شناسهٔ خبر: 70485688 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

خاطرات فرمانده مهندسی و رزمی جهاد سازندگی ایلام از سرباز وظیفه:

فرمانده قوی لشکر ۴۱ ثارالله و رشادت سنگرسازان بی سنگر در کربلای یک

فرمانده گروهان مهندسی و رزمی و مخابرات جهاد سازندگی استان ایلام از خاطرات پشتیبانی این گردان از لشکر همیشه پیروز ۴۱ ثارالله کرمان به فرماندهی شهید حاج قاسم سلیمانی گفت.

صاحب‌خبر -

«خدابخش داودی‌نصر» در این خصوص به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: دهه اول تیر ماه ۱۳۶۵ خاطره‌ای ماندگار گردان مهندسی و رزمی نبی‌اکرم (ص) جهاد سازندگی استان ایلام است.

وی خاطرنشان کرد: در میان سال‌های دفاع مقدس سال ۱۳۶۵ برای جهادگران استان ایلام معنا و مفهوم دیگری دارد، سالی که در تیرماه آن عملیات پیروز کربلای یک به وقوع پیوست.

فرمانده گروهان مهندسی رزمی و فرمانده مخابرات جهاد سازندگی استان ایلام تشریح کرد: در این سال به‌فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر آزادسازی سریع مهران، فرماندهان نظامی تصمیم به اجرای عملیات گرفتند و عملیات کربلای یک را طراحی و گردان مهندسی و رزمی جهاد سازندگی ایلام را به‌عنوان پشتیبان لشکر ۴۱ ثارالله کرمان به فرماندهی سردار بی‌نظیر حاج قاسم سلیمانی تعیین شد. سخت‌ترین و حساس‌ترین محور عملیات یعنی ارتفاعات و تپه‌های قلاویزان با قوی‌ترین دژها و استحکامات دشمن برای این لشکر در نظر گرفته شد.اجرای عملیات  و به‌ویژه فعالیت‌های مهندسی و رزمی بر روی ارتفاعات کار بسیار سخت و پیچیده‌ای است، خاکریزها نمی‌توانستند خیلی طویل باشند، بالاجبار باید به‌صورت متوالی و منقطع  ایجاد می‌شدند.

وی افزود: سرعت عمل رزمندگان شجاع لشکر ۴۱ و استقرار کوتاه مدت آن درپشت خاکریزها تلاش گردان ما را مضاعف کرده بود. دفاع در ورای خاکریزها و روحیه شهادت‌طلبی و رویارویی مستقیم با تانک‌ها و نفربرهای دشمن از ویژگی‌های رزمندگان این لشکر بود.

داودی‌نصر اضافه کرد: از نکات دیدنی و حماسی این عملیات رویارویی مستقیم افراد آر. پی. جی زن با ادوات نظامی دشمن در نقاط هموار بود که منجر به خلق صحنه‌هایی زیبا می‌شد، در یک طرف ایثار و شهادت و در طرف دیگر عقب‌نشینی ذلیلانه و هلاکت دشمن به‌خوبی قابل مشاهده اما در عین حال وصف‌ناشدنی بود.

وی گفت: فرماندهی دلاورمردی که نیروهای این لشکر شامل دو گردان پیاده و یک گردان زرهی را در اختیار داشت در کنار شجاعت و رشادت سنگرسازان بی‌سنگر باعث شد که عملیات در این محور زودتر از آنچه که توسط فرماندهان تعیین شده بود، به موفقیت برسد، تلفات پایین و سرعت عمل، از ویژگی‌های این محور عملیاتی بود.

داودی‌نصر اظهار کرد: تاکتیک نظامی و از خودگذشتگی نیروهای عمل کننده، لشکر ۴۱ ثارالله کرمان زبانزد بود و این ویژگی‌ها  کار سخت مهندسی و رزمی جهادگران را که باید با ایجاد و احداث خاکریزهای  متوالی انجام می‌شد، را سهل می‌کرد.

فرمانده گروهان مهندسی رزمی و فرمانده مخابرات جهاد سازندگی استان ایلام گفت: مدیریت و استراتژی مطلوب نظامی و روحیه بالای جهادی این عملیات را از دیگر عملیات‌ها متمایز کرده است.

این جهادگر افزود: افتخار همرزمی سنگرسازان بی‌سنگر، با مردان شجاع لشکر ۴۱ ثارالله کرمان برای همیشه در تاریخ دفاع مقدس ثبت و ضبط خواهد شد و خاطره ماندگار مدیریت نظامی و عملیاتی این سردار کم‌نظیر در آن شرایط سخت و بحرانی چیزی است که که هرگز از اذهان خارج نمی‌شود.

انتهای پیام