شناسهٔ خبر: 70504146 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

با این نکات جان خود را در مهلکه برف و سرما نجات دهید

در یخ بندان‌های شدید آبی که به شیشه خودرو پاشیده می‌شود به سرعت یخ زده و دید راننده را کاهش می‌دهد. اگر از محلول آب و الکل به جای آب استفاده شود نه تنها یخ زدگی اتفاق نمی‌افتد بلکه در زمان پاشیدن آب، یخ و برفی که بر روی شیشه قرار دارند هم پاک می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، هر چند که در این روزهای سرد ماندن در خانه و تا حد امکان امتناع از مسافرت‌های غیر ضروری بهترین کار است اما در برخی از مواقع افراد یا خانواده‌هایشان بنا به دلایلی مجبور می‌شوند که ریسک کرده و برای رسیدن به مقصدشان از جاده‌های برفی و آب و هوای سرد یا حتی کولاک بگذرند. در این میان ممکن است عده‌ای هم باشند که عاشق زیبایی‌های این روزهای برفی و سرد بوده و برای لذت بردن از این موهبت الهی به دامان طبیعت بروند. همیشه این نوع سفرها عاری از خطر نیست بلکه در بسیاری از مواقع احتمال مواجهه با خطر و گیر افتادن در شرایط برفی برای افراد یا خانواده‌هایشان وجود دارد.

برای آنکه در سرمای شدید یا محاصره برف بتوانید جان خود و خانواده‌تان را نجات دهید، لازم است علاوه بر داشتن تجهیزات و لوازم مورد نیاز، نحوه استفاده صحیح از تجهیزات را بدانید. در این نوشتار سعی شده است به این موارد پرداخته شود که در ادامه می‌خوانید:

چه تجهیزاتی برای سفر در روزهای برفی لازم است؟

بسیاری از مسیرها و جاده‌های کشورمان در زمستان به دلیل بارش سنگین برف، خطرناک و صعب‌العبور می‌شوند. اگر به هر دلیلی مجبور به عبور از این جاده‌ها هستید، قبل از سفر نیاز به یک سری وسایل ضروری دارید. باید قبل از این که سفرمان را شروع کنیم آن‌ها را تهیه کرده و به همراه داشته باشیم. همچنین اگر قرار است با خودروی شخصی مسافرت کنیم باید از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنیم. این که مطمئن شویم مواردی مانند بخاری ماشین، برف پاکن، فیلتر هوا و سوخت، لوله‌های اگزوز، دنده و ... سالم هستند. علاوه بر این‌ها باک ماشین‌تان نیز باید پر باشد. گاهی مواقع، برخی از افراد با این دیدگاه که در طول مسیر جایگاه سوخت وجود دارد بنابراین مشکلی به وجود نمی‌آید، بدون این که سوخت کافی داشته باشند سفر خود را شروع می‌کنند. این کار یک ریسک بزرگ به حساب می‌آید چرا که همیشه اوضاع بر وفق مراد نیست. ممکن است بر اثر حادثه‌ای نتوانید تا جایگاه بعدی دوام بیاورید و این شروع دردسرهای تازه برای شماست، چرا که شما بدون سوخت عملا هیچ کاری نمی‌توانید بکنید بنابراین هرگز به امید پمپ بنزین میان راه با باک خالی وارد جاده نشوید.

مورد دیگری که باید در زمان تجهیز خودرویتان به آن توجه کنید استفاده از ضد یخ برای رادیاتور و افزودن الکل به آب برف پاکن است. گاهی در یخ بندان‌های شدید آبی که به شیشه خودرو پاشیده می‌شود به سرعت یخ زده و دید راننده را مختل می‌کند. اگر از محلول آب و الکل به جای آب استفاده شود نه تنها یخ زدگی رخ نمی‌دهد بلکه در زمان پاشیدن آب به شیشه یخ و برفی که بر روی آن قرار دارند هم پاک می‌شود.
مورد دیگری که در رابطه با تجهیز خودرو باید به آن توجه کنید، زنجیر چرخ است. وسیله‌ای که در جاده‌های لغزنده مانع سر خوردن خودرو خواهد شد یا این که کمک می‌کند خودرو در برف و کولاک شدید راحت‌تر حرکت کند.

علاوه بر تجهیز خودرو برای مسافرت در آب و هوای نامساعد، داشتن یک سری لوازم شخصی نیز اجتناب‌ناپذیر بوده و باید همراه‌مان باشد. از جمله این تجهیزات پوشاک مناسب است. لباس‌هایی که برای این کار انتخاب می‌کنیم باید ضخیم و گرم باشند تا مانع ورود سرما به بدن شوند. از آنجایی که لباس‌های پشمی آب را جذب نکرده و حتی در هنگام مرطوب بودن هم گرم بوده و قابلیت عبور تعرق را هم دارند، می‌توانند گزینه مناسبی باشند. همچنین استفاده از کلاه مناسب که گوش‌ها را بپوشاند، نیز از مواردی است که باید به آن توجه کنیم. چرا که کلاه مناسب و ضد آب همان‌طور که مانع ورود آب می‌شود، تبخیر سطحی پوست شما را نیز کم کرده و جلوی سرماخوردگی‌تان را می‌گیرد. کلاه‌های بافتنی یا خزدار می‌تواند گزینه خوبی برای این کار باشند.

گرم نگه داشتن پاها نیز از جمله کارهایی است که افراد در زمانی که در برف یا بوران گیر کردند باید به آن توجه کنند. چرا که پاها بر اثر رطوبت و سرما دچار یخ زدگی می‌شوند. شاید مجبور شوید به مدت طولانی در برف راه بروید، بنابراین کفش مناسب و استفاده از جوراب‌های پشمی یادتان نرود. زمین یخی به سرعت گرما را از قسمت پاها دریافت کرده و خطر بروز یخ‌زدگی در بافت انگشتان پا وجود دارد. در هوای بسیار سرد بهتر است که ابتدا پاهای خود را با کیسه‌های پلاستیکی بپوشانید، سپس جوراب پوشید. پلاستیک مانع بخار شده و گرما را در پاها حبس می‌کند همچنین مانع عرق کردن و خیس شدن جوراب‌ها می‌شود.

علاوه بر مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، داشتن بسته لوازم برای روشن کردن آتش با کبریت و فندک ضد آب، گاز کوچک مسافرتی، کیسه خواب، پتوهای پشم شیشه سبک، کیت کمک‌های اولیه( باند، آنتی‌بیوتیک، چسب زخم، ضدعفونی‌کننده و داروهای ضروری)، ظرف‌های سبک و مقاوم که به راحتی قابل حمل باشند، لیوان و بطری عایق(برای گرم کردن نوشیدنی‌ها)، بیلچه، غذاهای خشک و فشرده مانند سوپ‌های آماده، کنسروها، غذاهای خشک‌ شده و آجیل و میوه‌های خشک از جمله خوراکی‌ها و تجهیزات لازم به نظر می‌آیند.

با این نکات جان خود را در مهلکه برف و سرما نجات دهید

نکاتی که در مواقع گرفتاری در برف و بوران می‌توانند کمک کننده باشند

تغییر رنگ به خصوص در صورت، گوش‌ها و دست‌ها از اولین علائم یخ زدگی است. توجه کنید که معمولاً تغییر رنگ پوست به رنگهای سیاه؛ سرخ و یا نیلی است!
در صورت مواجهه با شخصی که دچار یخ زدگی شده است، دقت کنید که هرگز عضو یخ زده را با حرارت مستقیم گرم نکنید. در مناطق سردسیر مانند کردستان کسی را که پاهایش دچار سرمازدگی شده است. در حالی که پاهایش را در لگنی از برف قرار می‌دهند با مالش دادن درون برف گرم کرده تا یخ زدگی موجب سیاه شدن و احتمالاً قطع آن نگردد.

 اگر به هر دلیلی دچار برف و بوران در جاده شدید اولین قدم پوشیدن لباس‌های داخل صندوق و استفاده از کیسه خواب(در صورت به همراه داشتن) است. این کار کمک زیادی به زنده‌ ماندنتان می‌کند. برای مثال می‌توانید از جوراب‌های اضافی به جای دستکش استفاده کنید.

اگر سوخت کافی ندارید یا به پایان رسیده است و خبری هم از نیروهای کمکی نیست شما می‌توانید برای گرم کردن خودتان لاستیک زاپاس خودرویتان را بسوزانید. این کار از یک طرف به شما کمک می‌کند تا از گرمای آن برای نجات جان خود استفاده کنید. از سوی دیگر علامتی است برای اینکه  دیگران به کمک شما بیایند. هر ماشین پنج لاستیک دارد اگر هر کدام از آن‌ها بتوانند حداقل یک ساعت شما را زنده نگه دارد در نتیجه می‌توانید پنج ساعت زنده بمانید.

با این نکات جان خود را در مهلکه برف و سرما نجات دهید

گاهی مواقع دانستن نکاتی کوچک می‌تواند جان‌مان را نجات دهد برای نمونه چند سال پیش در گردنه امامزاده هاشم یک خانواده درون یک خودروی سواری در کولاک برف، چند صد متر دورتر از پناهگاه، گیر افتاده و بعد از چند ساعت یخ زده و فوت کردند این درحالی بود که اگر آن‌ها به این موضوع آگاهی داشتند که سوزاندن هر لاستیک خودرویشان می‌تواند علاوه بر گرمای لازم جهت زنده ماندنشان، یک علامت برای نجات جانشان نیز باشد، الان زنده بودند.

استفاده از گاز پیک نیکی یا والور برای گرم کردن داخل وسیله نقلیه نیز از کارهایی است که ممکن است برخی از افراد برای گرم کردن خودروی‌شان استفاده کنند. این کار اصلا توصیه نمی‌شود چرا که علاوه بر خطر آتش سوزی می‌تواند باعث ایجاد گاز سمی و خفگی نیز شود. اما اگر در شرایطی خاص مجبور به انجام این کار شدید، باید گردش هوای تازه را در داخل ماشین ثابت نگاه دارید.

اکثر افراد از روی عادت در آب و هوای گرم احساس تشنگی می‌کنند ولی فراموش نکنید استفاده از آب آشامیدنی در سرما بسیار مهم است. بدن انسان در هوای سرد سوخت و ساز بیشتری دارد. بنابراین برای این سوخت‌ و ساز نیاز به آب کافی دارید. برای این کار آب معدنی به همراه داشته باشید. اگر آب کافی به همراه ندارید، شما می‌توانید برای تهیه آب مورد نیازتان، از برف تمیز برای تهیه یک لیوان آب استفاده کنید. تنها وسایلی که نیاز دارید، لیوان فلزی و فندک است.

انتهای پیام