به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور، جمعه در همایش بینالمللی مدیریت محیط زیست شهری خواستار افزایش فشار شهردار شیراز برای خروج صنایع آلاینده از سطح شهر برای کاهش آسیبها شد.
ظهرابی گفت: امروز اگر شیراز هوایی بهتر از دیگر شهرها دارد، حاصل تلاش کارشناسان، متخصصان، دانشگاهیان، فعالان محیط زیست و مردم آن است.
او ادامه داد: برداشتهای بی رویه از منابع آبرفتی درشت دانه در غرب شیراز تحت عنوان معادن و کارخانجات شن و ماسه سالهاست که مسائل زیادی برای شیراز ایجاد کرده است، این فعالیت ها علاوه بر آلودگی هوا و ایجاد کانون های محلی گرد و غبار باعث آسیب به چرخه طبیعی آب هم شده است.
ظهرابی با بیان اینکه احداث سد در بالادست به عنوان یکی از عوامل اثر گذار موجب تغییر هیدرولوژیکی و رژیم تبادل آبهای سطحی و زیرزمینی بین رودخانه و آبخوان ها میشود، گفت: در ارتفاعات درختچههایی کاشته شده که نیاز به آب و مراقبت دارند، در حالی که پوشش گیاهی طبیعی خود بالاترین خدمات اکوسیستمی را فراهم می آورد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور با تاکید بر این موضوع که ارزیابی اثرات زیست محیطی در غرب شیراز باید مورد توجه مدیران شهری باشد، عنوان کرد: لازم است در ساختار شهرداری مدیریت مستقلی برای حکمرانی محیط زیستی تحت نظر مستقیم شهرداری شکل بگیرد چرا که با ساختار کنونی این مهم حاصل نمی شود تمام معاونت های شهرداری با محیط زیست در تعامل هستند و حجم فعالیتهای مدیریت شهری در حوزه خدمات شهری آنقدر زیاد است که محیط زیست آنگونه که باید مورد توجه قرار نمیگیرد.
این مقام مسئول همچنین خواستار افزایش فشار شهرداری شیراز برای خروج صنایع آلاینده از سطح شهر برای کاهش آسیبها شد و به رودخانههای شهری هم اشاره و بیان کرد: این رودخانهها، تنوع زیستی قابل ملاحظهای دارند اما در اثر آلودگی از میانه شهر عملا دچار مرگ می شوند، لذا باید برای زنده ماندن آنها تلاش جدی کرد تا محیط زیست شیراز را پویا نگه دارد.
او به دستاندازیها به کوه های اطراف شیراز هم اشاره و عنوان کرد: باید نهایت حفاظت را از کوههای اطراف شهر خصوصا کوه دراک داشت و بدون ارزیابی پیامدهای محیط زیستی از دستکاری در این اکوسیستم ها خودداری کرد.
همایش بینالمللی مدیریت محیط زیست شهری با حضور مسئولین کشوری، استانی و شهری برگزار شد و از تجربیات موفق در حوزه مدیریت محیط زیست شهری مورد بررسی قرار گرفت.
در پایان این مراسم از مقالات برتر تجلیل و از جایزه بینالمللی «سرو» برای تشویق و ترویج و ارج نهادن به حوزه های مختلف زیست محیطی، رونمایی شد.