شناسهٔ خبر: 70510801 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

سورپرایز واریزی جدید برای زنان بازنشسته تامین اجتماعی | واریز 4/900/000 تومان معوقات متناسب سازی حقوق بازنشستگان | اطلاعیه افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳

محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در این‌باره به ایسنا گفته است: ما توافق کردیم که از برج ۹ یعنی آذرماه، ۴۰ درصد متناسب‌سازی برای همه بازنشستگان کشور اجرا شود؛ برج ۱۰، ۱۱ و ۱۲ همه بازنشستگان این ۴۰ درصد را دریافت کنند؛ سال بعد هم ۳۰ درصد اعمال شود.

صاحب‌خبر -

بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ مبالغی را تحت عنوان علی‌الحساب متناسب‌سازی دریافت کردند و در ماه‌های آبان و آذر نیز حقوق آنان همراه با اعمال متناسب‌سازی پرداخت شد. با این وجود آیا پرونده ۴۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ بسته شد یا در ماه‌های باقیمانده سال نیز شاهد مبلغ متناسب‌سازی در فیش حقوقی بازنشستگان درج خواهد شد؟

محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در این‌باره به ایسنا گفته است: ما توافق کردیم که از برج ۹ یعنی آذرماه، ۴۰ درصد متناسب‌سازی برای همه بازنشستگان کشور اجرا شود؛ برج ۱۰، ۱۱ و ۱۲ همه بازنشستگان این ۴۰ درصد را دریافت کنند؛ سال بعد هم ۳۰ درصد اعمال شود.

رضا فیضی‌نژاد، معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری نیز تأکید کرده که تا «پایان امسال» حقوق بازنشستگان کشوری با اعمال اجرای ۴۰ درصد متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان واریز می‌شود.

بنابراین در ۳ ماه باقیمانده از سال ۱۴۰۳ نیز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و لشکری همراه با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد.

چرا مبلغ متناسب‌سازی در ماه آذر کسر شد؟

حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و لشکری در ماه آذر همراه با اعمال متناسب‌سازی پرداخت شد اما کاهش مبلغ متناسب‌سازی در ماه آذر به نسبت ماه قبل از آن باعث انتقاد بازنشستگان شد.

در روزهای گذشته برخی از بازنشستگان به ویژه بازنشستگان تامین اجتماعی خبر داده‌اند که مبلغ متناسب‌سازی در فیش حقوقی آنها ۵۰، ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومان بوده است، در حالی که آنها در ماه آبان مبلغ بیشتری با عنوان متناسب‌سازی دریافت کردند. 

هنوز مشخص نیست کاهش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری در ماه آذر نسبت به ماه آبان چیست و سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری در این خصوص توضیحی ارائه نکرده‌اند.

این در حالی است که در روز یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد که مجلس منابع لازم برای اعمال متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ را در نظر گرفته است. 

بر اساس برنامه هفتم توسعه، ۴۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳، ۳۰ درصد از آن در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد دیگر در سال ۱۴۰۵ اجرا خواهد شد.

خبر مهم از برقراری حق عائله مندی برای زنان بازنشسته تامین اجتماعی

مدیران تامین اجتماعی وعده داده‌اند حق عائله مندی برای زنان بازنشسته تامین اجتماعی برقرار شود.

به نقل از ایلنا، زنان بازنشسته از حق عائله مندی محروم هستند. «مهین وزیری» بازنشسته تامین اجتماعی که پیگیر برقراری این مولفه مزدی است؛ در این رابطه گفت: سه شنبه هفته گذشته، نشستی با حضور مدیران تامین اجتماعی برگزار شد که در نهایت قول مساعد دادند موضوع برقراری حق عائله مندی برای زنان بازنشسته را پیگیری کنند.

وی افزود: به نمایندگی تعدادی از بانوان بازنشسته تامین اجتماعی که مدت‌هاست نمایندگی‌شان را برعهده دارم، از پرسنل ارشد سازمان پرسیدم آیا حق بانوان سرپرست خانواده توسط تامین اجتماعی این است؟ علیرغم گرفتن رای دیوان و وجود این مصوبات، اکنون که اجرای این حق، مسدود شده است؛ شما بفرمایید ما زنان سرپرست خانواده برای اجرای حق‌مان، به کجا مراجعه کنیم؟

به گفته وی، طبق تبصره۴ ماده۶۸ خدمات کشوری، کلیه بانوان بدون همسر (مطلقه یا همسر فوت شده)، واجد دریافت حق عائله‌مندی هستند و در این خصوص هیچ نیازی به فرزند تحت تکفل نیست.

وزیری ادامه داد: پس از دوندگی‌ها در شعبه و اداره کل تامین اجتماعی نتیجه نگرفتم و راهی دیوان عدالت شدم. رای مثبت دیوان عدالت را در دست داریم اما متاسفانه تامین اجتماعی تمکین نکرده است!

این فعال صنفی زنان بازنشسته اضافه کرد: در جلسه سه شنبه، مدیران تامین اجتماعی ضمن تاکید بر کمبود بودجه، وعده دادند ابتدا آماری از افراد مشمول تهیه کنند و سپس روش‌هایی برای تامین اعتبار بیایند؛ امیدوارم تبعیض جنسیتی در تامین اجتماعی به زودی برچیده و حق عائله مندی برای زنان بازنشسته برقرار شود.

اعلام زمان واریز معوقات ۷ ماهه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

تعدادی از بازنشستگان کارگری با امضای کارزاری از مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، خواستار تعیین تکلیف معوقات ۷ ماهه متناسب‌سازی خود شدند.

جمعی از بازنشستگان کارگری با امضای کارزاری از مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، خواستار تعیین تکلیف معوقات ۷ ماهه متناسب‌سازی خود شدند. در این کارزار، بازنشستگان نسبت به عدم واریز معوقات ۷ ماهه اعتراض کرده و از مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی درخواست کردند که پیگیری فوری برای حل این مشکل انجام گیرد.

به گزارش صدای بورس، در متن کارزار آمده است: «ما بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی نسبت به معوقات ۷ ماهه متناسب‌سازی که هنوز واریز نشده است، اعتراض داریم. تجارب گذشته نشان می‌دهد که پرداخت به‌موقع مستمری‌ها و تسهیلات مرتبط با آن، نقشی اساسی در رفاه و سلامت اقتصادی بیمه‌شدگان دارد. عدم تحقق این امر موجب نگرانی و چالش‌های مالی برای بسیاری از افراد تحت پوشش قرار گرفته است. خواهشمندیم نسبت به پیگیری و حل این موضوع اقدام فرمایید و وضعیت پرداخت معوقات و زمانبندی متناسب‌سازی حقوق را به اطلاع عموم برسانید.»

بازنشستگان این نامه را به مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ارسال کرده‌اند. این درخواست در حالی مطرح شده است که در تابستان امسال بازنشستگان سه میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی دریافت کردند، اما پس از آن هیچ مبلغ دیگری به حساب آنان واریز نشده است. همچنین، در ماه‌های آبان و آذر، حقوق بازنشستگان با اعمال متناسب‌سازی پرداخت شد، اما مبلغ افزوده شده به حقوق آنان قابل توجه نبوده است.

این در حالی است که در هفته جاری، مجلس شورای اسلامی طرحی را تصویب کرده که طبق آن، تمامی صندوق‌های بازنشستگی از جمله صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی، مکلف به ثبت گزارشات مالی خود در سامانه جامع بودجه مستقر در سازمان برنامه و بودجه کشور شده‌اند. این طرح به دنبال شفافیت بیشتر در امور مالی صندوق‌ها و بهبود وضعیت مالی آنهاست.

مهرداد دارانی، عضو کمیته بیمه و تأمین اجتماعی خانه کارگر، در این زمینه توضیح داد که هدف از این طرح، صرفاً شفافیت اطلاعات مالی و امکان برنامه‌ریزی بهتر برای صندوق‌های بازنشستگی است. وی همچنین اشاره کرد که در صورت تجمیع صندوق‌های بازنشستگی، باید هوشیاری کامل وجود داشته باشد تا از ضرر‌های احتمالی برای صندوق تأمین اجتماعی جلوگیری شود.

وی تأکید کرد که در صورت ادغام صندوق‌ها، باید به حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توجه خاصی شود تا فشار مالی بیشتری به این صندوق وارد نشود. دارانی همچنین گفت که بازنشستگان باید در فرآیند ادغام صندوق‌ها حضور فعال داشته باشند تا از تحمیل مشکلات مالی جدید بر صندوق تأمین اجتماعی و بازنشستگان جلوگیری شود.