به گزارش خبرآنلاین، نادر بذرافشان درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: در هفتهای که گذشت، نوسان افزایشی یا کاهشی چندانی در بازارهای جهانی نداشتیم و نوسانات بسیار کم و در محدوده پنج تا ۱۰ دلار نوسان بود. در مجموع این هفته چهار دلار افزایش قیمت اونس جهانی طلا را داشتیم.
ایسنا در خبری نوشت:رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: اما در بازارهای داخلی با توجه به نوسان افزایشی نرخ ارز، قیمت طلا و سکه تقریباً افزایش چشمگیری داشت؛ بگونهای که هر گرم طلای ۱۸ عیار از کانال پنج میلیون و ١٠٠ هزار تومان هم گذشت. در طول این هفته هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۲۳۶ هزار تومان افزایش در آخرین معاملات بازار به پنج میلیون و ۱۲۱ هزار تومان رسید.
وی افزود: در بازار سکه نیز تحت تاثیر نوسانات بازار ارز افزایش چشمگیری را شاهد بودیم؛ سکه تمام طرح جدید با دو میلیون و ۵۰۰ افزایش در طول هفته به ۵۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید. سکه تمام طرح قدیم با دو میلیون و ١٠٠ هزار تومان افزایش ۵۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین قیمت شد. نیم سکه با یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش نسبت به بهای خود در ابتدای هفته، ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و ربع سکه با یک میلیون تومان افزایش، ۱۸ میلیون و ١٠٠ هزار تومان دادوستد شد. سکه یک گرمی بانک مرکزی هم با ۲۰۰ هزار تومان افزایش هفتگی در آخرین معاملات پایانی هفته (روز پنجشنبه) هشت میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت داشت.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با آخرین وضعیت حباب سکه نیز گفت: حباب سکه هم تغییر چندانی در این هفته نداشت و تقریباً ١٠٠ هزار تومان افزایش داشت که در حال حاضر قیمت هر قطعه سکه حدوداً شش میلیون و ۱۵۰ هزار تومان دارای حباب است.
بذرافشان تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، علت اصلی افزایش قیمتها تنها نوسان و افزایش نرخ ارز در بازار بود؛ تاکید بر این نکته نیز ضروری است که در این شرایط بسیاری از فعالان صنف طلا و جواهر و همچین نگران از ادامه فعالیت خود هستند؛ نسبت به سالهای گذشته، رکودی بر بازار حاکم شده که طی چند ماه گذشته، در اثر افزایش قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم، تشدید شده است. بطور مثال ابتدای هفته، ولادت حضرت فاطمه (س) را داشتیم اما بازارهای ما هیچ تغییر و افزایش تقاضایی به خود ندید و همان شرایط روال عادی بازار طی شد. متاسفانه بازارهای طلا، جواهر، سکه و حتی نقره هیچگونه تغییر افزایش تقاضایی نداشت و همان رکود و شرایط بحران را پشت سر گذاشت.
۲۱۷