به گزارش دفاعپرس از رشت، «هادی حقشناس» استاندار گیلان در گفتگوی تلویزیونی با مردم گیلان اظهار داشت: مسائلی که در استان گیلان وجود دارد، به دو دسته تقسیم میشوند که بخشی از مسائل استان ملی و بخشی دیگر به داخل استان مربوط هستند.
وی با تاکید بر اینکه بخشی از این مشکلات ناشی از سیاستهای ملی و کلی کشور است به مشکلات بنادر گیلان اشاره کرد و گفت: بنادر استان گیلان به لحاظ ظرفیت پذیری کشتی نسبت به بنادر استانهای همجوار وضعیت بهتری دارند، اما مشکلاتی همچون پسروی آب دریای خزر و نبود اراضی کافی برای سرمایهگذاری در بنادر وجود دارد.
استاندار گیلان با بیان اینکه بخشی از مشکلات استان مربوط به حوزه ملی و برخی دیگر در برش استانی است، افزود: ترانزیت و بارگیری کالا در بنادر استان در سالیان گذشته ۱۰ میلیون تن بوده و این آمار اکنون بسیار کاهش پیدا کرده است.
حقشناس با اشاره به اینکه در همه دولتهای گذشته اقدامات مهمی در گیلان انجام شده است، ادامه داد: ولی میتوانستیم در بخشی از حوزهها بهتر عمل کنیم.
استاندار گیلان اضافه کرد: طرح مطالعاتی سد پلرود در سال ۵۶ آغاز شد و مقرر شده بود که ۶۶ ماهه یعنی در سال ۹۵ به اتمام برسد ولی هنوز این امر محقق نشده است.
وی با تاکید بر اینکه باید ابتدا اولویتها را در استان شناسایی کنیم، گفت: مسئله فاضلاب شهرهای رشت و انزلی هنوز حل نشده و نیازمند بودجه و توجه ملی است.
حقشناس با بیان اینکه مسئله محیط زیست در گیلان بسیار مهم است، زیرا اکنون به مرحله بحران و ابر چالش رسیده است، تصریح کرد: ما به دنبال تهیه دستگاههای زبالهسوز هستیم، اما به دلیل مشکلات مالی و تأمین بودجه، این پروژهها به تأخیر افتاده و در طول بیش از یک دهه گذشته، تنها کمتر از ۱۰ میلیون دلار از بودجه ۴۰ میلیون دلاری تأمین شده است.
وی با بیان اینکه بیش از دو دهه قرار بود که با تأمین اعتبار از طریق بانک جهانی، تصفیه خانه فاضلاب شهر رشت و بندر انزلی به همراه ۶ شهر دیگر کشور احداث شود، افزود: در رشت، فقط ۴۰ درصد از شبکه فاضلاب و بخشی از تصفیهخانهها تکمیل شدهاند و همین مشکل در انزلی نیز وجود دارد.
استاندار گیلان ادامه داد: تا زمانی که تصفیهخانهها و شبکه فاضلاب در شهرهای رشت و انزلی تکمیل نشوند، انتظار احیای تالاب انزلی و رودخانهها بیهوده است.
حقشناس تصریح کرد: در یک برنامه ۷ ساله که امسال در سال پنجم آن هستیم قرار بود تالاب بینالمللی انزلی احیا شود ولی طبق گفته کارشناسان هر سال وضعیت تالاب وخیمتر شده است.
استاندار گیلان ادامه داد: برای تصفیه خانه فاضلاب شهر رشت و بندر انزلی ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است ولی کل اعتبار در نظر گرفته شده ۵۰۰ میلیارد تومان است که تنها ۵۰ درصد آن تحقق مییابد.
وی به پروژههای نیمه کاره استان اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش مرکز پژوهشها، باید بودجه عمرانی کافی تخصیص داده شود تا پروژههای نیمهکاره به اتمام برسند قطعاً اتمام این طرحها میتوانند تأثیر مثبتی بر اقتصاد منطقه داشته باشند، اما به دلیل کمبود بودجه و مشکلات اجرایی، همچنان نیمهکاره باقی ماندهاند.
استاندار گیلان با اشاره به هزینههای بالای کشاورزی و مشکلات کشاورزان، گفت: اگر دولت به داد کشاورزان نرسد، گیلان نیز مانند مازندران به فروش زمینها برای ویلا سازی تبدیل خواهد شد و این خطر بزرگی است.
استاندار گیلان با تاکید به اینکه برای حمایت از کشاورزان و صنعتگران داخلی، باید یارانهها به تولیدکنندگان داخلی پرداخت شود و قیمت واردات محصولات واقعی باشد افزود: این سیاستها میتواند به بهبود وضعیت کشاورزی و صنعتی استان کمک کند و امنیت غذایی کشور را تضمین کند.
وی به نقش مهم رسانهها در بیان مشکلات استان اشاره کرد و گفت: هر چقدر رسانهها به مسائل مختلف استان بیشتر بپردازند قطعاً در حل آنان موفقتر خواهیم بود.
استاندار گیلان ادامه داد: پرورش ماهی در دریای خزر در گیلان انجام شد ولی با یک موج دریا تمام قفس و یدک کش غرق و چندین نفر غرق شدند لذا شیلات باید سایت و یک شناور پشتیبان برای پرورش ماهیان در خزر ایجاد کند و برای تحقق این مهم باید استانداردها رعایت شود.
وی با تاکید بر اینکه دو تالاب دیگر در غرب و شرق استان به سرنوشت تالاب بینالمللی انزلی و ۶ نقطه دیگر گیلان نیز در حال تبدیل شدن به سرنوشت سراوان در حوزه پسماند است، افزود: قول میدهم که راه حل لازم ساماندهی پسماند سراوان را شناسایی کنم.
انتهای پیام/
∎