به گزارش ایکنا، هفته اول دیماه رویدادهای قرآنی مهم و متنوعی در سراسر کشور برگزار شد، از جمله مهمترین این رویدادها باید به برگزاری مرحله نهایی بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اشاره کرد که آغاز و پایان این رویداد در ابتدا و انتهای این هفته بود.
برگزاری دومین گردهمایی ایدهپردازان قرآنی رویداد مهم دیگری بود که در آخرین روز کاری هفته جاری در حسینیه الزهرا(س) مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد و طی آن از ۲۷ ایده برتر، منتخب و شایسته تقدیر تجلیل شد.
رویداد قرآنی دیگری که پنجشنبه ششم دیماه برگزار شد، تجلیل از بانوان قرآنپژوه بود. مراسمی که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و طی آن از ۱۵ پژوهشگر و بانوی فعال قرآنی تجلیل شد.
در کنار این سه رویداد مهم ملی و بینالمللی رویدادهای قرآنی دیگری نیز در این هفته جریان داشت که در ادامه و بر اساس اولویت اجرا در طول هفته، اشاره کوتاهی به آنها شده است.
آغاز بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن
روز شنبه اول دیماه افتتاحیه بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در سالن همایشهای امامزاده سیدعلی(ع) قم برگزار شد و رقابتهای آن تا پنجشنبه، زمان برگزاری مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان، ادامه یافت. این مسابقات در دو گروه بانوان و آقایان و در رشتههای معارف قرآن کریم، معارف نهجالبلاغه، معارف صحیفه سجادیه و بخش بینالملل برگزار شد. در بخش ملی مجموعا ۷۴ متسابق و در بخش ملی نیز ۲۰ شرکت کننده حضور داشتند.
آغاز فرایند دومین دوره جشنواره تلاوتهای تقلیدی
ثبتنام دومین دوره جشنواره تلاوتهای تقلیدی از روز اول دیماه آغاز شده و به مدت دو هفته (۱۵ دیماه) ادامه خواهد داشت. این رویداد ملی امسال در سه رده سنی ۹ تا ۱۳ سال، ۱۳ تا ۱۶ سال و ۱۶ تا ۲۰ سال برگزار میشود. علاقهمندان تا پانزدهم دیماه فرصت دارند با مراجعه به سامانه my.oghaf.ir برای حضور در این جشنواره تلاوت خود را ارسال کنند.
برگزاری نخستین دوره مسابقات قرآن وزارت میراث فرهنگی
نخستین دوره مسابقات قرآن ویژه کارکنان و خانوادههای کارکنان وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این هفته و با حضور ۲۰۰ متسابق از ۱۲ استان کشور برگزار شد. در بخشی از این مراسم سیدرضا صالحیامیری؛ وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حضور در ستاد برگزاری و دبیرخانه این رویداد از نزدیک در جریان روند برگزاری این مسابقات قرار گرفت.
انتصاب در سازمان دارالقرآن
طی حکمی از سوی رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، حجتالاسلام مسعود رائیجی، به سمت سرپرست معاونت امور استانها، مردمیسازی و امور تبلیغی این سازمان منصوب شد. ساماندهی مشارکتهای مردمی با تأکید بر تسهیل و تسریع در فرایند صدور و تمدید مجوزهای مؤسسات و خانههای قرآنی و شکلدهی زمینههایی استفاده از همه ظرفیتهای مردمی قرآنی اعم از پایگاه قرآنی مساجد و جلسات خانگی و ... از جمله مأموریتهای سرپرست معاونت امور استانها اعلام شده است.
ساماندهی طرحهای استعدادیابی در حوزه قرآن
حسین سلیمانی، مدیرکل کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم در این هفته با اشاره به برگزاری جلسات کارویژه بررسی وضعیت طرحهای استعدادیابی قرآنی گفت: چهار طرح استعدادیابی قرآنی که از سوی چند نهاد برپا میشود، ساماندهی خواهد شد.
۷۷ حافظ کل قرآن کریم تجلیل شدند
سیدمحمود چاووشی، مدیرعامل مؤسسه کشوری مهد قرآن طی گفتگویی به تجلیل از حافظان قرآن کریم منتخب این موسسه اشاره کرد و گفت: اواخر هفته گذشته با حضور ۷۷ حافظ کل قرآن، منتخب شانزدهمین آزمون ترنم وحی و همچنین ۴۰ مدیر منتخب شعب این مؤسسه برنامهای در مشهد مقدس برگزار شد و از این افراد تجلیل شد.
آماری از تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان
محمدتقی میرزاجانی، مدیرعامل بنیاد قرآنیان اُسوه در این هفته به ارائه آماری از میزان مشارکت قاریان نونهال و نوجوان برای عضویت در تیم ملی قاریان پرداخت و گفت: در پی انتشار فراخوان عضوگیری تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان قرآن کریم، ۳۰۲ نفر شامل ۱۵۸ نونهال و ۱۴۴ نوجوان درخواست عضویت خود را ثبت کردند.
پایان چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن
مراسم اختتامیه بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که آخرین بخش این رقابتها بود، صبح پنجشنبه ششم دیماه با حضور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد. این مسابقات از ابتدای هفته جاری آغاز شد و مسابقات تا ششم دیماه ادامه داشت. در بخشی از این مراسم از نفرات برگزیده رشتههای مختلف این مسابقات در دو گروه بانوان و آقایان تجلیل شد.
مهمترین هدف مسابقات قرآن فهم صحیح از این کتاب است
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم اختتامیه بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن که در قم برگزار شد، با بیان اینکه اصلیترین هدف ما ایجاد فهم صحیح قرآنی است، گفت: اگر این کار را بکنیم در این صورت مصداق این آیه شریفه هستیم که فرمود: فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَیُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فِیهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ.
زمینه را برای اثرگذاری زنان در همه عرصهها فراهم کنیم
شانزدهمین همایش تجلیل از بانوان قرآنپژوه و فعال قرآنی صبح روز ششم دیماه برگزار شد، در بخشی از این مراسم، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سه دوره اسلامی که در آن شاهد اوج و افول زنان در عرصههای مختلف هستیم، گفت: زنان مظهر صفات الهی بوده و باید زمینه برای اثرگذاری آنها در همه عرصههای زندگی فراهم شود.
همایش بانوان قرآنپژوه به پایاننامههای قرآنی بانوان توجه بیشتری کند
یکی دیگر از سخنرانان شانزدهمین همایش بانوان قرآن پژوه، احمد مسجدجامعی، قائممقام دایرةالمعارف بزرگ اسلامی بود، وی در این مراسم طی سخنانی گفت: از دوستان مسئول در این رویداد درخواست میکنم که در این برنامه وزین قرآنی نیز بیشازپیش به پایاننامههای قرآنی به ویژه از سوی بانوان قرآنپژوه توجه کنند.
تجلیل از ۱۵ بانوی فعال قرآنی
در شانزدهمین همایش تجلیل از بانوان قرآنپژوه و فعال قرآنی که صبح پنجشنبه ششم دیماه برگزار شد از پانزده بانوی قرآنپژوه، فعال، مبلغ و محفلدار قرآنی تجلیل شد. این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد تهران برگزار شد. از جمله بانوان تجلیل شده در این مراسم میتوان به اشرف بصیری، خبرنگار ایکنا اشاره کرد.
برگزاری دومین گردهمایی ایدهپردازان قرآنی
دومین گردهمایی ایدهپردازان قرآنی روز پنجشنبه ششم دی با حضور جمعی از پیشکسوتان، اساتید و معلمان قرآن کریم در حسینیه امام خمینی(ره) در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد. در نوبت صبح این مراسم صاحبان شش ایده برتر قرآنی به ارائه ایدههای خود پرداختند.
در نوبت بعدازظهر نیز علاوه بر تجلیل از ایدههای برتر، منتخب و شایسته تقدیر، میزگرد بررسی وضعیت آموزش عمومی قرآن کریم با حضور چهار نفر از پیشکسوتان، اساتید و مدیران قرآنی کشور برگزار شد. در بخشی از این میزگرد بر بازنگری شیوههای آموزش قرآن کریم در مدارس تأکید شد.
انتهای پیام