شناسهٔ خبر: 70497688 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

سه هفته پس از سقوط دولت اسد، درگیری‌ها و اعتراضات مردمی د رمناطق مختلف شام شدت گرفته است

هرج و مرج در سوریه

درست برخلاف آنچه رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی وابسته به غرب، رژیم اشغالگر قدس و برخی کشورهای منطقه طی روزهای گذشته مدعی شده بودند، سوریه روزهای امن و آرامی را سپری نمی‌کند.

صاحب‌خبر -
 
چشم‌اندازی برای تحقق ثبات و آرامش در دمشق و دیگر شهرهای سوریه وجود ندارد‌. منازعات داخلی به‌مراتب زودتر از آنچه تصور می‌شد، آغاز شده و قومیت‌ها و گروه‌های گوناگون را در برابر یکدیگر قرار داده است.
   
از تنوع قومیتی ــ مذهبی تا جنگ داخلی 
به‌طور کلی، کشور سوریه با حدود ۲۳ میلیون نفر جمعیت، محل زندگی گروه‌های قومی و مذهبی متنوعی از جمله عرب‌ها، کردها، ترکمان‌ها، آشوری‌ها، ارمنی‌ها، چرکس‌ها، آلبانیایی‌ها، یونانی‌ها و چچنی‌هاست. گروه‌های مذهبی سوریه نیز مسلمانان (سنی‌ها و علوی‌ها)، مسیحیان، دروزی‌ها و ایزدی‌ها را شامل می‌شوند. در طول سال‌های متمادی، این گروه‌ها و مذاهب در کنار یکدیگر زندگی کرده‌اند. اگرچه به‌طور طبیعی شکاف‌هایی میان این گروه‌ها وجود داشته اما این شکاف‌های اجتماعی، قومی و مذهبی هیچگاه تبدیل به جنگ داخلی تمام‌عیار در سوریه نشده بود. با این حال ظهور گروه‌های تروریستی ــ تکفیری وابسته به واشنگتن و تل‌آویو، دامنه بحران را در سوریه شعله‌ور ساخت. در میان سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ میلادی، سوریه تبدیل به جولانگاه داعش، جبهه‌النصره(‌هیأت تحریرالشام کنونی) و ده‌ها گروه متوحش و تروریستی دیگر شد‌.
   
هدف اصلی آمریکا و رژیم‌صهیونیستی 
هدف اصلی واشنگتن و تل‌آویو در سوریه، تجزیه این کشور براساس مؤلفه‌های قومیتی و مذهبی است. این هدف در بازه زمانی ۱۰ ساله اخیر ظهور و بروز ویژه‌ای پیدا کرده و اکنون، نقطه اوج آن را در مناطق گوناگون سوریه شاهد هستیم: اصرار رژیم اشغالگر قدس مبنی بر تبدیل مناطق زندگی دروزی‌ها به یک کشور یا منطقه خودمختار و مستقل و در مقابل اصرار آمریکا مبنی بر تبدیل بخش کردنشین سوریه به یک اقلیم و متعاقبا کشور جدید(‌که در هم‌افزایی با اقلیم کردستان عراق، کشور کردستان را تشکیل دهد) و اصرار هر یک از گروه‌های تروریستی یا معارض بر تسلط و خودمختاری بر قسمتی از خاک سوریه، جملگی نشان می‌دهد که رمز اصرار آمریکا و رژیم‌صهیونیستی مبنی بر از بین رفتن حکومت مرکزی سوریه (‌حکومت اسد) چه بوده و اکنون، چه سناریوی شوم و خطرناکی در برابر سوریه بحران‌زده قرار دارد. در این میان ترکیه و برخی کشورهای منطقه، بدون آن‌که نقشه ضدامنیتی و تجزیه‌طلبانه غرب و صهیونیست‌ها در سوریه را درک کنند، تبدیل به عوامل تسریع‌کننده بازی شوم آنها در حوزه شامات شدند. 
   
اکنون در سوریه چه خبر است؟
طی روزها و ساعات اخیر، منابع خبری سوریه از درگیری شدید بین عناصر امنیتی «اداره عملیات نظامی سوریه» و «افراد مسلح» در مناطق مسکونی علوی‌نشین شهر حمص خبر دادند‌. همچنان درگیری‌های پراکنده در مناطق محل سکونت فرقه علوی در حومه حمص در حال وقوع است. آن‌طوری‌که منابع محلی سوری می‌گویند در این درگیری‌ها از سلاح‌های متوسط ​​و سبک ازجمله تانک و موشک‌اندازها استفاده شده است.در حقیقت این منازعه بین علویان و هیأت تحریرالشام به رهبری جولانی صورت گرفته و ابعاد آن می‌تواند به دیگر نقاط پیرامونی نیز گسترش پیدا کند. ازسوی دیگر در درگیری با نیروهای وفادار به بشار اسد رئیس‌جمهور حکومت ساقط شده سوریه، در حومه طرطوس، ۱۴ نفر از نیروهای امنیتی وابسته به هیأت تحریرالشام کشته و ۱۰ نفر دیگر زخمی شدند. شبیخون شبه‌نظامیان سوری زمانی انجام شد که نیروهای امنیتی سعی کردند یک افسر سابق را دستگیر کنند. در تحولی دیگر نیز هزاران نفر در شهرهای لاذقیه، طرطوس، حمص و حماه در اعتراض به آتش زدن یک زیارتگاه علویان (مزار شیخ ابی‌عبدا... الحسین بن حمدان الخصیبی)درمنطقه میسلون درشهرحلب تظاهرات کردند.ماجرا به این نقطه ختم نمی‌شود! سه روز قبل، خیابان‌های محله‌های القصاع، باب توما و الدویلعه در محله‌های مسیحی‌نشین دمشق شاهد تظاهرات شبانه در اعتراض به آتش زدن درخت کریسمس در السقیلبیه و محکوم کردن نقض مکرر حقوق اقلیت‌های مذهبی و اهانت به مقدسات و نمادهای مذهبی آنها در سوریه، بوده است. هیأت تحریرالشام مدعی شد عوامل این اقدام رامجازات می‌کند امااکنون مسیحیان دریافته‌اند که چنین وعده‌ای اساسا صحت نداشته و صرفا در راستای آرام‌سازی فضای عمومی دمشق صورت گرفته است! کردها نیز اکنون وضعیت متزلزلی دارند. ترکیه طغیان علیه دو هدایتگر اصلی خود در پروژه سقوط اسد (‌آمریکا و رژیم‌صهیونیستی) را آغاز کرده و نیروهای خود را وارد ادلب ساخته است. از این‌رو جنگ میان کردهای سوریه و هیأت تحریرالشام نیز وارد مرحله‌ای تازه اما خطرناک شده است. در این معادله خونین و چند مجهولی، نباید از داعش (‌به‌عنوان سلاح پنهان کنونی آمریکا در سوریه) به‌سادگی عبور کرد. 
   
مقاومت سوریه برمی‌خیزد؟
نقشه راه آمریکا و رژیم اشغالگر قدس در سوریه روز به روز بیشتر آشکار می‌شود. همین مسأله سبب شده تا افکار عمومی این کشور که تصور می‌کردند فقدان حکومت مرکزی منجر به آزادی آنها از استبداد می‌شود، متوجه زمزمه‌های جنگ ۷۲ ملت در حوزه شامات شده‌اند. در چنین شرایطی مقاومت سوریه علیه مثلث آمریکا ــ رژیم‌صهیونیستی ــ ترکیه شکل گرفته و حتی برخی اخبار، حکایت از اعلام موجودیت جبهه مقاومت سوریه با هدف جلوگیری از تحقق نقشه تجزیه این کشور عربی است. سکوت ترکیه و هیأت تحریرالشام در برابر اشغال گسترده جولان و قنیطره و دیگر مناطق متعلق به سوریه توسط صهیونیست‌ها و بیان مواضعی از قبیل ابراز تمایل استاندار منصوب هیأت تحریرالشام در دمشق مبنی بر عادی‌سازی روابط دمشق و تل‌آویو، پرده از ماهیت واقعی بازیگرانی که امروز ادعای ایجاد دموکراسی و آزادی در سوریه را دارند بر‌داشته و جایی برای پنهان شدن آنها پشت شعارهای فریبنده و ادعاهای انحرافی باقی نمی‌گذارد.
   
هدف دشمنان از سقوط حکومت سوریه مشخص است
فادی اسماعیل بودیه،سردبیر نشریه بین‌المللی المرایادرخصوص آغازمنازعات جدید درمناطق مسیحی‌نشین،علوی‌نشین، دروزی‌نشین، آشوری‌نشین و کرد‌نشین سوریه با هیأت تحریرالشام و دیگر گروه‌های تحت هدایت آمریکا، رژیم‌صهیونیستی و ترکیه به جام‌جم می‌گوید: «از ابتدا هدف دشمنان از سقوط حکومت بشار اسد مشخص بود. تجزیه منطقه براساس قومیت و مذهب، هدفی پنهان در حوزه سیاست خارجی و منطقه‌ای واشنگتن و رژیم اشغالگر صهیونیستی نیست‌. با این حال جنگ روانی و رسانه‌ای غرب و مهره‌های منطقه‌ای آن سبب شد تا عده‌ای از ساکنان سوریه و منطقه، چشمان خود را روی نقشه واقعی و پشت‌پرده واشنگتن، تل‌آویو و آنکارا ببندند. اکنون بخشی از این نقشه خطرناک نمایان شده و اگر جلوی آن گرفته نشود، شاهد تبدیل شدن سوریه به کانونی از بحران، منازعه و جنگ‌های پایدار خواهیم شد. حتی دراین میان، واشنگتن در مواردی که میان خود و ترکیه تعارض منافعی می‌بیند، به‌سادگی از ترکیه نیز عبور می‌کند. احتمالا اردوغان بسیار زودتر از آنچه تصور می‌شد، هزینه بازی خود علیه امنیت منطقه را، آن هم از سوی کسانی که تصور می‌کند حامی وی هستند، پرداخت می‌کند.»