شناسهٔ خبر: 70506774 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

ساخت بزرگترین سد چین در مرز هند

چین، در نزدیک مرز مورد اختلاف با هند، سد عظیمی را می‌سازد که می‌تواند سه برابر سد «تری گورجس»، برق تولید کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، خبرگزاری شینهوا بدون ارائه توضیحات بیشتر، گزارش گرد دولت چین، ساخت یک پروژه برق آبی در پایین دست رودخانه «یارلونگ تسانگپو» در تبت را تصویب کرده است.

گزارش‌های قبلی حاکی از آن بود که این سد، بزرگترین سد جهان خواهد بود و به یک تریلیون یوان سرمایه‌گذاری (۱۳۷ میلیارد دلار) نیاز دارد که این پروژه را به یکی از گران‌ترین پروژه‌های جهان تاکنون تبدیل می‌کند و احتمالا به تلاش‌های پکن برای احیای رشد اقتصادی، کمک موثری خواهد کرد.

این سد، به عامل تنش میان چین و هند تبدیل شده است زیرا رودخانه «یارلونگ تسانگپو» از منطقه مورد منازعه «آروناچال پرادش» امتداد یافته و به یکی از رودخانه‌های بزرگ هند ختم می‌شود. روابط دوجانبه، پس از بن‌بست چهار ساله بر سر درگیری مرزی در ژوئن سال ۲۰۲۰ و کشته شدن ۲۰ سرباز هندی و چهار سرباز چینی، به تازگی تثبیت شده است.

دیوید فیشمن، مدیر ارشد گروه مشاوره انرژی «لانتو» در شانگهای گفت: ساخت این پروژه، حداقل یک دهه طول خواهد کشید و مستلزم اتصال به شبکه در شرق دور است زیرا نیاز به این حجم از نیرو در تبت، صفر است. این یک کار مهندسی عظیم است. خود رودخانه، منابع برق آبی فوق العاده عالی دارد. همه در بخش پایین دست، نگران کاهش جریان آب خواهند بود. می‌دانم که هند در این باره، بسیار نگران است.

وزارت خارجه چین، در بیانیه‌ای به بلومبرگ نیوز اعلام کرد: پکن، ده‌ها سال را برای مطالعه توسعه پروژه برق آبی در پایین دست رودخانه «یارلونگ تسانگپو»، صرف کرده و متعهد شده است که اقداماتی را برای اطمینان از ایمنی و حفاظت از محیط‌زیست انجام دهد. این وزارتخانه با اشاره به همکاری چین با کشورهای پایین دستی برای به اشتراک گذاشتن داده‌های هیدرولوژیکی، پیشگیری از بلایا و واکنش اضطراری، افزود: تاثیر نامطلوبی برای پایین دست وجود نخواهد داشت.

ساخت این سد عظیم در نزدیکی هند، به پکن در خصوص کنترل جریان آب به هند، نفوذ می‌دهد و رهبران چین می‌توانند در مواقع تنش‌های سیاسی، از آن به عنوان اهرم استفاده کنند. دو کشور در سال ۲۰۰۶، یک مکانیزم مبادله برای مدیریت مسائل این چنینی ایجاد کردند و طبق اعلام وزارت منابع آب چین، در ماه مه سال ۲۰۲۲، یک نشست مجازی برگزار کردند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، طبق آمار «بلومبرگ نیو انرژی فاینانس»، برق آبی، دومین منبع بزرگ تولید برق در چین است و سال گذشته، حدود ۱۴ درصد از سبد برق این کشور را تشکیل داد؛ اما رشد آهسته‌تری در مقایسه با سایر منابع نیرو داشته است. گرمایش جهانی باعث تشدید خشکسالی در چین شده و تولید برق آبی را کاهش داده و به کمبود برق در استان‌های متکی به تولید برق آبی مانند سیچوان و یونان منتهی شده است.

انتهای پیام