شناسهٔ خبر: 70506188 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

مشتاقی: مگر موحد و تختی انتخابی ندادند که اینها را معاف کردید؟/ رنگرز چند قدم عقب رفته و خودش را نگاه کند!

بهرام مشتاقی، پیشکسوت کشتی و مربی سابق تیم ملی نسبت به روند چرخه انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی انتقادهایی کرد و از حسن رنگرز خواست تا وضعیت را بهتر دنبال کند.

صاحب‌خبر -

مشتاقی: مگر موحد و تختی انتخابی ندادند که اینها را معاف کردید؟/ رنگرز چند قدم عقب رفته و خودش را نگاه کند!

پیشکسوت کشتی با سابقه سال‌ها حضور در سطح اول کشتی ایران، چرخه امسال کشتی فرنگی را چرخه خوبی نمی‌داند و منتقد معاف کردن خیلی از قهرمانان از مبارزه انتخابی است.

به گزارش سرویس ورزشی تابناک، مسابقات قهرمان کشوری کشتی فرنگی که مرحله اول چرخه ۲۰۲۵ بود، در شرایطی در شیراز به پایان رسید که خیلی‌ها با نظر فدراسیون و کادرفنی از شرکت در آن معاف بودند و در عین حال شاید تا آخر چرخه هم برخی، از مبارزه معاف بوده و در نهایت ملی‌پوش شوند.

بهرام مشتاقی، عضو سابق تیم ملی، سرمربی اسبق تیم ملی، پیشکسوت کشتی فرنگی با سابقه چندین دهه‌ای حضور در سطح اول کشتی کشور، منتقد این چرخه است. گفت‌وگوی خبرنگار تابناک با مشتاقی را می‌خوانید:

تابناک: چرخه امسال به نظر خیلی مبهم و غیرشفاف است، شاید عجیب‌ترین وزنش هم ۶۰ کیلوگرم باشد. جایی که علی احمدی‌وفا که تغییر وزن داده و در هر دو مسابقه‌ای که در وزن جدید شرکت کرده هم شکست خورده، از مرحله اول و شاید تا آخر معاف باشد!

به نظر من خیلی زود او را به ۶۰ کیلو آوردند. باید وقت می‌دادند و او را به مسکو نمی‌بردند. آنجا باخت داد و بعد هم در لیگ باخت. اینکه بلافاصله در زمان انتقالش از رده سنی جوانان به بزرگسالان، وزنش را تغییر دادند، اشتباه بود. او در ۵۵ کیلو جا افتاده و کشتی‌گیر خوبی هم هست. فکر می‌کنم ترفندشان این بود که او با دادمرز کشتی نگیرد و به همین دلیل او را به ۶۰ کیلو فرستادند.

تابناک: طبیعتاً می‌خواستند داشتن دو مهره خوب را مدیریت کنند، اما عجله کردن در تغییر وزن احمدی‌وفا، ممکن است به کل او را از دور خارج کند.

به هر حال دادمرز پارسال و امسال، دو مدال جهانی گرفته و هنوز هم جا دارد که مدال بگیرد. شاید من هم بودم همین کار را می‌کردم که هیچ کدام‌شان پشت خط نمانند. احمدی‌وفا هم با جثه و قدی که دارد، در آینده در ۶۰ کیلوگرم خوب می‌شود، اما الان برای آوردنش به این وزن زود بود. بلافاصله بعد از کسب دو مدال طلای جوانان و زیر ۲۳ سال جهان، او را به لیگ پادوبنی که کشتی سنگینی در انتظارش بود، فرستادند.

تابناک: باید از این زاویه هم نگاه کرد که شکست در لیگ پادوبنی و بعد هم لیگ، اثر مخربی می‌تواند بر روحیه و انگیزه یک کشتی‌گیر ۲۰ ساله داشته باشد و نه تنها به تجربه‌اندوزی او منجر نشود که کاملاً تأثیر سوء هم داشته باشد.

به نظر می‎‌رسد آنها از مهدی محسن‌نژاد ناامید شدند، هرچند نگذاشتند در المپیک خداحافظی کند. برادرش (احمدرضا محسن‌نژاد)، اما کشتی‌گیر خیلی خوبی است و از او در آینده بیشتر می‌شنویم. می‌شد دادمرز و احمدی‌وفا در ۵۵ کیلو با هم کشتی بگیرند. البته باز هم می‌گویم احمدی‌وفا در ۶۰ کیلو خوب می‌شود و به کسی دیگر راه نمی‌دهد. در عین حال که بعد از دو طلای جهانی در سال ۲۰۲۴، این دو باخت می‌تواند سرخورده‌اش کند. حالا درست است با حضور در لیگ پادوبنی بچه‌ها جایزه دلاری گرفتند، اما از آن طرف هم برخی باخت‌ها خوب نبود.

تابناک: این منطقی بود که در جمع معافی‌های مسابقات کشوری، سه قهرمان نوجوانان جهان هم گنجانده شوند؟ کشتی‌گیر جوان نباید بیشتر میدان ببیند؟

من نمی‌خواهم دخالت کنم، چرخه خودشان هست؛ اما یک چیز می‌گویم چرخه‌ای که دیدم، خیلی ایراد دارد. من به چرخه کشتی آزاد کاری ندارم، چرخه‌ای که برای کشتی فرنگی گذاشتند ابهام کم ندارد.

تابناک: حسن رنگرز گفته بود شاید به خاطر المپیک ۲۰۲۸ این وسط تعدادی قربانی شوند! در این چرخه این احتمال در مورد خیلی از اوزان مطرح است که نفری که سال گذشته مدال گرفته، اساسا بدون هیچ انتخابی‌ای دوباره ملی‌پوش شود. چرخه اینطور تعریف شده و احتمال اینکه کسی به مرحله نهایی انتخابی نرسد و کشتی‌گیری که بیرون مانده خودش بدون مسابقه به دوبنده تیم ملی برسد، زیاد است.

خوب است حسن رنگرز چند قدمی عقب برود و هم خودش را نگاه کند و هم قدیمی‌تر‌ها را؛ مگه عبدالله موحد زمانی که چند طلای جهانی داشت، انتخابی نداد؟ یا مرحوم تختی؟ کدام‌شان بدون انتخابی ملی‌پوش شدند که حالا قرار است برخی بدون انتخابی به تیم ملی برسند؟ اگر انتخابی نباشد آن تیم ملی، دیگر تیم ملی نیست. ابراهیم جوادی، منصور برزگر، محمد فرهنگ‌دوست، رحیم علی‌آبادی، فیروز علیزاده، خود من، یا اصلا حسن رنگرز، مگر انتخابی نمی‌گرفتیم؟ الان یک چرخه گذاشتند که ملی‌پوش مدال‌دار سال قبل اصلاً شاید کشتی نگیرد. سعید اسماعیلیِ قهرمان المپیک هم باید انتخابی بگیرد که بتواند دوباره مدالش را تکرار کند.

تابناک: محمدرضا گرایی وقتی که انتخابی می‌داد، شد قهرمان المپیک و جهان. وقتی او را مداوم از انتخابی معاف کردند و چند سال بدون مسابقه ملی‌پوش شد، سال به سال رنگ مدالش افت کرد. همین تجربه را دارند در مورد بقیه هم تکرار می‌کنند، کشتی‌گیر حاشیه امن طولانی مدت داشته باشد، افت می‌کند.

من فقط این را می‌گویم یک کاری نکنید کشتی‌گیران سرخورده شوند و بلایی که سرِ خود سرمربی فعلی تیم ملی (حسن رنگرز) آمد، سر بقیه هم بیاید. حسن رنگرز خودش می‌توانست بعد از یک طلا و برنز جهان، ۳-۴ مدال جهانی دیگر بگیرد، اما برایش انتخابی عادلانه نگذاشتند و برگشت نوشهر و کشتی را کنار گذاشت. رنگرز خودش پیِ انتخابی نگذاشتن به تنش خورده، از نظر من چرخه امسال چرخه قشنگی نیست.