شناسهٔ خبر: 70503914 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان:

رهایی سالانه ۲۲۰ هزار هکتار از اراضی دیم همدان به‌صورت آیش زرد

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه سالیانه ۲۲۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان به صورت آیش زرد رها می‌شود، گفت: با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها قصد داریم با کشت تناوبی گیاهان دارویی و علوفه‌ای این میزان آیش را به صفر برسانیم. 

صاحب‌خبر -

علی بایگانه شنبه ۸ دی ماه در شورای تولید در دیم‌زارهای استان همدان، اظهار کرد: وسعت اراضی زراعی، باغی و عرصه منابع طبیعی در استان همدان حدود ۱.۶۵ میلیون هکتار است که از این میزان حدود ۹۰۰ هزار هکتار آن زراعی و نزدیک به ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان نیز دیم است. 
 
وی با بیان اینکه سالانه بین ۴۸۰ تا ۵۰۰ هزار هکتار کشت دیم در استان همدان انجام می‌شود و حدود ۲۲۰ هزار هکتار باقی مانده به‌صورت آیش زرد است، ادامه داد: طرح ملی جهش تولید  با مشارکت سازمان‌ جهادکشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در استان همدان در حال اجراست. 
 
بایگانه با اشاره به اینکه طرح جهش تولید در دیمزارهای این استان در پنجمین سال اجرا قرار دارد، اضافه کرد: طرح جهش تولید از سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ در ۱۲۴ هزار هکتار از اراضی استان همدان آغاز شده و در سال‌جاری به ۵۲۰ هزار هکتار رسیده است. 
 
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تاکید کرد: برخی از اهداف مهم طرح جهش تولید در دیمزارها رعایت تناوب زراعی، تبدیل آیش زرد به سبز، توسعه کشاورزی حفاظتی، توسعه کشت گیاهان تناوبی، توسعه استفاده از بذور اصلاح شده، افزایش عملکرد در واحد سطح، ارتقاء دانش فنی بهره‌برداران است. 
 
بایگانه افزود: سطح زیرکشت محصولات طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی جاری شامل غلات (گندم و جو)، گیاهان علوفه‌ای، حبوبات (نخود وعدس)، گیاهان دارویی و گیاهان روغنی است.

انتهای پیام