شناسهٔ خبر: 70500727 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در گفت‌وگو با ایلنا:

برگزاری کلاس‌های سوادآموزی برای فاطمیون/ آموزش ۱۵۰۰ مربی در افغانستان/ برخی نهضتی‌ها، پزشک و استاد دانشگاه شده‌اند

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در گفت‌وگو با ایلنا: رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: من کسانی را دیده‌ام که با آموزش نهضت سوادآموزی، دبیر آموزش و پرورش، استاد دانشگاه و حتی پزشک شده‌اند.

صاحب‌خبر -

«عبدالرضا فولادوند» رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا آماری از ادامه تحصیل سوادآموزان بعد از دوره نهضت دارید؟ گفت: ما فهرست کاملی از دانش آموختگانی که پس از طی دوره نهضت، مراحل عالی تحصیل را طی کرده‌اند، نداریم و اینگونه نیست که سرشماری کرده باشیم و آمار دقیقی در اختیارمان باشد، اما من کسانی را دیده‌ام که با آموزش نهضت سوادآموزی، دبیر آموزش و پرورش، استاد دانشگاه و حتی پزشک شده‌اند.

وی در مورد سوادآموزی به محور مقاومت توضیح داد: ما برگزاری کلاس‌های سوادآموزی را بین فاطمیون داشته‌ایم، اما سوادآموزی به سوری‌ها انجام نشده است. ما در داخل افغانستان ۱۵۰۰ نفر را به‌عنوان مربی سوادآموزی آموزش دادیم که این مربوط به سنوات گذشته است و در طی سال‌ها اتفاق افتاده است.

 برنامه‌های گذشته نهضت سوادآموزی بررسی می‌شود

وی آسیب‌شناسی از فعالیت‌های گذشته سازمان سوادآموزی را در دوران خود حتمی دانست و ادامه داد: یکی از ابزارهای برنامه‌ریزی، بررسی برنامه‌های گذشته است. باید دید چقدر توانسته‌ایم در این همه برنامه‌ای که داشته‌ایم موفق شویم و چقدر توانسته‌ایم این برنامه‌ها را پیش ببریم؟ آیا واقعا برنامه‌هایمان موفقیت‌آمیز بوده‌اند؟ اگر نبوده باید در آن‌ها تجدید نظر کنیم و به رفع موانعشان بپردازیم.

او ادامه داد: متاسفانه فرهنگی در جامعه ما هست که بعد از انجام کارها به عقب نگاه نمی‌کنیم تا میزان پیشرفت و تأثیر آن کار را بسنجیم و ببینیم که چقدر توانسته‌ایم به اهداف خود نزدیک شویم. به خاطر همین من ارزیابی و آسیب‌شناسی را در اولویت‌های کاری‌ام گذاشته‌ام و در حال بررسی عملکرد استان به استان هستم.

تغییر احتمالی در برنامه درسی نهضت سوادآموزی

فولادوند در مورد تغییر احتمالی برنامه درسی نهضت سوادآموزی توضیح داد: اگر بنا باشد مهارت را آموزش دهیم، تمام محتوای آموزشی را باید به‌طور صددرصد تغییر دهیم. چون تاکنون آموزش خواندن و نوشتن داشتیم و حالا آموزش مهارت‌ها و سبک زندگی را داریم.

جذب سوادآموزِ جدید ممنوع شده است

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درمورد به‌کارگیری طلاب در برنامه‌های این سازمان تصریح کرد: طلابی که پیش از این با ما همکاری می‌کرده‌اند می‌توانند فعالیتشان را ادامه دهند؛ اما بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ جذب سوادآموز جدید ممنوع شده و به‌هیچ‌وجه نمی‌توانیم نیروی جدید بگیریم یا فعال کنیم.

انتهای پیام/