به گزارش ایلنا، در بخش دانشپژوهان و فناوران بیستوششمین دوره جشنواره جوان خوارزمی، علی منصورآبادی، دانشجوی کارشناسی مهندسی برق دانشگاه شیراز با پژوهش کاربردی خود، با عنوان «پیادهسازی سامانه کاهش هدررفت در کمباینهای کشاورزی با بهرهگیری از هوش مصنوعی» موفق به کسب رتبه اول شد.
در این طرح «دکتر حسین پاکنیت، استادیار مهندسی مخابرات و الکترونیک» بهعنوان استاد راهنما و «دکتر سیدمهدی نصیری، دانشیار مهندسی بیوسیستم» بهعنوان استاد مشاور همکاری داشتهاند.
جشنواره بینالمللی خوارزمی، بهعنوان معتبرترین جشنواره علمی کشور، در سال ۱۳۵۹ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و اولین دوره آن در سال ۱۳۶۰ برگزار شد. در سال ۱۳۷۸ با توجه به اهمیت پژوهشهای دانشگاهیان، بخش جوان نیز به آن اضافه شد و تاکنون ۲۶ دورهی آن به پایان رسیده است.
در این دوره از جشنواره، درمجموع ۲۳۳ طرح از کل دانشگاههای کشور در همهی مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. داوری طرحها از ۱۷ مهرماه آغاز و پساز طی چندین مرحله داوری و دفاع شرکتکنندگان از طرح خود، طرحهای برگزیده در گروههای تخصصی مشخص شدند. سپس طرحهای برگزیده، به هیئتداوران، بالاترین رکن علمی جشنواره، ارسال و دفاع از طرحها ازسوی سرگروههای تخصصی جشنواره انجام شد.
پساز بررسی طرحها در گروه هیئت داوران از کل کشور، ۹ طرح برگزیده نهایی شد که از این بین، طرح علی منصوآبادی، موفق به کسب رتبه اول گردید و هیئت داوران این جشنواره، پس از پنجسال، باری دیگر طرحی را بهعنوان رتبه اول معرفی کرد؛ همچنین کسب رتبه اول در میان طرحهای گروه تخصصی کشاورزی، پساز ۲۳ سال توسط این پژوهشگر تکرار شد.
باتوجه به موفقیت به دست آمده، طرح علی منصوآبادی بهعنوان نماینده کشور برای برخی از معتبرترین رقابتهای بینالمللی ازجمله جایزه جهانی علوم (TWAS)، جایزه آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (UNESCO) و جایزه اختراعات سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) در ژنو سوئیس، APCTT ,ECO, ICESCO و COMSATS معرفی میشود.
اختتامیه این جشنواره دربهمنماه سال جاری، در سالن اجلاس سران، با حضور رئیس جمهوری، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاون علمی، فناوری و دانشبنیان رئیس جمهور و سایر مسئولان کشوری برگزار و از برگزیدگان نهایی، تقدیر خواهد شد.
از جمله جوایز برگزیدگان نهایی جشنواره نیز میتوان به تقدیرنامه ریاست جمهوری، تقدیرنامه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، جایزه نقدی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و عضویت در بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد.