به گزارش جماران؛ یک فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی گفت: اتفاقی که در واقع در این مدت افتاده است این بود که با اعتماد به سخن رییس جمهور خیلیها به دنبال تحقق این برنامهها هستند و اگر این را شاهد نباشند طبیعتا دوباره یک بخش از اعتماد عمومی که شکل گرفته مجددا ضربه خواهد خورد.
علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با ایلنا، درباره تاثیرات رفع فیلترینگ از واتساپ و گوگل پلی گفت: یکی از ابرچالشهای امروز جامعه به نظر من اعتماد بین مردم و مجموعه دولت و حاکمیت است. باید بپذیریم که بخش عمدهای از عللعدم مشارکت مردم یا کم شدن مشارکت مردم در انتخابات گذشته وجود این فاصله است که متاسفانه به دلیلعدم کارآمدی نهادهای مختلف طی سالیان دراز شکل گرفته است. انتخابات ریاست جمهوری و حضور دکتر پزشکیان که حاصل یک تدبیر جامع از طرف همه نهادهای درون نظام و به ویژه رهبری نظام بود، باعث شد یک بخشی از این اعتماد مجدد بازگردد و آقای پزشکیان با توجه به روحیه صادقانه و برخورد صمیمانهای که داشتند و به نوعی هم منادی گفتوگو و استفاده از همه ظرفیتهای نظام بودند توانستند بخشی از این اعتماد را دوباره به دست بیاورند و در انتخابات اخیر هم ما شاهد یک مشارکت معقول بودیم.
وی ادامه داد: آنچه که در این انتخابات به نوعی در سخنان رییس جمهور به طور جدی مطرح شد، چند موضوع مهم بود که به شدت با موضوع معیشتی مردم سر و کار دارد. موضوع فیلترینگ یکی از مهمترین مباحثی است که هم به طور مستقیم با اقتصاد تمامی مردم در ارتباط است به جهت اینکه فکر میکنم غالب ۸۰ الی ۹۰ درصد مردم از فیلترشکنها استفاده میکنند و برای آن هزینه پرداخت میکنند و همچنین بسیاری از کسب و کارها به دلیل فضای فیلترینگ و کند شدن سرعت اینترنت و مسائلی از این قبیل، مشکلاتی در ارتباط با معیشتشان ایجاد شده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: اتفاقی که در واقع در این مدت افتاده این بود که با اعتماد به سخن رییس جمهور خیلیها به دنبال تحقق این برنامهها هستند و اگر این را شاهد نباشند طبیعتا دوباره یک بخش از اعتماد عمومی که شکل گرفته مجددا ضربه خواهد خورد. ضمن اینکه به لحاظ اجرایی موضوع فیلترینگ باعث میشود که به نوعی سود این تصمیمات به جیب یک عده خاصی برود که در واقع بحثشان فروش فیلترشکنها است. به لحاظ فرهنگی نیز در حال حاضر در بسیاری از کشورهای مختلف اعم از کشورهای اسلامی و غربی میبینیم که بسیاری از سایتهایی که به نوعی شاید از نظر اخلاقی مناسب طبقات مختلف اجتماعی نباشند در این کشورها قابل مشاهده نیست و به نوعی دولت آنها را کنترل کرده است اما متاسفانه سیاستی که در کشور ما درباره فیلترینگ انجام میشود موجب شده است که استفاده از فیلترشکنها این محدودیتها را از بین ببرد و این موضوع به لحاظ فرهنگی آسیبزا است.
تاجرنیا تصریح کرد: بنابراین همان افرادی که با هر نیتی ولو خیر به دنبال موضوع فیلترینگ هستند، عملا خلاف مقصودی که مورد نظرشان است به نوعی حرکت میکنند. ما به عنوان حاکمیت و دولت موظف هستیم که به خروجی رفتارها و کارهای خودمان فکر کنیم و موظف هستیم که به نتیجه فکر کنیم و نمیتوانیم صرفا به اینکه ما یک تکلیفی داریم برای اینکه یک کاری را دنبال کنیم، بیاندیشیم. خطاب من عمدتا به کسانی است که در حوزه مسائل فرهنگی مانند موضوع حجاب و فیلترینگ یک نگاه تکلیفگرا را دنبال میکنند. این افراد باید ببینند که خروجی این نوع رفتارها در این سالها چه بوده است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در بخش دیگری از صحبتهایش در واکنش به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس مبنی براینکه یکی از شروط رفع فیلترینگ دسترسی به اطلاعات کاربران ایرانی است، گفت: این نوع نگاهها و صحبتها نشات گرفته از نوع نگاهی است که عمدتا مردم و کاربران صفحات مجازی را به دیده بدبینی و خطاکار نگاه میکند اگر ذهن انسان سالم و عاری از ذهنیتسازیهای بد نباشد، طبیعتا میتواند این نگاه را ترویج کند که امروزه فضای مجازی یکی از ابزارهای مهم برای اطلاعرسانی و کسب و کار است. وقتی ما سعی میکنیم در سخنانمان به نوعی کاربران را درباره استفاده از فضای مجازی نگران کنیم، اینها نه تنها کمککننده نیست بلکه باعث میشود که این بیاعتمادی افزایش پیدا کند. البته الزاما همه این صحبتها ناشی از دغدغههای فرهنگی نیست بلکه بخشی از این نوع نگاهها و صحبتها ناشی از دغدغههای اقتصادی است به خصوص درباره افرادی که پشت ماجرای فیلترینگ صاحب مالاندوزی گستردهای شده اند. همین نوع صحبتها مجددا این نوع بیاعتمادی را ایجاد میکند که نکند حتی اگر فضا هم باز شد تحت رصد باشیم و همین امر باعث شود که افراد دوباره به سمت استفاده از فیلترشکنها سوق پیدا کنند.
تاجرنیا تاکید کرد: احساس میکنم متاسفانه این سخنان برای مجموعه نظام هزینه زیادی ایجاد میکند و باعث بیاعتمادی زیادی میشود در حالی که این افراد هم عمدتا افرادی هستند که پاسخگو نیستند و باید برای این موضوع هم چارهای اندیشیده شود.