شناسهٔ خبر: 70481340 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

اکثریت آلمانی‌ها با نگرانی و ترس منتظر سال ۲۰۲۵ هستند

نظرسنجی‌های جدید در آلمان نشان داد که شهروندان آن به دلیل مشکلات اقتصادی، جنگ‌ها، مشکلات ملی حل نشده و بسیاری دیگر از چالش‌ها نگران سال جدید هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، یک نظرسنجی جدید نشان داد که اکثریت آلمانی‌ها با نگرانی و ترس منتظر سال جدید هستند. این نظرسنجی توسط موسسه GfK برای بررسی شاخص‌های افکار عمومی در آلمان و به سفارش بنیاد هامبورگ برای مسائل آینده، یکی از شرکت‌های تابعه بریتیش امریکن توباکو، انجام شد.

۶۳ درصد از شرکت کنندگان گفتند که با نگرانی منتظر سال ۲۰۲۵ هستند، در حالی که این رقم در سال گذشته ۵۹ درصد بود. پروفسور اولریش راینهارت، مدیر علمی این بنیاد توضیح داد: چالش‌های جهانی، از جنگ‌ها و تغییرات آب‌وهوایی گرفته تا مشکلات ملی حل‌نشده، تا عدم قطعیت‌های اقتصادی، تورم مداوم و مسائل مهاجرت، روحیه شهروندان آلمانی را در آغاز سال ۲۰۲۵ شکل می‌دهند.

نظرسنجی مشابهی که توسط هورست اوباچوفسکی، محقق امور آتی در هامبورگ با همکاری موسسه ایپسوس برای سنجش شاخص‌های نظری انجام شد، این نتیجه را تایید و اعلام کرد ۶۴ درصد از آلمانی‌ها گفته‌اند که با نگرانی منتظر سال آینده هستند.

اوباچوفسکی گفت که رضایت مردم از شایستگی سیاستمداران در مواجهه با بحران‌ها نسبت به سال‌های گذشته کمتر بی سابقه شده است. میزان رضایت از ۶۵ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۳۴ درصد در سال ۲۰۲۳ و سپس به ۲۳ درصد در سال جاری کاهش یافته است.

اوباچوفسکی افزود: از آغاز بحران کرونا در سال ۲۰۲۰، نارضایتی مردم آلمان از مدیریت بحران توسط سیاستمداران و احزاب افزایش یافته است.

شرکت کنندگان در نظرسنجی همچنین نسبت به شکاف اجتماعی بین فقیر و غنی و همچنین کمبود مسکن و وضعیت اقتصادی ابراز نگرانی کردند. راینهارت گفت: ترس از دست دادن رفاه همراه با افزایش هزینه زندگی، ذهن بسیاری از شهروندان را تحت تاثیر قرار داده است.

اوباچوفسکی نیز در همین راستا توضیح داد که با توجه به ضعیف شدن اقتصاد، حدود نیمی از افراد مورد بررسی نگران وضعیت اقتصادی شخصی خود هستند. بر اساس این نظرسنجی ۵۲ درصد در پاسخ به این سوال که آیا در مورد وضعیت اقتصادی شخصی خود نگران هستند، پاسخ مثبت دادند.

دو سال پیش، ۶۱ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی به این سؤال پاسخ مثبت داده بودند، در حالی که یک سال پیش این میزان ۵۴ درصد بود.

منبع: آسوشیتدپرس