به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،رئیس مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان دانشگاه شیراز در این آیین گفت: دانشگاه شیراز با داشتن ۷۹ انجمن علمی، فضای مناسبی را برای فعالیتهای علمی و فناورانه دانشجویان فراهم آورده است که این انجمنها میتوانند شامل رشتههای مختلف تحصیلی باشند و محیطی برای تبادل ایدهها و نوآوریها ایجاد کنند.
محمد فارسی از راهاندازی ۶ انجمن علمی دانشجویی جدید در سال ۱۴۰۳ خبر و داد گفت: این موضوع نشاندهنده پویایی و علاقه دانشجویان به مشارکت در چنین فضاهایی است.
رئیس مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان دانشگاه شیراز اعلام کرد: درحال حاضر بیشاز ۵۵۰ دانشجو در قالب شورای مرکزی و ۷۹ عضو هیئتعلمی بهعنوان استاد مشاور و راهبر در این زمینه فعالیت دارند.
دکتر فارسی تصریح کرد: باتوجه به اطلاعات ثبتشده در اتوماسیون آموزشی، برنامههای برگزارشده توسط انجمنهای علمی دانشجویی در سال جاری نسبت به سالهای گذشته رشد کمی و کیفی قابلتوجهی داشته است. درحالیکه متوسط تعداد برنامههای سالانه در بازه زمانی ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ حدود ۸۶۴ برنامه بوده است، تا ۵ دی ماه سال جاری ۹۲۶ برنامه توسط انجمنهای علمی دانشجویی برگزار شده است. این روند نشاندهندهی فعالیت گستردهتر و مؤثرتر انجمنهای علمی در جذب دانشجویان و برگزاری برنامههای علمی و آموزشی بوده است.
رئیس مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان بیان کرد: بر اساس اطلاعات ثبت شده در اتوماسیون آموزشی سهم بازدیدهای علمی، فعالیتهای رویدادی و مسابقه، همایش و جشنواره، نقد علمی فیلم و تولید محتوا از ۲۰ درصد در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۴۰ درصد در سال جاری رسیده است.
وی با بیان اینکه مرکز آموزشی مهراد و زیستبوم کسبوکار دانشجویی بر آموزشهای تخصصی و کاربردی تمرکز داشته و امکانات و تجهیزات موردنیاز برای تولید، فروش و بازاریابی محصولات و خدمات دانشجویی را در اختیار دانشجویان قرار میدهند، گفت: درحال حاضر کارگاههای خیاطی، فرشبافی، جواهرسازی و سفالگری درحال فعالیت بوده و یک مرکز کامپیوتر نیز برای برگزاری دورههای تخصصی انجمنهای علمی، کانونها و تشکلها بهزودی در معاونت افتتاح خواهد شد.
دکتر فارسی برگزاری رویداد جایزه پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه شیراز را بهعنوان یکی دیگر از فعالیتهای مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان یاد کرد و گفت: این رویداد بهمنظور تکریم و الگوسازی از نخبگان، شخصیتهای علمی و افراد صاحبنام و همچنین ایجاد روحیهی تلاش و خودباوری درمیان دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه شیراز انجام شده است.
وی ادامه داد: این جایزه که در سال ۱۴۰۳ بهپاس قدردانی از زحمات زندهیاد پروفسور هاشم شرقی، استاد پیشکسوت دانشکده علوم دانشگاه شیراز به نام ایشان نامگذاری شده است، در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری به دانشجویان و دانش آموختگانی که حداکثر یکسال از تاریخ دفاع آنها گذشته باشد و دارای سوابق پژوهشی و آموزشی قوی باشند، در شش حوزه فنی مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی، علوم انسانی، علوم پایه، هنر و معماری اهدا میشود.
وی ادامه داد: در بخش دانشگاهی جشنواره حرکت، امسال با رشدی چشمگیر نسبت به سالهای گذشته، ۱۵۳ اثر ازسوی انجمنهای علمی دانشجویی به دبیرخانه جشنواره رسید و از این بین، ۱۴۰ اثر به دبیرخانه جشنواره بینالمللی حرکت ارسال شد. با پیگیری انجامشده در مرکز حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویی و با ادامه تکمیل تلاشهای مدیران قبلی، در سال جاری موفق شدیم تمامی مراحل فراخوان، دریافت آثار و داوری را در اتوماسیون آموزشی دانشگاه شیراز انجام دهیم. در فرآیند داوری آثار امسال، ۹۰ داور شامل ۵۴ عضو هیئتعلمی، ۱۶ کارشناس و ۲۰ دانشجو مشارکت داشته و درنهایت آثار برگزیده و شایسته تقدیر در حوزههای رقابتی فناوری و نوآوری اجتماعی، رویدادهای علمی، محتوای دیجیتال، نشریه، کارآفرینی، آموزشی، پژوهشی، بین رشتهای، کتاب، اختراع، بخش ویژه، پویش سفیر و سکوی حرکت انتخاب شد.
به گفتهی این مقام مسؤول، در بخش بینالمللی جشنواره حرکت نیز، امسال دانشگاه شیراز با کسب ۱۳ مقام ازسوی انجمنهای علمی دانشجویی و بخش فردی در جشنواره بینالمللی حرکت ۱۴۰۳ خوش درخشید. دانشگاه شیراز موفق به کسب ۴ مقام در گروه علوم انسانی، ۴ مقام در گروه فنی و مهندسی، ۳ مقام در گروه هنر و معماری، ۲ مقام در گروه کشاورزی و دامپزشکی و یک مقام در گروه علوم پایه شد.