شناسهٔ خبر: 70503958 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های غیرمعمول در جنگ غزه

از زمان شروع جنگ زمینی در نوار غزه در ۲۷ اکتبر ۲۰۲۳، ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی از ابزارهای نظامی جدید برای شکار فلسطینی‌ها و منفجر کردن و تخریب خانه‌های آنها استفاده کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، از جمله ابزارهای جدید ارتش رژیم صهیونیستی برای حمله به فلسطینی‌ها و تخریب منازل آن‌ها یک پهپاد کوچک به نام «کوادکوپتر» است که از هوا مناطق اطراف تهاجمات را پاکسازی می‌کند. از جمله دیگر ابزارها «ربات‌های انفجاری» است که در عملیات بمب‌گذاری محله‌های مسکونی و میادین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نوار غزه که خشونت‌بارترین جنگ تاریخ خود را تجربه می‌کند، شاهد استفاده متمرکز ارتش رژیم صهیونیستی از این ابزارهای جنگی در چندین کشتار در محله‌ها و شهرهای مختلف در طول عملیات نظامی بوده است که برای پانزدهمین ماه متوالی ادامه دارد. این ابزارها عمدتا مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی از طریق مجهز شدن به داده‌های اطلاعاتی از قبل تهیه شده توسط نیروهای فعال در میدان و عملیات بررسی هوایی فشرده است که به طور دائم توسط نیروی هوایی ارتش رژیم اشغالگر انجام می‌شود. این علاوه بر عنصر غافلگیری، سرعت و ورود به مناطقی است که دسترسی به آنها دشوار است.

این ابزارها در مقایسه با سایر ابزارهای نظامی که در جنگ‌ها و تشدید تنش‌های گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفتند، حضور پررنگ‌تری در جنگ غزه دارند. اشغالگران ده‌ها فیلم منتشر کردند که نشان‌دهنده ورود پهپادها به مناطق صعب العبور بود. مهم‌ترین آنها صحنه ورود پهپاد در هنگام هجوم به خانه‌ای بود که در آن، «شهید یحیی السنوار» رئیس سابق جنبش حماس پناه گرفته بود.

به موازات آن، رژیم اشغالگر صهیونیستی از پهپادها در چندین زمینه استفاده می‌کند، از جمله فراخوان‌های صوتی به ساکنان برای تخلیه محله‌های مسکونی و درخواست از آنها برای ترک منازل یا پرتاب بمب‌های صوتی و انفجاری به سمت آنها در مناطقی که آواره شده‌اند، یا حتی برای ایجاد وحشت در ساکنان و پرواز در ارتفاعات بسیار پایین. علاوه بر این رژیم اشغالگر در طول روزهای جنگ غزه برای دومین سال متوالی و به موازات تلاش‌های شدید مقاومت فلسطین و شاخه‌های نظامی آن برای سرنگونی این نوع پهپاد یا سایر پهپادها به دلیل سهولت سرنگونی و کنترل آن، به طور گسترده از «کوادکوپتر» برای عکاسی هوایی یا تیراندازی با استفاده از مسلسل متصل به این نوع پهپاد استفاده می‌کند.

اعلامیه‌های متوالی از سوی شاخه‌های نظامی مقاومت به ویژه گردان‌های قدس (شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی) و گردان‌های القسام (شاخه نظامی جنبش حماس) درباره کنترل بر پهپادها منتشر می‌شوند. مقاومت فلسطین با توجه به تجربه قبلی در برخورد با هواپیماهای رژیم اشغالگر، برای بازسازی این پهپادها و استفاده از آن برای مقابله با نیروهای اشغالگر اسرائیلی تلاش می‌کند.

اما استفاده رژیم صهیونیستی از این پهپادها در جنگ غزه، به دلیل استفاده زیاد سربازان رژیم اشغالگر از آنها کشتارهای متعددی را در میان فلسطینی‌ها به ویژه در شمال نوار غزه به دنبال داشت. این نوع پهپاد به دلیل سهولت در جابجایی، توانایی پنهان کردن خود، انتشار صداهای ترسناک به ویژه در شب و توانایی پرواز در ارتفاع بسیار پایین و نزدیک شدن به سطح زمین به نوید بدبختی برای فلسطینیان در نوار غزه تبدیل شده است.

در مورد ربات‌های انفجاری باید گفت که این ربات‌ها ماهیت تهاجمی عملیاتی دارند و توسط سربازان رژیم اشغالگر برای منفجر کردن خانه‌ها و محله‌ها در ساعات پایانی شب استفاده می‌شوند که این امر منجر به تخریب گسترده مناطق مسکونی می‌شود. دلیل اصلی استفاده از آنها توسط سربازان رژیم اشغالگر پرهیز از قرار گرفتن در معرض کمین‌های مقاومت و انفجار منازل است. مقاومت فلسطین پیش از این موفق شده بود تعدادی ربات انفجاری را منهدم کند اما استفاده گسترده از آنها باعث می‌شود اعضای مقاومت به شکل دائم نتوانند با این خودروهای نظامی مقابله کنند.

«صبحی ناظم توفیق» کارشناس نظامی و سرتیپ بازنشسته ارتش عراق، دلیل متوسل شدن نیروهای زمینی در سراسر جهان به استفاده از پهپادها را به دلیل صرفه جویی در استفاده از نیروی انسانی و موفقیت‌های حاصل از آن می‌داند.

توفیق در مصاحبه با العربی الجدید افزود: جنگ در اوکراین، مداخله ترکیه با پهپادها در لیبی و جنگ ارمنستان و آذربایجان حضور پهپادها را در جهان تقویت کرده است به ویژه به خاطر هزینه بسیار کم و سهولت استفاده و عدم نیاز به فرودگاه یا پایگاه‌های هوایی برای پرتاب.

این کارشناس خاطرنشان کرد: اثرات میدانی جنگ غزه از طریق مأموریت‌های شناسایی انجام شده توسط این هواپیماها، رصد تحرکات مقاومت و مشارکت میدانی در عملیات ترور با استفاده از تکنیک‌های هوش مصنوعی مشهود است.

وی خاطرنشان کرد که استفاده از آنها امکان ردیابی نیروها و کادرهای مبارزه با مقاومت را به ویژه در میدان زمین فراهم می‌کند.

به گفته سرتیپ بازنشسته ارتش عراق مقاومت فلسطین علیرغم وضعیت محاصره‌ای که تجربه کرد، موفق شد پهپادهای انتحاری و پهپادهایی را برای نظارت هوایی وارد فعالیت‌های نظامی خود کند.

علاوه بر این «اکرم خریف» کارشناس نظامی گفت متوسل شدن رژیم صهیونیستی به این ابزارها به ویژه پهپادها به دلایل تاکتیکی و عملیاتی است زیرا این ابزارها علاوه بر قیمت پایین، بسیار دقیق هستند.

خریف به العربی الجدید گفت: قیمت پایین آن در مقایسه با موشک‌های دقیق یا جنگنده‌های پیشرفته دلیل اصلی استفاده گسترده ارتش اشغالگر از آن است.

به گفته این کارشناس نظامی، با توجه به اینکه این پهپادها قابلیت‌های نظامی پیشرفته‌ای را فراهم می‌کنند و بدون اینکه نیروهای زمینی اشغالگر را در معرض دید قرار دهند، به آنها حضور میدانی گسترده‌تری می‌دهند، پیامدهای منفی میدانی بر عملکرد مقاومت فلسطین دارد.

خریف گفت: این پهپادها به سربازان رژیم اشغالگر این امکان را می‌دهند که طبقات خاصی را در ساختمان‌های مختلف منفجر کنند یا با دقت بالایی افراد را مورد هدف قرار دهند. همین امر باعث می‌شود برخورد با این پهپادها نیاز به توجه و هوشیاری شدید داشته باشد.

وی گفت: مقاومت فلسطین از مخفی شدن در مناطق سخت جنگی برای خنثی کردن کار پهپادها و تکیه بر نظارت صوتی برای شناسایی صداهای تولید شده توسط پهپادها و برخورد با این پهپادها با تیراندازی شدید استفاده می‌کند. این امر منجر به انفجار پهپاد از راه دور و سرنگونی آن می‌شود. این اتفاق ده‌ها بار از آغاز جنگ غزه رخ داده است.

انتهای پیام