شناسهٔ خبر: 70492395 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

ایران به دنبال توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی با افغانستان

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات از برنامه های ایران برای توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی ایران با افغانستان به خصوص ولایتهای غربی این کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

علیرضا مرحمتی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر هرات درباره روابط دو کشور مسلمان ایران و افغانستان و راه‌های تقویت آن گفت: سرچشمه روابط ایران و افغانستان به تمدن دو کشور بر می گردد. ما دارای یک تمدن و فرهنگ بسیار غنی و تاریخی هستیم . فرهنگ، دین و زبان ما و افغانستان یکسان است و این موضوع، ما دو ملت را به هم بسیار نزدیک کرده است.

وی افزود: این روابط قبل از انقلاب اسلامی هم بود و بعد از انقلاب حتی محکم‌تر نیز شد. در اوایل پیروزی انقلاب در ایران که در افغانستان نیز مردم دچار مشکلاتی بودند مردم ایران به دستور حضرت امام خمینی (ره) به مردم افغانستان برای کسب استقلالشان کمک کردند و همچنین به پناهجویان افغانستانی جا و پناه دادند. همچنین پس از انقلاب با هجمه کشورهای غربی و آمریکا به ایران و جنگی که علیه جمهوری اسلامی ایران به راه افتاد، مردم افغانستان با وجود اینکه خودشان مشکلاتی داشتند به کمک ما آمدند که این کمک ها و ارتباط ها الحمدلله تا الان ادامه یافته است.

سرکنسول ایران در هرات در پاسخ به این سوال که چه چیزی می تواند این روابط را حفظ کند گفت: ریشه این روابط، فرهنگ، دین و زبان ما است. تا به حال بسیاری از کشورهای غربی مثل انگلیس، تلاش کردند تا همانطور که زبان فارسی را از هند و پاکستان گرفتند و آنها را از ما جدا کردند، زبان فارسی را از ما بگیرند. بنابراین ما باید از اصولی که می تواند پیوند دو ملت را پایدار کند بسیار مراقبت کنیم و در همه موضوعات پشتیبان هم باشیم و حتی در موضوعات اقتصادی نباید تنها منافع خود را ببینیم بلکه باید منافع هر دو کشور را همزمان ببینیم.

وی درباره برنامه های کنسولگری برای توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و علمی دو کشور نیز گفت: در جغرافیایی قرار گرفته ایم که دروازه ورود اقتصادی و فرهنگی ما است که از منطقه دوغارون شروع می شود و شامل هرات، فراه و نیمروز است. مرزهای مشترک در این منطقه فعال شده در حال فعالیت اقتصادی هستند و به دنبال توسعه آن هستیم.

مرحمتی گفت: اگر بخواهیم مردم این منطقه و کل افغانستان از اقتصاد پایدار برخوردار شوند و کمتر به ایران یا دیگر کشورها مهاجرت کنند، باید کمک کنیم تا اقتصاد این منطقه و کل افغانستان تقویت شود. به این منظور، برنامه هایی داریم تا مشکلاتی که در مرزها برای بخش‌های مختلف اقتصادی، صنعت، معدن و تجارت وجود دارد را برطرف کنیم.

وی از برنامه هایی برای تکریم هنرمندان منطقه شرق ایران و غرب افغانستان با هدف تقویت بنیه های فرهنگی و ایجاد کارگاه های خانگی برای کار در موضوعات فرهنگی و اقتصادی و آموزشی خبر داد و با اشاره به ملاقات‌هایش با مسئولان محلی به خصوص با والی هرات گفت: والی محترم جناب اسلام جار را فردی بسیار دلسوز برای منطقه دیدم و نگاه بسیار خوبی دارد و ایشان نیز از ایده های ما حمایت کردند و قول همکاری دادند.

سرکنسول ایران در هرات، توسعه زیرساخت های مواصلاتی و حمل و نقلی را برای پیشرفت منطقه ضروری دانست و گفت: به دنبال این هستیم که پرواز مستقیم از تهران به هرات راه اندازی شود تا تعداد پروازهای تاجران و متخصصان افغانستان برای سفر به نقاط مختلف جهان کمتر شود و آنان بتوانند آسان‌تر از افغانستان و بالعکس سفر کنند.  

مرحمتی همچنین گفت علاوه بر هرات، ولایت های نیمروز و فراه نیز باید تقویت شوند و این ظرفیت وجود دارد.