به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه برای سازمانهای بینالمللی در شهر وین بیان داشت، سیاست ایالات متحده و شرکتکنندگان اروپایی در چارچوب توافق هستهای برجام منجر به ایجاد تنش شده و عامل نگرانی است.
پیش از این «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادعا کرده بود ظرفیت ایران برای غنیسازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصدی افزایش چشمگیر پیدا کرده است. او مدعی شد در حالی که ایران در ماه حدود پنج تا هفت کیلوگرم از چنین اورانیومی را تولید میکرده اکنون ظرفیت تولید اورانیوم ۶۰ درصدی خود را تا میزان چشمگیری افزایش داده است.
اولیانوف در مصاحبه با نووستی گفت: «صرف تولید چنین موادی ناقض وظایف ایران تحت ان.پی.تی و توافق پادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیست. در عین حال این مهم است که تهران با سازوکارهای راستیآزمایی ارتقا یافته مضاعف آژانس در تاسیسات مربوطه موافقت کرده است. سیاست نسنجیده و کوتهبینانه ایالات متحده و شرکتکنندگان اروپایی در توافق برجام که به طور مستمر دارد به دور دیگری از تشدید تنش منجر میشود و باعث نگرانی است.»
اولیانوف در ادامه این مصاحبه خاطرنشان کرد مذاکرات بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیشرفت داشته اما تحرک این مذاکرات محدود بوده و با موانع مواجه شده است.
اولیانوف افزود: «این اشتباه است که بگوییم هیچ پیشرفتی در مذاکرات بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی وجود نداشته هر چند که تحرک این مذاکرات محدود بوده و دائما به برخی موانع بر میخورد. یک مقطع مهم مربوط به سفر اخیر مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اواسط نوامبر گذشته به ایران است که در جریان آن گروسی با رهبران ایران دیدار و از برخی تاسیسات هستهای شامل تاسیسات خارج از چارچوب توافق ایران و آژانس بر سر اعمال پادمانها بازدید کرد.»
به گفته این نماینده روسیه، این سفر امکان برقراری تماس با دولت جدید ایران و حصول توافقات کلی مهم که شامل عدم افزایش حجم اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی از سوی ایران بوده را فراهم کرد.
این دیپلمات ارشد روس خاطرنشان کرد: «با این حال کشورهای غربی به ویژه آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه به جای پشتیبانی از این تفاهمات و ایجاد فضای مطلوب برای اجرای آنها مسیری مخرب را در پیش گرفته و یک قطعنامه ضد ایرانی دیگر را در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ماه نوامبر به جریان انداختند. طبیعتا ایران در یک چنین شرایط سیاسی نه فقط توافقاتش با مدیرکل آژانس را اجرا نمیکند بلکه شروع به افزایش میزان تولید اورانیوم ۶۰ درصدی خود میکند.»
311311