به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای این جلسه، پس از تلاوت کلام الله مجید و اجرای سرود جمهوری اسلامی پیام رئیس علمی همایش قرائت شد.
در ادامه فخر اسادات محتشمی پور از پیشکسوتان انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و انجمن ایرانی ضمن تشکر از پشتکار و تلاش زنان اظهار داشت: زنان این انجمن ۲۵ سال است که مشغول فعالیت در عرصه تاریخ ایران هستند.
وی افزود: انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و پیش همایش زن در تاریخ ایران بسیار حائز اهمیت است، با فعالیت این انجمن در راستای معرفی جایگاه زن در تاریخ ایران و معرفی نقش و جایگاه زنان در عرصه تاریخ ایران موفق شدهایم تا تاریخ زن در ایران را به گوش جهان برسانیم. این انجمن با تلاش زنان و فعالان عرصه زنان تاکنون با قدرت پایدار مانده و به کار خود ادامه داده است.
وی در ادامه تاکید کرد خواسته ی ما این است تا این همایش ها در شهرها و شهرستان های ما ادامه و استمرار داشته باشد و فقط مختص پایتخت و تهران نباشد انجمن زنان خوشبختانه توانسته است تاریخ زنان را احیا کند و نقش تاثیر گذاری در معرفی جایگاه واقعی زن در عرصه تاریخ و فرهنگ ایران داشته باشد.
در ادامه آسیه آل احمد دبیر اجرایی همایش مذکور ضمن خیر مقدم به حاضران افزود:انجمن زنان آشنایی زنان با امکانات و مشکلات ان را مدنظر قرار داده است، لذا در این راستا بعد از همایش در پایتخت سه همایش دیگر در شمال کشور برگزار کردیم، اولین همایش که پیش همایش اول بوده در گلستان انجام شد، دومین پیش همایش در گیلان در حال اجراست و سومین همایش در اردیبهشت ماه در مازندران انجام خواهد گرفت.
آل احمد در ادامه اظهار داشت: جای خوشحالی دارد که امروز شاهد نقش آفرینی زنان در عرصه جامعه هستیم و بارها مشاهده کردهایم که زنان بسیار فداکارانه و گمنام، همگام با مردان جنگیدهاند و در تمام عرصهها دوشادوش مردان تاثیر گذار و مثمر به ثمر بودهاند نقش زنان در عرصه ی تاریخ و فرهنگ نقشی پر رنگ و بی بدیل بوده است.
وی در ادامه با اشاره به پیشینه ی تاریخی و درخشان زنان حماسه ساز گیلانی خاطر نشان کرد: این گیلان بود که برای زنان و دختران محیط را مهیا ساخته بود گیلان سرزمین گیل و دیلم زنان و مردان بزرگی را در خود پرورش داده است پیشینه این دیار همواره با داشتن چنین شیر زنانی به خود می بالد اولین روزنامه و نشریه مختص زنان گیلان متعلق خانوم ضراب بوده است. زنان ما همواره با سخت کوشی در تامین معاش خانواده و استقلال اقتصادی پیشگام بوده اند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه زنان در دو بعد نقش آفرینی داشته اند افزود: زنان در دو عرصه ی خانه و خانواده و اجتماع با قدرت و شجاعت همیشه پای کار بوده اند علاوه بر این زنان در رشد علمی فرهنگی اجتماعی اقتصادی بسیار اثر گذار بوده اند و امروز با برگزاری چنین همایش هایی سعی بر این داشته ایم تا با هم و با همکاری زنان پرتلاش و آگاه آینده ای روشن را در کنار هم ایجاد کنیم.
در ادامه عباس پناهی عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان ضمن خیر مقدم به مهمانان و پژوهشگران و تشکر ویژه از استاندار گیلان و انجمن ایران شناسی شعبه گیلان اظهار داشت: کار و تلاش زنان گیلان از لابلای اسناد عصر مشروطه به چشم می خورد از دوره باستان نقش زنان آغاز شده و تا امروز ادامه دارد.
در ادامه شادی پیروزی ناشر سه کتاب در حوزه ی زنان اظهار داشت: بسیار خوشحالم که سه کتاب در حوزه ی زنان نشر کردهام، کتاب اول زندگی زنان گیلان که با همکاری همسرم هادی میرزانژاد نگاشته شد، کتاب دوم باز نشر پیک نسوان که معتبرترین نشریه زنان در گیلان است و کتاب سوم با نام، آن دیگری، که در مورد زنانی است که همسران خود را از دست دادهاند.
پیروزی با ذکر مطلب فوق افزود: عمده مطالب این نشریه در مورد حقوق زنان و فرزندان و لزوم دختران و بهداشت زنان است و این نشریه مستقل بود. بعد از آن مدرسه نسوان و گروه نمایش دختران شکل گرفت و هزینه این مدرسه با همین نمایشها انجام میشد.
پیروزی در ادامه به نشریه پیک سعادت نسوان که یک نشریه قدیمی در حوزه زنان بود اشاره کرد و گفت: این نشریه که در سال ۱۳۰۷ منتشر میشد و بیشتر دست اندر کاران آن زنان بودند اما بخاطر مشکلات مالی متوقف شده بود. با توجه به پیشینه ی پیک نسوان میتوان به این نتیجه رسید که یکصد سال پیش با وجود تمام موانع و عصر مردانگی باز این زنان گیلان بودند که با استقامت و پایداری این کار را انجام دادند و توانستند تریبونی برای انعکاس مطالبات شان داشته باشند.
در ادامه نادیا ره دبیر انجمن زنان پژوهشگر تاریخ در خصوص هنر حصیر بافی در گیلان گفت: حصیربافی هنری است زنانه در روستای فشتکه بندرانزلی که در این روستا بانوان به هنر حصیر بافی اشتغال دارند و به همت این عزیزان حصیرباف سال ۱۴۰۳ این صنعت در گیلان توانست در زمره آثار ملی قرار بگیرد و ثبت ملی شد و روستای فشتکه به عنوان روستای حصیربافی ثبت ملی شد.
وی در ادامه افزود: سه بانو از سه نسل، رقیه یوسفی مادربزرگ، مریم دریانورد دختر و آینور بابایی نوه در هنر حصیر بافی مهارت خاصی دارند.
در ادامه شیرین پارسی رئیس انجمن زنان کارآفرین استان گیلان اظهار داشت: انجمن زنان کارافرین امسال ۲۰ سالگی خود را جشن میگیرد. خوشبختانه امروز از بحرانها گذشتیم و با تلاش. و کوشش به این جایگاه رسیدیم.
وی افزود: از سال ۸۳ انجمن فعالیت خود را از معاونت دفتر ریاست جمهوری با فعالیت و زحمات محتشمی پور شروع کرد و امروز توانست با وحدت و تلاش همگانی زنان عضو انجمن به این جایگاه برسد.
پارسی در ادامه به سابقه پارچه بافی در قاسم آباد رودسر اشاره ای داشت و گفت: این پارچه بافی توسط زنان فعال و کارآفرین قاسم آباد از چند نسل پیش شروع شده و تا امروز ادامه دارد، این هنر اوج سنت و هویت زنان قاسم آباد و هنر دست این شیر زنان را نشان میدهد.
در ادامه پیام استاندار گیلان توسط یعقوب نژاد مدیر کل زنان و امور خانواده در استانداری قرائت شد.
در پایان مراسم از برگزیدگان پیش همایش تجلیل شد و هدایایی به رسم یادبود از سوی سارنگ حسنپور، سرپرست اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان به برگزیدگان اهدا شد.