شناسهٔ خبر: 70502095 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: هنرآنلاین | لینک خبر

آثار یدالله کابلی و ۲ شاگردش تماشایی شد

نمایشگاه خوشنویسی «شرح شوق» با حضور یدالله کابلی خوانساری و ۲ تن از شاگردان وی در موزه خط و کتابت میرعماد مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش هنرآنلاین، نمایشگاه خط شکسته نستعلیق یدالله کابلی، علی اکبر رضوانی و محمد حیدری با عنوان «شرح شوق» صبح جمعه هفتم دی با حضور چهره‌هایی همچون محمدرضا شفیعی کدکنی، حسین محجوبی، روح الله دلخانی، احمد مسجدجامعی، سیدعباس سجادی، سیدعباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، نیکنام حسینی پور مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان خوشنویس در موزه کتابت میرعماد افتتاح شد.

در این نمایشگاه، ۹۴ اثر خط شکسته نستعلیق از یدالله کابلی خوانساری و ۲ تن از شاگردان او؛ محمد حیدری و علی اکبر رضوانی به نمایش درآمد.

در بخشی از یادداشت روح الله دلخانی درباره نمایشگاه «شرح شوق» با عنوان «تجلی خط شکسته معاصر در ادای دین به میراث هنر دیرین ایران» آمده است:

«نمایشگاه خوشنویسی شکسته معاصر با عنوان «شرح شوق» تجلی‌گاهی است برای پاسداشت هنر اصیل ایرانی و تکریم استادانی که با خلق آثار برجسته پلی میان سنت و نوآوری ساخته‌اند. این رویداد فرصتی بی بدیل برای تأمل در جایگاه هنر خوشنویسی به ویژه خط شکسته در فرهنگ ایرانی فراهم می آورد.

«خط شکسته معاصر» زبانی برای همه نسل‌هاست؛ نمایشگاه «شرح شوق» به خوبی نشان می‌دهد که چگونه خط شکسته به عنوان زبانی بصری و فرهنگی توانسته است ارتباطی عمیق میان نسل‌های مختلف برقرار کند. این هنر با ریشه در سنت‌های کهن و بازآفرینی‌های قدیم و معاصر همچنان یکی از مهمترین ابزارهای بیان احساسات و مفاهیم در فرهنگ خوشنویسی ایرانی باقی مانده و خواهد ماند، چنان‌که گستردگی استقبال از آن را نه در داخل کشور که در مرزهای بیرونی نیز شاهد و ناظریم.

آثار این نمایشگاه شاهدی بر قدرت بیانی خط شکسته (معاصر) در انتقال مفاهیمی هستند که فراتر از زبان و کلمات قرار می‌گیرند. هر قطعه حامل پیامی عمیق است که با ترکیب فرم رنگ و محتوا، ارتباطی ماندگار با مخاطب برقرار می‌کند. این ویژگی خط شکسته معاصر را نه تنها یک هنر بصری بلکه زبانی جهانی برای بیان زیبایی و معنا ساخته است.»

انتهای پیام

برچسب‌ها: