باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - محمدجواد عسکری در همایش بینالمللی مدیریت محیط زیست در شیراز با بیان اینکه هر کشوری با نگاه به آینده به توسعه دست پیدا میکند، گفت: سلامت جامعه در راستای توسعه پایدار موضوع مهمی است؛ متاسفانه به دلیل کوتاهیهای شکل گرفته، چالشهای زیادی در این حوزه پیش رو داریم که باید این مهم با هم افزایی حل شود.
او اضافه کرد: مجلس در راستای ماموریت ذاتی خود در حوزه تقنینی، برنامههای خوبی دنبال کرده است. خوشبختانه برای بحث امنیت غذایی و سلامت جامعه حول چهار محور کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست از بدو ورود به مجلس یازدهم تمام قوانین مندرس و کهنه را به روز و برای توسعه این بخشها قوانین به روز و جدید ایجاد کردهایم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشور هم مسائل مربوط به محیط زیست کامل و جامع دیده شده است.
عسکری با تاکید بر این نکته که اگر در قالب یک نقشه راه با برنامههای زمانبندی بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت پیش نرویم، آسیب خواهیم دید، گفت: در گذشته ۲۲۰ احکام دائمی در حوزه محیط زیست ابلاغ شده که رعایت نمیشدند. در این راستا جلسات متعددی برگزار و به دستگاههای اجرایی ماموریت دادیم که در حوزه ماموریتی خود ایفای نقش کنند.
او اضافه کرد: اگر امروز شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا معرفی میشود اگرچه امری خوب است، اما کافی نیست و باید با استفاده از ظرفیتهای فعلی و دانش بنیان، این مهم را به کلانشهرهای دیگر هم تعمیم دهیم.
نماینده مردم شهرستانهای داراب و زریندشت در مجلس شورای اسلامی همچنین به آلودگی هوا هم اشاره و بیان کرد: بسیاری از شهرها در پی آلودگی تعطیل شدند که خودم موضوع تعطیلی، آسیب جدی به اقتصاد کشور میزند. اما مقصر چه کسی و ایراد کجاست؟
عسکری با بیان اینکه اثرگذاری مسائل زیست محیطی با توسعه پایدار محقق میشود، اما دقت نکردیم و یک جاهایی بی تدبیری کردیم، عنوان کرد: باید شرایط را به گونهای دنبال کنیم که طرحهای زیست محیطی سریعتر اجرایی شوند.
او بر استفاده از توان شرکتهای دانش بنیان و تشکلهای مردم نهاد در این باره تاکید کرد و گفت: در بودجه ۱۴۰۴ به طور ویژه موضوعات را رصد کردیم و امروز نوبت حوزه اجراست که به وظیفه خود عمل کند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این همایش با اشاره به وجود سه نماینده استان فارس در رأس کمیسیونهای کلیدی مجلس، این ظرفیت را فرصتی بینظیر برای فارس ذکر کرد و گفت: امروز مسئولیت مدیران شهری برای حفظ جایگاه پایتختی محیط زیست، بسیار قابل اهمیت است.
رضا حاجیپور خاطرنشان کرد: در حوزههای تخصصی قانونگذاری توجه ویژهای در حوزه محیط زیست رقم خورده است.