حجتالاسلام والمسلمین فرجزاده فسایی در گفتوگویی به خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبر تحلیلی «شیرازه»، به مناسبت بزرگداشت امام باقر علیهالسلام، به بررسی فضایل، ویژگیهای اخلاقی و سیره تربیتی این امام همام پرداخت.
وی با اشاره به نقش بیبدیل امام باقر علیهالسلام در تبیین علوم اسلامی گفت: ایشان نخستین امامی بودند که فرصت یافتند علوم و معارف اسلامی را به شکلی جامع ارائه دهند. لقب «باقر» نیز به معنای شکافنده علوم، توسط پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله به ایشان اعطا شده است.
امامجمعه شهرستان فراشبند همچنین از جایگاه ویژه امام را به عنوان نوه امام حسن و امام حسین علیهالسلام یادآور شد.
فرجزاده فسایی فضایل اخلاقی امام باقر علیهالسلام را الگویی برای همگان دانست و اظهار کرد: «عبادت مداوم، جود و بخشش و بردباری در برابر ناملایمات از برجستهترین ویژگیهای ایشان بود. امام همواره به ذکر خدا مشغول بودند و خانواده خود را نیز به عبادت و نیایش توصیه میکردند. ایشان با وجود درآمد اندک، هر جمعه صدقه میدادند و در برابر بیاحترامی و گستاخیها با صبر و ملایمت برخورد میکردند که این رفتار باعث هدایت بسیاری به سوی اسلام شد.»
وی با تأکید بر اهمیت ترویج سیره امام باقر علیهالسلام در میان جوانان، گفت: متأسفانه آگاهی عمومی درباره سیره علمی، تربیتی و سیاسی امام باقر علیهالسلام کافی نیست. پیشنهاد میشود کارگاههای دانشافزایی در مدارس و دانشگاهها برگزار شود و مراکز آموزشی و فرهنگی با نام امام باقر (علیهالسلام)، از جمله حوزههای علمیه، پیشگام این حرکت باشند.
حجتالاسلام فرجزاده به تلاشهای علمی امام باقر علیهالسلام در دوران ضعف بنیامیه اشاره کرد و گفت: امام در دوران امامت خود، جنبش علمی وسیعی را پایهگذاری کردند که در زمان امام صادق علیهالسلام به اوج رسید. این فعالیتها در محیطی پر از ظلم و خشونت انجام میشد و امام بارها مجبور به تقیه شدند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به ابعاد تربیتی سیره امام اشاره کرد و گفت: محبت به کودکان، رعایت اعتدال در ابراز محبت و مساوات در رفتار با فرزندان از اصول تربیتی امام بود. امام باقر علیهالسلام تأکید داشتند که والدین نباید در محبت به فرزندان افراط کنند، زیرا این امر میتواند باعث مشکلات تربیتی شود.
امامجمعه فراشبند در پایان تأکید کرد: سیره امام باقر علیهالسلام الگویی کامل برای مسلمانان در ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی است و آشنایی با این سیره میتواند زمینهساز سعادت دنیا و آخرت باشد.
انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴
∎