به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ولیالله ناصری مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق ایلام گفت: امحای دستگاههای غیرمجاز رمز ارز با هدف جلوگیری از بازگشت آنها به بازار در دوران اوج مصرف برق با هماهنگی سازمان اموال تملیکی، پلیس امنیت اقتصادی و براساس ضوابط و مقررات و همچنین لحاظ کردن استانداردهای زیست محیطی انجام گرفت.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای غیرمجاز استخراج رمزارز پس از کشف به اداره کل اموال تملیکی استان ارسال میشود، تاکید کرد: ۸۸ دستگاه از ابتدای سال جاری از نقاط مختلف استان کشف و جمعآوری و به این اداره کل منتقل شده بود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق ایلام یادآور شد: این فعالیت غیرقانونی، علاوه بر هدر رفت عظیم انرژی و فشار بر شبکه برق، به محیط زیست نیز آسیب جدی وارد میکند.
ناصری تاکید کرد: تا کنون(طی یکسال گذشته) ۳۴۵ دستگاه ماینر غیر مجاز در مناطق مختلف استان شناسایی شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح اعطای پاداش به معرفی کنندگان ماینرهای غیرمجاز، یادآور شد: شهروندان با شناسایی و گزارش هر دستگاه ماینر غیرمجاز، پاداش ۵۰۰ میلیون ریالی دریافت می کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق ایلام تاکید کرد: تعیین رقم پاداش متناسب با تعداد ماینرهای کشف شده، قابل افزایش است و در صورت تایید صحت گزارشهای مردمی و مشخصات محرمانه گزارش دهندگان پرداخت میشود.
وی اضافه کرد: شهروندان میتوانند هرگونه اطلاعات از ماینرهای غیرمجاز را به شماره ۳۰۰۰۵۱۲۱ پیامک کنند و با حفظ محرمانگی اطلاعات آنها یا اطلاعات خود را در سایت www.tavanir.org.ir ثبت کنند.
استخراج ارزهای دیجیتال بهویژه نوع بیتکوین نیاز به مصرف بالای برق دارد به گونهای که برای استخراج هر واحد بیتکوین به تولید ۷۲ مگاوات ساعت برق نیاز است.
با توجه به قیمت نازل برق در ایران، بسیاری از استخراجکنندگان اقدام به استخراج ارز دیجیتال با برق ارزان میکنند این در حالی است که ارز دیجیتال تولید شده با این برق رایگان به بالاترین نرخ در جهان خرید و فروش میشود.