روز چهارشنبه ۵ دی ماه بود که در بهت تمامی اهالی سینما و رسانه از پوستری رونمایی شد که نه نشانی از سینما داشت، نه نشانی از مادر و زن ایرانی اسلامی و نه توانسته بود یادی کند از رقیه چهرهآزاد بازیگر فقید سینما، علی حاتمی کارگردان فیلم ماندگار «مادر» و عزیز ساعتی عکاس عکسی که پوستر از روی آن طراحی شده بود.
طی دو روز گذشته رسانهها و متخصصان گرافیک در حوزه سینما به این پوستر اعتراضهای شدیدی داشتند. برخی با تمسخر و برخی دیگر دلسوزانه این پوستر را مورد نقد قرار دادند.
به حق منتقدان درست میگفتند، چون این پوستر علاوه بر اینکه هیچ اثری از المانهای سینمایی نداشت، حتی نمیتوانست باعث زنده شدن یاد دستاندکاران این اثر و صاحب عکس مذکور باشد.
نقدها به ابراهیم حقیقی، رائد فریدزاده و منوچهر شاهسواری بالا گرفت و منتقدان بر این باور بودند که نباید این پوستر به عنوان پوستر اصلی مهمترین فستیوال هنری انقلاب انتخاب شود.
چرا که این پوستر نه تنها هیچ رد و اثری از جشنواره انقلاب نداشت بلکه در اجرا بسیار ضعیف بود و چهره طراحی شده هیچ شباهتی یه زندهیاد رقیه چهرهآزاد نماد ماندگار مادر در سینمای ایران نیز نداشت.
در نهایت پس از انتقادهای فراوان روابط عمومی جشنواره فیلم فجر اعلام کرد که این پوستر تصحیح خواهد شد و صدای منتقدان و دلسوزان سینما و جشنواره شنیده شد.
شنیده شدن صدای منتقدان و رسانهها شنیده را باید اتفاقی فرخنده دانست.
این تعامل جشنواره فیلم فجر به عنوان مهمترین رویداد سینمایی کشور با رسانههای فعال در حوزه سینما ارزشمند است و امید میرود که ادامهدار باشد و از فعالان رسانه برای رونمایی از پوستر و صحبت با هیئت انتخاب و ... نیز دعوت شود و فراموش نشود که در سالهایی که عدهای جشنواره را به زعم خودشان تحریم کرده بودند، این رسانهها بودند که با همراه جشنواره شدند، پس حالا که اوضاع نسبت به سالهای گذشته تغییر کرده است، نباید آنها را نادیده گرفت.
و باید امیدوار بود در پوستری که طراحی میشود در کنار نمادهایی از هنر سینما، به جشنواره فیلم فجر و دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی نیز توجه شود.