شناسهٔ خبر: 70502874 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

در طرحی جدید؛

«روستا آباد» به کمک رونق تولید محصولات محلی کهگیلویه وبویراحمد می‌آید

طرح «روستا آباد» که به تازگی به منظور ایجاد بستر رونق فروش محصولات تولیدکنندگان محلی در کهگیلویه وبویراحمد آغاز شده به کمک بهبود درآمد تولیدکنندگان به ویژه مناطق روستایی و عشایر این استان خواهد آمد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، از آنجا که نبودن بازار فروش درد کهنه تولیدکنندگان محصولات محلی ساکن روستا‌های کهگیلویه و بویراحمد محسوب می‌شود امید می‌رود با حمایت‌های دولت چهاردهم از طریق تحقق طرح «روستا آباد» این مشکل دیرینه مرتفع شود.

مسوولان دولت وفاق ملی در تلاش هستند تا با ارائه حمایت‌های ویژه از سرمایه گذارانی که قصد دارند فروشگاه‌های سوغات محلی راه اندازی کنند به رونق فروش محصولات تولیدی جامعه روستایی و عشایری کهگیلویه وبویراحمد کمک کنند. عسل، شیره انگور، میوه‌های خشک، رب انار، سبزی‌های خشک کوهی، صنایع دستی، چون گلیم، جاجیم، محصولات تولید شده از سفال، چوب، چرم، عروسک سنتی لیلی، دوغ، روغن، کشک و سایر تولیدات دامی از جمله محصولات محلی مهم تولیدکنندگان کهگیلویه وبویراحمدی در صورت تحقق طرح روستا آباد هستند.

تفاهم نامه اجرای روستا آباد بسته شد

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: تفاهم نامه سه جانبه‌ای به منظور اجرای طرح روستا آباد بین این صندوق، جهاد کشاورزی و دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری منعقد شده است.

همت الله ناصری افزود: براساس این طرح صندوق کارآفرینی امید به متقاضیانی که قصد راه اندازی فروشگاه‌های عرضه محصولات محلی دارند تسهیلات بانکی ارزان قیمت اعطا می‌کند.

وی بیان کرد: متقاضیان طرح روستا آباد باید یک مکان فروش محصولات محلی در ورودی شهر‌ها یا جاده‌های بین راهی برای فروش محصولات خود معرفی کنند.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: متقاضیان استفاده از تسهیلات طرح روستا آباد می‌توانند ۳۰ درصد از محصولات غیرمحلی را هم در این طرح عرضه کنند.

ناصری خاطرنشان کرد: به سرمایه گذاران طرح روستاآباد تا سقف ۲۰ میلیارد ریال وام به منظور سرمایه در گردش و خرید تجهیزات پرداخت می‌شود.

وی عنوان کرد:در این طرح ۱۰میلیارد ریال وام به منظور سرمایه درگردش و ۱۰ میلیارد ریال هم برای خرید تجهیزات پرداخت می‌شود.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: وام‌های پیش بینی شده برای طرح روستا آباد با سود هشت درصد پرداخت می‌شود.

وی عنوان کرد:تسهیلات سرمایه درگردش این طرح هم با دوره بازپرداخت یک ساله و وام‌های خرید تجهیزات درطرح روستاآباد سه ساله پیش بینی شده است.

مزایای طرح روستا‌آباد

آن طور که کارشناسان اقتصادی این استان اعتقاد دارند در صورت تحقق طرح «روستا آباد» زمینه بهبود معیشت حدود ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت ساکن مناطق روستایی و عشایر کهگیلویه وبویراحمد فراهم می‌شود.

این صاحب نظران با اشاره به اینکه کهگیلویه وبویراحمد حدود دو هزار نقطه روستایی و عشایری دارد تاکید می‌کنند که در صورت عملیاتی شدن این طرح زمینه کاهش مهاجرت روستاییان به شهر‌ها که در دهه‌های اخیر شتاب گرفته کاهش می‌یابد.

آنان با یادآوری این نکته که کاهش مهاجرت ساکنان مناطق روستایی به شهر‌ها زمینه خوداتکایی ملی به جای رونق سکونت در حاشیه شهر‌ها و افزایش مشاغل کاذب را به دنبال دارند از مسوولان می‌خواهند برای تحقق طرح «روستا آباد» تلاش کنند.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه طرح «روستا آباد» با ایجاد پیوند بین شبکه توزیع و تولید شرایط معرفی و عرضه محصولات محلی استان را فراهم می‌کنند ابرازامیدواری کرد: این طرح گامی برای حمایت از تولید کنندگان مناطق روستایی و عشایر استان باشد.

روستا‌های نوآور

برنامه‌ریزی برای انتقال تکنولوژی روز واحد‌های تولیدی به مناطق روستایی و عشایر به عنوان خاکریز نخست تولید دیگر برنامه دولت چهاردهم برای رونق تولید در روستا‌های کهگیلویه وبویراحمد است.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد همچنین از برنامه‌ریزی برای اجرای طرح روستا‌های نوآور در کهگیلویه وبویراحمد خبر داد.

ناصری خاطرنشان کرد: براساس این طرح صاحبان واحد‌های تولیدی مناطق روستایی استان می‌توانند برای تامین سرمایه مورد نیاز خرید تجهیزات متناسب با تکنولوژی روز به صندوق کارآفرینی امید مراجعه کنند.

وی عنوان کرد: میزان وام‌های طرح روستا‌های نوآور محدودیت ندارد و براساس سرمایه مورد نیاز مشخص شده در طرح توجیهی برای متقاضیان قابل پرداخت است.

ناصری خاطرنشان کرد: چند نفر از صاحبان واحد‌های تولیدی پرورش ماهی در مناطق روستایی کهگیلویه وبویراحمد متقاضی استفاده از این تسهیلات بانکی شده اند.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری این نکته که استان محصولات محلی خوبی، چون عسل ارگانیک، صنایع دستی، پرورش ماهیان سردآبی دارد ابراز امیدواری کرد: طرح روستا‌های نوآور بتواند گامی برای تحقق عرضه محصولات با کیفیت به بازار‌ها و رونق اشتغال باشد.

کهگیلویه و بویراحمد که با مساحتی حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده بهره برداران این استان با وجود تولید سالانه نزدیک به یک میلیون تن محصول کشاورزی و میزان قابل توجهی محصولات صنایع دستی، اما به علت کمبود بسته بندی مناسب و مکان عرضه سوغات محلی تولیدات روستاییان و عشایر استان به قیمت بسیار کمتر از ارزش واقعی آن به فروش می‌رود.

حالا امید می‌رود با تدبیر مسوولان دولت چهاردهم و تحقق طرح‌های روستا آباد و روستا‌های نوآور زمینه بهبود درآمد تولیدکنندگان ساکن مناطق روستایی و عشایری کهگیلویه وبویراحمدی فراهم شود.