دست کم گرفته شوند.

این روزنامه به مواضع «نفتالی بنت» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی در قبال الجولانی اشاره کرد. اظهارات وی در مقاله‌ای در روزنامه آمریکایی واشنگتن پست منتشر شد.

بنت گفت رژیم صهیونیستی با «لحظه تعیین کننده خطر و فرصت» مواجه است.

وی افزود: هر تغییری که از این به بعد رخ دهد احتمالا برای دهه‌ها منطقه را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

بنت مانند دیگر مقامات فعلی اسرائیلی، وجهه میانه‌رو الجولانی را زیر سوال برد.

بنت حاکمان جدید دمشق را تهدید کرد و گفت: «ما منتظر میانه‌روی شما نخواهیم بود اما برای خنثی کردن تهدیدها قبل از تحقق آنها تلاش خواهیم کرد.»

در این راستا «جاکی حوجی» نویسنده اسرائیلی خواستار ارتباط با الجولانی شد و گفت: اشکال ندارد که او عمیقا مذهبی است، زیرا حتی افرادی مانند او در اسرائیل حکومت می‌کنند.

وی با انتقاد از نهادهای ذیربط اسرائیلی که تغییرات سریع در کشور همسایه را درک نکرده‌اند، افزود: آنها باید کمک کنند که ما از این وضعیت خارج شویم نه اینکه آن را پیچیده کنند.

معاریو ادامه داد: یک کشور جدید در سوریه وجود دارد و رهبری اسرائیل باید در صحنه سوریه شرکت کند تا یک کشور متخاصم نباشد و این با توجه به نقش اسرائیل در کمک به همسایگان برای بازگشت به وضعیت عادی خود تعیین خواهد شد.

وی خواستار «تبدیل خطر به فرصت» شد و افزود: الجولانی یک وطن‌پرست سوری، باهوش و سخنور است. او اغلب با مردم حرف می‌زند و به طور مفصل در مورد نیات خود صحبت می‌کند. در طول زندگی خود به ویژه در دهه اخیر تغییراتی را پشت سر گذاشته است. روابط با دروزی‌ها و کردها در سوریه مهم است اما آنها امروز در دمشق حکومت نمی‌کنند.

این روزنامه افزود: دمشقِ الجولانی، ایرانی‌ها و حامیان آنها را اخراج کرد. مقامات دولتی در اسرائیل در یک دهه گذشته فهمیده‌اند چگونه می‌توان با این گروه‌ها تعامل کرد. پس مشکل اکنون چیست؟