شناسهٔ خبر: 70501384 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

کاهش احتمال ابتلا به سرطان سر و گردن با این دو نوشیدنی

صاحب‌خبر -

سرطان سر و گردن هفتمین سرطان شایع در جهان است که در سال ۲۰۲۰ تقریباً ۷۴۵ هزار مورد جدید و ۳۶۴ هزار مرگ ناشی از آن گزارش شده است. حال یک بررسی جدید از شواهد نشان می‌دهد که مصرف قهوه و چای با کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های دهان، گلو و سر و گردن مرتبط است. برای این مطالعه، محققان داده‌های ۱۴ مطالعه پیشین را که شامل بیش از 9500 نفر مبتلا به سرطان سر و گردن و نزدیک به 16هزار فرد سالم بود، تجزیه و تحلیل کردند. آن‌ها دریافتند افرادی که بیش از چهار فنجان قهوه در روز می‌نوشند، در مقایسه با افرادی که قهوه نمی‌نوشند، با 17درصد کاهش در احتمال ابتلا به سرطان سر و گردن، 30درصد کاهش در احتمال ابتلا به سرطان دهان و 22درصد کاهش در احتمال ابتلا به سرطان گلو، مواجه خواهند بود.
نوشیدن سه تا چهار فنجان قهوه در روز با ۴۱درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان هیپوفارنژیال (نوعی سرطان که در پایین گلو رخ می‌دهد) همراه بود. همچنین، مصرف چای خطر این نوع سرطان را ۲۹درصد کاهش داد. باید توجه داشت کافئین تنها عامل در کاهش این خطرات به نظر نمی‌رسد زیرا نوشیدن قهوه بدون کافئین نیز با ۲۵درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان ارتباط داشت. مطالعات همچنین ثابت کرد نوشیدن یک فنجان چای یا کمتر در روز خطر ابتلا به سرطان سر و گردن را ۹درصد کاهش می‌دهد. البته برخی مطالعات افزایش احتمال ابتلا به سرطان گلو با مصرف زیاده از حد چای را مد نظر قرار داده‌اند که این افزایش خطر ممکن است ناشی از تحریک بازگشت اسید به مری در افرادی باشد که چای می‌نوشند. عادات قهوه و چای پیچیده است و این نتایج نیاز به داده‌های بیشتر و مطالعات بیشتر دارد.